Ezt hogy mondhatnám meg finoman? Ti, mint szülők, megsértődnétek azon, ha valaki ebben segíteni szeretne?
Unokatesóm elsős, és ki van borulva, mert csúfolják... Azért, mert elég csúnyácska szegény. Otthon persze mondják neki, hogy nem az, nagyon szép, de ettől nem lesz neki jobb az iskolában. Ráadásul igaz, ami igaz, nem túl szép kislány.
Szemüveges, és nagyon kancsal szegény, az egyik szemével teljesen befele néz. Az arca is kis kerek, pufi és mivel nem hordják fodrászhoz, otthon vágják le a haját mindig rövidre, a frizura csak ront az egészen. A ruháit is általában kapják a szomszédtól, nem a legújabb, legszebb darabok, és ezért is piszkálták már, hogy "ódivatúan" van öltözve.
Kicsit úgy érzem, hogy a szülei úgy vannak vele, hogy mindegy mibe van, hogy van felöltöztetve... Pedig 1-1 csinosabb outfit sokat dobna rajta. Néha-néha én is vásárolok neki, sima plázás boltokból (pl Zara Kids, Mango), és odavan értük. Azonnal felpróbálja, mutogatja, vigyáz rájuk. Viszont nem tudom én ruházni mindig. Meg pl ha elvinnék fodrászhoz, és csináltatnának neki egy olyan hajat, ami kicsit ellensúlyozza a kerek arcát, máris változna kicsit szerintem.
8as, te vagy eltévedve!
Évekig ebbn dolgoztam, így pontosan tudom mi hogy megy!
A gyámügy köteles minden bejelentést kivizsgálni, maximum ha kevésbé érzik súlyosnak, továbbítják a Fióka gyermekvédelemnek, akik környezet tanuományt fognak végezni. A gyermek ruháit akár egyesével is átnézhetik, és ítélhetik hanyag szülői magatartásnak a nem megfelelő ruháztatást!
Az otthoni hajvágásal addig nincs gond, míg a gyermek szociális kapcsolatait, ápoltságát nem befolyásolja!
Jelen esetben halmozott az elhanyagolás ténye,így jó lenne kérdező ha pl. fényképpel dokumentálnád a dolgokat, más rokontól is kérhetsz nyilatkozatot HA odaáig fajulna a dolog.
Azért ezt a csúfolódás dolgot nem lehet ennyivel megoldani.
Ha olyan a társaság, akkor mindig találnak áldozatot maguknak, akit lehet csúfolni. Ez kancsal, az szemüveges, ez szőke, az kékszemű. És vannak remek áldozat típusú gyerekek, akik a szekáló ízlésének megfelelően reagálnak a csúfolódásra, még inkább kielégítve annak a rosszindulatát.
Az én lányom gyönyörű. Figyelemzavaros, emiatt a tanítónő folyton szekálta. Az osztály azt látta, hogy őt lehet szekálni, ez meg van engedve. Elkezdték csúfolni, hogy balkezes (ő az egyetlen balkezes az osztályban, de most ezzel mit kezdjek, szoktassam át?). Aztán csúfolták, hogy lassú. A végén már csúfolták, hogy nem egyforma a két füle. Aztán jött egy új kisfiú, vele barátok lettek, akkor csúfolták, hogy szerelmespár. Szóltam az osztályfőnöknek, azt mondta a lányom mindenen megsértődik, ne vegye ezt olyan komolyan, nem gondolták komolyan a gyerekek. Ennyivel elintézte.
Ezeket a dolgokat az osztályfőnöknek kéne lerendezni minél előbb, de sok tanár akaratlanul is adja a lovat a gyerekek alá.
Én elhoztam onnan a lányomat, most másik osztályba jár, itt nem piszkálja senki, van egy csomó barátja.
De a gyerekeknek még alsóban meg kell tanulni, hogy nem mindenki egyforma, és a másságot is el kell fogadni. Van aki kancsal, van aki balkezes, van aki szegény, van akinek az anyukája görbén vágja le a haját. Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!