Az olyan szülők akiknek pici gyermekük van (óvodás) és nincs egyáltalán nagyszülő, ott hogyan oldják meg a gyermek "felügyeletét" amikor nincs óvoda és mindkét szülőnek dolgoznia kell?
Igazából csak kíváncsiságból tettem fel a kérdést. Egyébként 20 éves lány vagyok, és belegondoltam a jövőbe... Páromnak meghalt az anyukája, az én anyukám 300 km-re lakik, tehát ha lenne gyermekünk senki se tudna nekem segíteni vagy vigyázni rá. Én logisztikus hallgató vagyok így elég sokat kell dolgoznom majd, párom is diplomás szóval ő se lesz sokat otthon.
Na mindegy is igazából csak az érdekelne, hogy ki hogyan oldja meg. Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Két gyerek van. A nagyszülők közül a mamákra szoktuk őket bízni, de meg mindketten dolgoznak.
Úgyhogy ahogy az első is mondja szabadsággal. Ha betegek táppénzzel. Két hete vették ki a nagyobbik manduláit, a múlt héten táppenzen voltam vele itthon én, most a férjem van vele szabin, jövő héten már megy oviba. Ma mikor táppénz után bementem dolgozni, kb. egy hét is kevés lenne, hogy utolérjem magam. De ez van, a gyereket nem lehet félretolni, otthon kell vele maradni ha beteg, nincs mese. Ezt egyik munkáltató sem gondolhatja komolyan, hogy a beteg gyerek le van tojva. Én bemegyek betegen dolgozni, azt sem kéne, de az akkor is más.
Ami viszont a halálom, ez a sok ledolgozós hétvége. Ilyenkor is kénytelen vagyok szabit kivenni, mert a 20 fős ovis csoportból egy gyereket sem visznek, akkor az enyém hogy menjen tökegyedül?
Nyáron 3 hét teljes szünet van az oviban, akkorra tartogatjuk a szabit, illetve ekkor anyum és anyósom is szokott segíteni. Ennyi. Meg kell oldani, mert muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!