Hogy oldjam meg a munkahely elkezdését, váltását stb?Hasonló helyzetben lévő anyukák hogy csinálják?
Ha vissza szeretnék menni dolgozni, a régi munkahelyemre valószínű nem fogok tudni,mert 10 órásban a manó mellett nem tudok,nekem kell majd mindig menni érte oviba.És vinnem is.Ezért biztos hogy ha oda kerül a sor, munkahelyet kell váltanom, de mégis hogy tegyem,mikor érdemes elkezdenem keresgélni,ha a pici 3 éves korában mennék el dolgozni?
És mikor mondjak fel,vagy van szabim amit ugye ki kell vennem először,és utána a felmondás,vagy hogy is van ez?
Vagy könyörögjek egy hat órás műszakért,ami szinte tuti hogy nem lehetséges? Meghát pénzben nekem is egy 8 órás lenne jó.
Ha nincs aki megoldja a picire vigyázást,és ovis dolgokat,akkor gondolom más is úgy választja meg a munkahelyét,nem?
Szia!
Én sem tudtam visszamenni a munkahelyemre, utolsó évben bementem és felmondtam, mivel a GYES-t nem a munkahely fizeti, így nem kell állományban lenned... Ott kikell nekik fizetni a fennálló szabadságodat egy összegben, amennyiben vagy olyan régen ott, akkor valamennyi végkielégítést is... Ha ezt megtetted utána még lesz időd egy megfelelőt keresni, és közben a GYEST ugyanúgy kapod... Én is egyedül intéztem az oviba hordást, annyira nem volt nehéz ehhez megfelelő munkát találni, de nem egyik napról a másikra ment, így jó ha időben lépsz... :) Sok sikert hozzá!! Monique
Vagy csinálhatod úgy is, hogy ha már gyesen leszel, vagy vagy, akkor keresel másik állást, és ha felvettek, akkor mondasz fel a régi munkahelyeden, és akkor fizetteted ki a szabidat, illetve hát akkor ki is kell fizetniük. Csak ha mondjuk te pont a gyes lejártakor szeretnél dolgozni akkor nem biztos hogy pont akkor lesz neked megfelelő munkahely. Tehát minél előbb szólj a bölcsibe, hogy be szeretnéd adni majd ekkor és ekkor, van ahol már kb egy évvel vagy kettővel is fel kell íratni, hogy tudják. Különben ha később szólsz, vagy azelőtt mielőtt mennél vissza dolgozni nem biztos hogy beveszik hipp hopp.
Ezt azért írtam, mert már időben kell ezt is intézni, meg a munkát, új munkát összeegyeztetni, meg hát a beszoktatáshoz is kell idő. Ezt mind kalkuláld bele.
Így sajnos lehet 3 éves kora előtt leszel kénytelen elmenni dolgozni, ha akkor sikerül, vagy lesz a gyes lejárta után pár hónapod fizetés nélkül, vagy munkanélkülin. Vagy nagy szerencséd lesz és pont akkor sikerül. De ehhez időben el kell kezdeni állást keresni. Főleg ha olyat akarsz ami ugye a pici idejéhez kell hogy igazodjon. Nehéz.
Én is ezzel vagyok bajba, csak én a gyed lejártával akarok elmenni dolgozni, de ha most nézek állást, még korai, meg a bölcsibe se tudják bevenni, megkérdeztem. Ha meg februárba kezdem el, nem biztos, hogy találok annyi idő alatt. De még nehezíti a helyzetemet az is, hogy a bölcsibe is azt mondták, hogy márciusban se biztos hogy be tudják venni, majd szólnak. De mikor?
A jövő szeptember az tuti. Na de akkor márc-tól szeptemberig csak gyest kapok, ami nekünk nem elég.
De ha nem veszik esetleg be, akkor nem tudom hogy kéne csinálni. Úgyhogy én úgy gondoltam, hogy esetleg akkor kiveszem a szabim a régi munkahelyemen aug vége felé szept közepéig jut, és addig beszoktatom a kicsit, aztán munka. De a régi munkahelyemre nem tudok régi munkaidőbe visszamenni, a kevesebbet meg vagy megteszik vagy nem.
De ha meg beveszik márc-ba, akkor meg úgy venném ki a szabim. Tehát a szabit a beszoktatás miatt lenne jó kivenni. Mert ha új munkahelyre megyek, nem fognak várni, hogy én beszoktassam a gyerekem, aztán meg még az se biztos hogy fogja bírni.
Nagyon nehéz.
Ha esetleg tudsz nekem segíteni ebben megköszönném, vagy bárkinek, aki járt már ilyen cipőben.
Tudom hogy félig nem a kérdésre válaszoltam, de ez nagyon ide vág.
Sajnos ez az hogy én is gondolkodom hogy hogy lenne a jó.Nem tudom miért ilyen nehéz ez a helyzet,tudom régen is megoldották valahogy, de mintha egyre nehezebb lenne minden,nálunk is jól jönne a bölcsi,csak ahol lakom ott nincs,és messzebbre kellene busszal hordanom naponta többször ,2 évesen szval nem tudom mi lenne a jó.
Ez az hogy senki nem fog ránk várni egy munkahelyen sem.Nehéz.Ha eszembe jut valami okos,leírom neked, de látod magam ügyében is bizonytalan vagyok.Leginkább abban hogy hová is menjek dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!