Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ebben a helyzetben "készítsem...

Ebben a helyzetben "készítsem fel" kisfiamat az ovira?

Figyelt kérdés

Mindenhol azt olvasom, hogy fel kell készíteni előtte a gyermeket. Viszont nem tudom nálunk, a mi helyzetünkben ez jó döntés lenne-e.

A fiam dec. elején lesz 3 éves. Nem vették fel az oviba. Viszont azt mondták, ha betöltötte a hármat, hívjam fel őket, ha van hely mehet. Nem tudom jó ötlet-e már most mesélni neki az oviról, mert mi van ha mégsem mehet. (közel négyszeres volt a túljelentkezés a körzetes oviba) Amikor a beiratkozáson voltunk, akkor nagyon örült, utána jópár mondta, hogy oda akar menni. A mai napig meséli, hogy van csúszda az oviban, stb.

Attól félek, ha mesélünk neki az oviról, túlságosan beleéli magát, és ha nem mehet csak rosszabb lesz neki.

2011. szept. 14. 14:25
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem kell minden nap elővenni az ovi témát, ha véletlen előtte mentek el, akkor megemlíted, hogy majd te is idejárhatsz, ha elég nagy és ügyes leszel hozzá. Azt úgy sem mondod neki, hogy mikortól, csak hogy majd, az meg hogy decembertől, vagy szeptembertől, hát nem hinném, hogy számít neki valamit.
2011. szept. 14. 14:28
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem készíteném fel egyenlőre. Az évközi kezdés ritka mint a fehér holló, de ha mégis sikerül, akkor ráérsz akkor mesélni róla!
2011. szept. 14. 14:36
 3/5 A kérdező kommentje:
köszi szépen!
2011. szept. 14. 14:42
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha majd kiderül, hogy van üresedés, elég lesz akkor elkezdeni felkészíteni, mert egy-két heted lesz rá, biztosan nem a jóváhagyástól számított másnap kezdi majd a beszokást, és Te is kérheted majd, hogy pl. azt mondod, januárban kezdi, és annyi idő meg pont elég lesz "belelkesíteni".
2011. szept. 14. 15:05
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Mesélj neki az ovról, mi lesz majd ott, de egyenlőre még csak azt mondd, hogy majd egyszer te is ovis leszel.

A mi esetünk elég jó példa, hogy hogy nem ! kellett volna...

Májusban beíratkoztink az oviba. Együtt megnéztük, tetszett, és mivel a vezető óvónő biztatott, hogy valószínűleg felveszik, én már a lányomnak is ebben a hiszemben beszéltem az oviról.

Jött a levél, nem vették fel. No, akkor ezt kellett beadnom neki "most nem tudsz még oviba menni, mert túl sok kisgyerek jelentkezett oda..."

Aztán jött nyáron a hír, önkormányzat eldöntötte, bővítik azt a bizonyos ovit. Ismét lelkes mesélés az ovról...

Majd augusztus végén kiderült, a tűzoltóság nem engedélyezte a bővítést. "Kislányom, mégsem mész oviba."

Aztán lázas körbetelefonálás a környéken lévő ovikba, esetleg van-e valahol visszamondás. Elérkeztünk a szeptemberhez, szóltak az egyik helyről, hogy másnap mehetünk.

A lányomnak addigra elege lett az ovitémából, az első pár nap húzós volt, de most úgy néz ki, talán-talán szépen megszokja.

Sok sikert nektek, remélem nálatok egyszerűbb lesz az ovikezdés.

2011. szept. 14. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!