Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki van olyan helyzetben, hogy...

Ki van olyan helyzetben, hogy messze került a családjától egy munkahely miatt? Állandó lelkiismeretfurdalásom van, hogy lehet ezzel élni?

Figyelt kérdés

Sajnos a családomtól távol találtam munkát, nem terveztem hosszú távra, de az élet úgy hozta, hogy itt talált rám a szerelem. Azóta már van 2 gyönyörű gyerkőcünk, házunk, mindenünk megvan, ami a boldogsághoz kell, DE sajnos nem vagyok boldog! Idegen a város, nem kötnek ide emlékek, hiányzik a családom (szülők, tesó), és az én régi városom...Egyre csak azon jár az eszem, hogy hogyan tudnánk elköltözni, de az álmom megvalósításához sajnos pénz kellene, ami nincs...

Érez valaki hasonlóképpen? Hogyan dolgozza fel? Mit csinál?

2009. máj. 21. 00:39
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia.Én 7 éve vagyok távol a családomtól a munka miatt.Németországban dolgozok és sajna az utobbi időben elég ritkán tudok csak haza menni.Eleinte még nem okozott olyan nagy gondott de már egyre nehezebben viselem el a távollétet.Mennék már haza nagyon de hát a munka ideköt.Otthon meg nem olyan egyszerű munkát találni manapság.Ugyhogy marad az internet és a telefon na meg a remény.
2009. máj. 21. 03:31
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia+én is 300 km-re lakom a szülővárosomtól,ahol felnőttem!

levizsgázott a párom és másnap hajnalba elköltöztünk,addigra már megvolt az állásunk!ennek egy éve és igen nehéz hogy nem tud hazajutni az ember mert ha pénz akarok félretenni akkor muszáj valamiből elvenni és időnk sem engedi hogy hazamenjünk!:-(

Így nekünk is a Telefon az internet,és ők jönnek évente 2szer és mi is évente egyszer tudunk hazamenni:-(

Kitartást mindenkinek aki így él,nem könnyű kibírni és igaz csak a remény marad!

2009. máj. 21. 08:47
 3/4 anonim ***** válasza:
En mar tobb mint 3 eve vagyok tavol a szeretett csaladomtol (Anglia) es sajnos nem ugy nez ki, hogy valaha is hazamenjek. Engem egyedul az vigasztal, hogy jobb az eletem minosege mint otthon. Szerencsem volt mert nagyon jo munkat talatam egy irodaban mar 3 eve ami otthon lehetetlen lett volna mert semmi vegzetsegem nincs. :( Kozben ramtalalt a szerelem is, igy mar konnyebb elviselni. A szuleim tudjak, hogy hogyan eltem (kinlodtam) otthon, alberletbol alberletbe, 3 muszakos munkarendben szinte minimal berert. Amit itt elertem 3 ev alatt azt sosem tudtam volna otthon. Latjak, hogy mennyire jobb az eletem, nem vagyok nap mint nap idegroncs az anyagiak miatt es ez oket boldogga teszi meg akkor is ha tavol vagyok tolluk. Ha tudom, hogy ok boldogok es orulnek, hogy nekem jo igy en is jobban erzem magam. 3-szor szoktam hazamenni egy evben: Husvet, nyaron 2 het es Karacsony. A tobbi szabadsagot a baratommal toltom, nyaralunk valahol mert ugye nem rangathatom ot is mindig magammal haza. Neki sem jo meg nekem sem. Nekem azert mert en inkabb a barataimmal szeretnek otthon lenni meg jokat dumalni anyuval, o meg ott nem ismer senkit es csak unatkozna. Igy sajnos a szabadsagomat ugy kell beosztanom, hogy mindenki jol jarjon. Ez a nehezebbik resze a dolognak. :) Ne feledd, hogy a csaladod akkor boldog ha te is boldog vagy. Mennyivel lenne jobb az ha otthon lennel de latjak, hogy semmire nem messz es csak kinlodsz. Hidd el sem neked sem nekik nem lenne jo. Te alakitod a sajat eletedet a donteseid alltal es hidd el sokszor jobb az eszre hallgatni mint a szivedre ilyen teren. Legy eross es fel a fejjel mert egy anyanak semmi sem jobb minthogy latjam, hogy te jol vagy, szep az eleted, boldog es kiegyensulyozott vagy.
2009. máj. 21. 08:59
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sajnos nálunk az a helyzet, hogy Anyukám már sajnos nem él, Apukám meg lassan segítségre szorul...A tesóm gyermekei, és a miénkek (ők ugye unokatesók), jóformán csak telefonból ismerik egymást! Nem látom felnőni a kicsiket, és Ők se látják a mieinket...:-( Ezek a dolgok örökre elvesznek, kimaradnak az életünkből, nem lehet őket bepótolni! Ha ilyeneket is figyelembe vesz az ember, nem biztos, hogy az észre kell hallgatnia...Lehet tengernyi pénzed, ha belül mégsem vagy boldog!
2009. máj. 21. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!