Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti megijednétek ha ilyet...

Ti megijednétek ha ilyet mondana a gyereketek?

Figyelt kérdés
Én abszolút szkeptikus vagyok az ilyen "gyerekek látják a szellemeket" kérdésben, de ma még így is rossz érzésem van attól amit a fiam mondott. 😲 A konyhában voltunk, egyszer csak azt mondta balra fent a fejed felett van anya egy ijesztő árnyék, bántani akar téged, gyere onnan gyorsan, mielőtt bántani tudna. 😲😲 Marha rossz érzésem lett tőle... Négy éves.
2018. nov. 12. 22:19
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
73%
A frászt hozzátok rám!!!
2018. nov. 13. 08:45
 12/20 anonim ***** válasza:
24%

Mindenki hisz ebben csak én nem?

Ráadásul én is mindenfélét képzelegtem gyerekként, nagyon szorongó típus voltam, félek mai napig a sötétben.

Itt arról van szó hogy nekik nagyon élénk a fantáziájuk és nem tudják elhatárolni a valóságot a képzelettől. Vagy simán csak játszani akarnak, és ennek gyakori eleme a menekülés ("vigyázz ott jön egy valami fussunk"). Azért is van így mert figyelmet szeretnének és hatni másokra és ennek is a legjobb eleme a félelem. Ezt ismerik a legjobban hiszen ők maguk is félnek az ismeretlentől, szülők is azonnal eldobnak mindent amikor veszélybe kerül a gyerek (kiszalad az útra/elesik stb). Úgyhogy szerintem egész egyszerűen ők ezt ismerik a legjobban.

2018. nov. 13. 08:58
 13/20 anonim ***** válasza:
76%
Az én fiam 3 éves és folyton bácsikat látott a szobájába,soha nem is ment be,nagyon félt. Ott lett elegem mikor már csak a szoba előtt elsétált és sírva,rèmülve szaladt oda hozzám,hogy ott vannak a bácsik. Mi kértünk segítséget azóta gond nélkül bemegy a szobába játszani.
2018. nov. 13. 08:58
 14/20 anonim ***** válasza:
13as, milyen segítséget? Elmeseled kérlek?
2018. nov. 13. 09:03
 15/20 anonim ***** válasza:
83%
A testvérem rokonságában van olyan személy akik ilyen dolgokkal foglalkoznak.Megvolt beszèlve,hogy egyik szombaton megyünk hozzájuk és megbeszéljük,hogy mit lát a gyerek stb. Szombat reggel a fiam bement a szobájába csak úgy magától. Ez azért érdekes mert előtte sose ment be nappal sem! Elmentünk az illetőhöz és kérdezte,hogy történt e változás. Elmeséltem neki mindent. Azt mondta pont ezt várta,ugyanis nekik vannak olyan képességeik,hogy ha egy adott személyre gondolnak akkor érzik azt és kapcsolatba tudnak lépni azzal akit a fiam látott. Ő azt mondta,hogy nem rossz szándékkal vannak itt csak valamiért itt ragadtak. Esetleg egy emlék miatt vagy bármi. Megkell kérni hogy menjenek el. A fiamnak is elmondták,hogy ha megint ilyen lenne kérje meg őket hogy menjenek el. Én sosem voltam szkeptikus ezzel kapcsolatban,de mivel nem voltam ilyen helyzetben eddig nem igazán fűztem ehez sok reményt,nem tudom mit csináltak,hogy hogyan,nem is érdekel,mert a fiam azóta nem fél. Nekem csak ez a fontos.
2018. nov. 13. 09:19
 16/20 anonim ***** válasza:
84%

Az ilyen kérdésekre le szoktam írni, hogy egyszer a beteg gyerekkel (3 körül volt) játszottam otthon, amikor elindult a másik szobába megnézni, hogy hova ment a bácsi.

???

utána többször előfordult, hogy játék közben elbambult a sarok felé, vagy kinézett a folyosóra, majd elmondta, hogy ott sétál, vagy éppen a ruhásszekrénye előtt áll a "sötét bácsi", aki pont olyan, mint apa, csak nincs színe.

A bácsi rendszerint csak sétálgatott vagy a gyerek szobájában álldogált.

Kérdeztem, fél-e tőle. Kicsit, de annyira nem zavarja. Mondtam, ha egyszer mégis zavarná, akkor mondja meg neki, hogy menjen el innen. (mi mást mondhattam volna?)

bőven emúlt 6 éves, amikor egyszer megjegyezte, hogy régen látta már a sötét bácsit és hiányzik neki.

Azóta sem látta. Szerintem már nem képes rá. (nekem nincsenek kétségeim afelől, hogy a gyerekek tudnak olyat léátni, amit a felnőttek nem)

2018. nov. 13. 09:37
 17/20 anonim ***** válasza:
9%
És akkor az elemzők nem értik, miért működnek a kormány kampányai...
2018. nov. 13. 10:22
 18/20 anonim ***** válasza:
65%
3 volt a fiam . Allandoan a szekreny fele dumalt. Aztan egyszer rámförnedt, ott van anya a bacsi, mindig ott van. Miert mondod, hogy nem latod? Ijeszto volt. Kiderult itt egy bacsi halt meg nagyon regen.
2018. nov. 13. 11:36
 19/20 anonim ***** válasza:
54%
a gyerek négy-öt éves koráig tulajdonképpen egy állat, csak utána ugye beüt a szocializáció, és megtanulja, hogy melyik készséget nem használjuk emberként. pl.nézd meg, amikor a háziállatok hamarabb idegesek lesznek vulkánkitörés vagy földrengés előtt, mint hogy azt a műszerek jelezhetnék, és vannak ilyen sztorik kisbabákról is, hogy pl. addig sírt, amíg ki nem vették a kocsiból, aztán a következő pillanatban rádőlt az autóra egy fa. ez valahol ugyanaz a tudás, vagy legalábbis nagyon hasonló. szerintem igenis láthatnak dolgokat, amiket mi már nem érzünk, de hogy őszinte legyek, lövésem nincs, mit csinálj az árnyékkal. ha egyszeri a dolog, mondanám hogy csak játszott, megijesztett téged a kölök (ha nem is néz ilyesztgetős meséket, simán eltanulhatja a trükköt egy barátjától is akár) ha produkálja máskor is... azt már a saját hitedre és világnézetedre bízom.keress valami szakifélét
2018. nov. 13. 19:13
 20/20 obione ***** válasza:
ahogy olvastam a kerdest ugrott be h kiskoromban amikor nem tudtam aludni neztem az arnyekokat fenyeket a plafonon es minden fele dolgokat kepzeltem bele mint pl a baeanyfelhos jateknal csak este ugye inkabb farkas ember stb otletek jonnek elobb meg felelmek. szerintem errol lehet szo.
2018. nov. 20. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!