Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Cumi, szopi, ujjszopas vagy...

Cumi, szopi, ujjszopas vagy cumisuveg a jobb szerintetek 2,5-3 evesen, vagy afolott?

Figyelt kérdés
Olyan gyerekre gondolok, akinek nagy a szopasi igenye, es mindenkepp kell neki valamelyik a negy kozul. Szerintetek melyik a legelonyosebb, es miert? Ha valaszthattatok (volna), ti melyiket valasztottatok(volna) a gyereketeknek?
2018. nov. 4. 22:31
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:

Cumi: rossz hatassal lehet a fogakra, de kevesbe, mint az ujjszopas, viszont elronthatja a szopasi technikat, bezavarhat a szoptatasba, ha babakorban kapja, ha kesobb, akkor viszont jo esellyel nem fogadja el

Szoptatas: az ejszakai atalvast rossz iranyban befolyasolhatja, kellemetlen lehet rosszabb technika miatt

Ujszopas: rossz hatassal lehet a fogakra

Cumisuveg: tobbet iszik, ha cukrosat is, akkor a fogakra rossz hatassal lehet, tobbszor bepisilhet a gyerek

Agyalok, hogy mi lenne a 2,5 evesemnek, folyamatosan szoktatom le lassan a szopirol, mert az egyik naprol a masikra nem mukodott, de latom, hogy meg mennyire igenyelne, a cipzart ragja a pulcsijan, meg a kabatjan, sokszor a szajaban van valami. A cumit ritkan elfogadja, de nem igazan tukmalnam mar ra ennyi idosen. De akkor mi legyen a cici helyett? Ugy tudom, a szopasi igeny magatol 2,5-7 eves kor kozott mulik el valamikor...

2018. nov. 4. 22:40
 2/18 anonim ***** válasza:
74%

3 eves a kislanyom, cumizik par hetes kora ota sajnos😏

A reggeli kakaojat cumisuvegbol issza, naponta 4 x iszik gyumiteat szinten uvegbol. Ha ezt nem adnam, lehet szomjan halt volna mar. Na mindegy is.

Szopizni 8 hos koraig szopizott, magat valasztotta le.

Elfogadom a helyzetet, majd leszokik ugyis ezekrol!:)

Van egy kisfiam is, igaz meg csak 5 honapos, o viszont nem cumizik, se uveg se semmi, egyelore csak a cici!

2018. nov. 4. 22:45
 3/18 anonim ***** válasza:
41%
3 évesen egyiket se!
2018. nov. 4. 23:49
 4/18 anonim ***** válasza:
31%

3 evesen ? Egyiket sem.

2. valaszolo, a gyerekednek borzaszto deformalt lesz az allkapcsa, miert csinalod ?

2018. nov. 5. 01:31
 5/18 anonim ***** válasza:
38%
3 évesen miért nincs oviban a gyerek? Ezt hogy lehet megkerülni?
2018. nov. 5. 05:56
 6/18 anonim ***** válasza:
25%
2,5-3 évesen oviban van a helyük,ezen kéne agyalni inkább. Az enyém is folyton a szájába vett valamit,pl ruhacimkét szopogatott,kapaszkodj meg,a gyerekek,főleg a picik ilyenek. Lefog szokni róla,felesleges ezért cumit,cumisüveget adni neki,az oviba egyiket sem viheti.
2018. nov. 5. 06:03
 7/18 anonim ***** válasza:
45%

Miért lenne deformált az állkapcsa?13 éves koromig szoptam az ujjam...se a fogaimnak se az állkapcsomnak se az ujjamnak semmi baja.

Egy éven túli gyereket én már nem szoptatnék.

3 évesen már pohárból kéne innia.

2018. nov. 5. 07:25
 8/18 anonim ***** válasza:
72%

Nálunk egyiknél se volt cumi, el se fogadták.

Iszsz baba volt mindegyik, ha akarta, szopogatta az ujját.

Egyiket se kellett leszoktatni erről, mert amikor elkezd mászni, játszani, akkor jobb dolga is lesz a kezének.

Viszont teljesen természetes, hogy a szájával is felfedezi a világot, és mindent bekap, megcsócsál. Arra nagyon figyelj, hogy ne legyen elérhető semmi, amit ha bekap, akkor baja lehet. Mágnes, gombelem, apró alkatrészek, stb. 3 éves koron túl le fog szokni erről is. Ha nem, akkor cumi adása helyett inkább azt kell kideríteni, hogy mi az oka, hogy ilyen módon nyugtatja magát, mitől feszült.

2018. nov. 5. 07:46
 9/18 A kérdező kommentje:

Ovis mar, fel napban, ott poharbol iszik, nem cumizik, a kerdesem a nap tobbi reszere, hetvegere vonatkozik inkabb. Amugy annak, aki ketdezte az ovit, ha szeptemberben, vagy azutan toltotte a harmat, vagy van jegyzoi engedely, akkor nem kell oviba mennie, ezt akar 5 eves korig is lehet huzni tudtommal, hiaba van 3 eves kortol ovodakotelesseg, meg lehet oldani, hogy ne menjen (nekemez nem celom, de sokakrol tudok, akik ezt latjak a maguk szamara jobb megoldasnak).

Pszichologus szerint, aki szoptatasi tanacsado is 7 eves korig is tarthat a szopasi igeny elmulasa, szoval persze, tudom, hogy ez normalis, a baj azzal van, hogyha a ruhai nyakat ragja, nyalas lesz, ami kimarja a boret, es kijon az ekcemaja. Miota bejott a pukcsis, kabatos ido nagyon csunya az alla, viszket is szegenynek, es hiaba kenem. Az oviban nyilvan nemtudok ezzel mit csinalni, de ha otthon van, azert jo lenne ezt enyhiteni. Ha eszebe jut a cumi 3 hetente egyszer, akkor pl. joval kevesebb nyal folyik ki.

2018. nov. 5. 08:27
 10/18 anonim ***** válasza:
74%

2-es vagyok! Atert nincs oviban mert nem toltotte be a 3-at aug 31-ig. Igy nem kozelezo! Illetve tesoja is szuletett, ezert sem akartuk kitenni annak.

Az meg h cumisuvegbol is iszik semmi sincs!:) gyonyoruek a fogai, az allkapcsa is priman mukodik!;)

Felnott korara leszokik majd rola ha akar! Egy felnottet vagy iskolast se lattam meg cumival rohangalni😜

En 6 eves koromig cumiztam, sott suli elott meg cumisuvegbol ittam reggel a kakaot elso osztalyos koromban

40 eves vagyok, fogaim ereederiek, szepek, jok😆😉

2018. nov. 5. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!