Hogy állítsam le a férjemet?
Mostanában állandóan szapulja a 4 éves kisfiunkat. Nem mondom, elég eleven gyerek, és én is rászólok ha rosszat csinál, nem ez a problémám, én sem gondolom hogy mindent rá kéne hagyni. DE amit a férjem művel mostanában attól szó szerint elszorul a szívem. Folyton ez megy: nem vagy normális, undorítóan viselkedsz, gyalázatos vagy, rossz gyerek vagy, idióta, stb ... Eddig nem csinálta ezt, sokkal türelmesebb volt. Mostanában amúgy köztünk is több a feszültség.
Ha szóvá teszem, szerinte nem igaz hogy így beszél a gyerekkel.
Vagy a másik: elkezdi gúnyosan dícsérgetni valami rosszaságért, például ügyes vagy, máskor is vedd el a játékot az öcsédtől, jóóól van...
Ilyenkor próbálom mondani neki, hogy nem azt mondom hogy ne szóljon rá ha olyat csinál, hanem hogy normálisan, emberi hangon tegye, és legyen kicsit türelmesebb.
A kisebbik fiunkkal nem ilyen.
Tényleg kifogytam az ötletekből mit csináljak hogy észhez térjen.
A legrosszabb, hogy korábban mesélte, hogy náluk is az öccsével kivételeztek a szülei, főleg az anyja. Amikor ezt felhoztam neki hogy kezdi ugyan ezt csinálni, halálba sértődött.
Komolyan, sokszor már a sírás rajtam van ahogy szegény kis pöttöm gyerekkel viselkedik. A fiunk pedig egyre kevésbé fogad neki szót, gondolom van összefüggés, csak az a baj, hogy ezzel még inkább szítja az egészet.
Vedd fel a telefonoddal mikor így beszél vele, játszd le neki.
Beszélj így vele, tarts neki fordított tükröt.
Állj elé és szinte suttogva mondd neki, ha mégegyszer így beszélsz a gyerekkel letépem a tököd.
Ha egyik sem használ kívül tágasabb.Ne engedd, hogy mérgező legyen a gyereked megsínyli.
Ugy latszik ujra eli a gyerekkori konfliktusait. Csak tudnam minek kellett 2 gyereket vallalnia ezzel a nyilvanvalo serelemmel.
De azert az sem jarja, hogy egy 4 eves nem fogad neki szot. En egy kicsit azt latom, hogy te lekorlatoztad minden nevelesi elvet, megtiltottad az erosebb fegyelmezest, ezert inkabb odaszurogat amikor mar nem birja visszatartani. Hagyhatnad h kialakitson valamifele tekintelyt. Inkabb 1x orditson a gyerekkel, mint hogy 100x fojtsa magaba a duhet, hogy aztan az apro gonoszkodasok formajaban jojjon elo...
Ötlet?
1, BESZÉLJ vele.
2, Ha nem fogja fel, akkor menjen terápiára.
3, Elmagyaráznám neki, hogy ez a gyerek BÁNTALMAZÁSA, a szóbeli bántalmazása. És elválok, ha nem változtat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!