Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nektek hogy esne, ha a nagymam...

Nektek hogy esne, ha a nagymamanak kisgyereke lenne es ezert hanyagolna az unokat?

Figyelt kérdés
Nagymama 40en felul szult, nem a lanya szult koran. A kisgyerek iskolas koru (10+) es a nagymama egesz elete korulotte forog. Egy nagyszulo paros van csak a csaladban, a masik agon meghaltak. Alig segit valamit, de szerinte o mindent megtesz, semmilyen kritikat nem tur. Kicsit mintha bosszut akarna allni a lanyan, amiert az nem segitett eleget,amikor a gyereke (a lany testvere) megszuletett. A lany abban az idoben komoly depresszioval (kozeli hozzatartozo elvesztese+ szerelmi csalodas), anorexiaval kuzdott, ennek ellenere elkoltozott es sajat magat tartotta el, egyedul jutott tul az erzelmi melyponton, es sikerult boldog csaladot alapitania.
2018. nov. 3. 13:55
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
71%
Én ezt sose értettem, hogy miért alapoz valaki a nagyszülők segítségére... A szüleim 5 gyereket neveltek fel ketten, munka mellett úgy hogy a nagyszüleimet kétszer láttam egy évbeb mert messze laktak. A nagyszülők dolga nem a nevelés és a segítsegnyujtas. Lassan nekem is családom lesz de a gyerek csak akkor és csak addig lesz anyukammal amíg neki jól esik. Semmi kényszer, meg teher. Főleg, hogy nekem is van egy késői kisocsem, anyum elsődleges dolga most az ő nevelése. :)
2018. nov. 3. 16:12
 32/47 anonim ***** válasza:
78%
Úristen, ha ilyen rosszindulatú, irigy dög gyerekem lenne, biztos megszakítanèk vele minden kapcsolatot... Hányok tőled.... Egy tíz éves kisgyerekre(!!!) vagy féltékeny... Undorító vagy.. Másrészt bárhogy vered itt magad, fogd fel, hogy az anyád elsősorban két kiskorú gyerek anyja és csak másodsorban nagymama.... Neked segítség kell egy mellé ő meg kettőt nevel de elvárnád hogy emellett még körülötted forogjon a világ... Az eszem megáll... Mellesleg olyan is létezik ám, hogy nincs csak egy felnőtt gyerek, viszont a nagymamának teszem azt van élete, ami nem arról szól, hogy a gyereke csicskája és ugrik ha egyet füttyent.
2018. nov. 3. 16:14
 33/47 anonim ***** válasza:
82%

"Amiert senki nem akarta ezt a testvert, de o jol megmutatta, hogy akkoris a nyakunkra szuli. "

Nem tudom feltűnt e, kérdező, de épeszű szulo nem kéri ki a már meglévő gyerek véleményét arrol, hogy vállaljon e több gyereket, vagy sem. Gondolom te se kérdezted meg anyádat, hogy akar e nagymama lenni.

2018. nov. 3. 16:16
 34/47 anonim ***** válasza:
83%
Fordítsuk meg a kérdést. Hogy esne ha anyuka a saját gyerekével való foglalkozás helyett, az unokáit pesztrálná a saját szülei helyett.
2018. nov. 3. 16:18
 35/47 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem te eleve utálod a ,,kistesót".Nagyon ronda egy anyától(mert az vagy) azt olvasni, hogy ennyire képes egy 10 éves gyereket utálni aki amúgy semmiről nem tehet.Pont azért törődik vele többet ,mert mindenki utálja őt,te a tesód és eszerint apád is.Büszkék lehettek magatokra!

Nem csodálom, hogy anyukád nem segít neked.Meg sem érdemled.Ilyen rosszindulatú,irigy nőnek én se segítenék..

2018. nov. 3. 16:26
 36/47 A kérdező kommentje:
Engem tulajdonkepp a nagyszuleim neveltek, erdekes az en anyamon senki nem kerte szamon h kinek szulte a gyerekeket... a masik testver amugy nagykoru, epp menekul el o is otthonrol, nem kell aggodni:)
2018. nov. 3. 16:26
 37/47 anonim ***** válasza:
82%

A kérdésed alatt ezt írod: "es sikerult boldog csaladot alapitania"

Az válaszaidból minden látszik, csak az nem, hogy boldog család vagytok. Keress pszichológust, ez nagyon nem jó. Értem, hogy sérültél a gyermekkorodban lelkileg, de az nem normális, hogy az anyáddal való rossz viszonyt egy 10 éves gyerekre vetíted.

2018. nov. 3. 16:46
 38/47 A kérdező kommentje:
A sajat 2 majd 3 fos csaladom boldog mindezek ellenere, 13 eve (de jol megragadtad a kerdes lenyeget). Sajnos rengeteget dolgozunk, keves az egyutt toltott minosegi ido, de osszetartunk, nem ugy mint minden 2. csalad ahol 5 even belul szetmennek a legkisebb problematol.
2018. nov. 3. 16:51
 39/47 anonim ***** válasza:
87%
De ha ennyire boldog csaladod van, miért nem azzal foglalkozol...?
2018. nov. 3. 17:12
 40/47 anonim ***** válasza:
61%

Az utolsó valaszodra reagálnek, a 37.valasz az enyém.

16 eve vagyunk együtt a férjemmel, 3 gyerekünk van, a legidősebb 10eves. Boldogok vagyunk. Azt nem mondom, hogy nem éreztem hasonlót az életemben, mint te most, de volt eszem, és nem vállaltam bizonytalan lélekkel gyermeket. Előbb felnőttem, lélekben is megerősödtem, és csak ezutan jöhetett a saját gyerek.

Ha segítségre szorulunk, és nincs családi segítség, akkor bizony fizetünk a bebiszitternek. A férjemnek is van egy tőle 17 évvel fiatalabb féltestvére, és elválnék tőle, ha hasonlót mondana róla, pedig ő is lehetne irigy, hisz a családi vállalkozást az öccse veszi majd át az apjuktól.

Nincs igazad.

2018. nov. 3. 17:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!