Ismerős szerint ADHD?
4 éves a lányom. Aktív, hangos és szeret a figyelem középpontban lenni.
Vagyis produkálja magát és nézi van-e közönsége hozzá.
Én azt gondolom, hogy ez gyakori a gyerekeknél.
Óvónők dícsérik, hogy nyugton ül ha kell, csinálja a feladatokat, megtanulja a mondókákat stb.
Az ismerősöm mondja, hogy biztos ADHD-s, mert azok pörögnek ennyire és vágynak a figyelemre.
Jól érzem, hogy túloz?
Én is olvastam mik a tünetei, de nem gondolnám hogy kóros lenne a viselkedése. Egyszerűen aktív, dacos hangos gyerek, nem a nyugodt fajta.
#1 Szerintem túl sokat googlizik.
Van, hogy tényleg túlzásba viszi a rohangálást vagy a hangoskodás, főleg amióta óvodába jár.
Az ő gyereke csendes és félénk. Az én gyerekem hozzá képest tényleg sok. Hol kutya a Mancs őrjáratból, hol Elza királynő.
Múltkor is akart vele játszani és nem is beszélt hozzá. A lányom meg közel hajolt, hogy miért nem beszélsz velem... Akkor szóltam neki, hogy így azért nem szabad.
Szerintem ez se tetszett az anyukának.
Vegyes csoportba jár, szóval a nagyoktól is ellesi a rosszaságokat is.
Ne foglalkozz azzal hogy ki mit mond. Ez a legnagyobb probléma hogy mindenki szakértő lett, és a gyerek ha pörög, hangos, akkor már ADHD-s. És ráakasztják ezt a cimkét hivatalosan is, a gyerek élete meg van bélyegezve. Azt miért nem emlegetik a szakértők, hogy 30-50-70 évvel ezelőtt ezt úgy oldották meg, hogy a gyereket letolták, esetleg meg is verték, mert nem illett bele az aktuális "rendszerbe". Ezt a mai felnőtt generáción pontosan lehet is látni..
Hagy a p***ba ki mit mond, azzal foglalkozz hogy a gyereked gyerek maradjon, és jól érezze magát. Az ismerősöd meg ha nem tudja elfogadni a szituációt, vagy idegen neki, vagy okoskodik, olvasson kicsit többet a témáról vagy menjen be egy oviba...
Ez kész röhej. Ennyi alapján azt mondani szegény kislányra hogy ADHDs??? Ennyi erővel te meg azt mondhatnád az ő gyerekére hogy autista. Kedves anyuka rosszindulatú és savanyú!
Semmi baj sincsen a lányoddal, normális, életvidám kislány! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!