Akinek ADHD-s a gyermeke, mesélne arról, milyen volt kicsinek?
Ez a kérdés engem is érdekelne, és ha nem baj, én is válaszolok-bár nálunk még csak gyanú van, diagnózis nincs.
Szóval az én fiam 5 éves, és ha egy mondattal kéne leírni a fejlődését, úgy mondanám,hogy gyakorlatilag egy helyben toporgunk.Ugy értem,hogy a kisgyerek kor minden tünetét produkàltuk,pl dackorszak,akaratossàg,makacsság,túlpörgés,ritkan agresszivitàs,stb... ezek tulajdonképpen egyenként is mind normálisak,de sajnos nem növi ki egyiket sem,ezen kívül borzasztó túlmozgásos, a koncentrációja nulla olyan feladatokhoz,ami nem érdekli..
Mind a kérdéses korban,mind korábban a fő jellemzője tehát a folytonos nyughatatlanság volt, csecsemőkorban a mozgasfejlődése sem mindennapi:alig-alig akart forogni,nagy sokára csak..A védőnő már szakemberhez akart küldeni..
Aztán hirtelen felállt, kuszas mászás sosem érdekelte,9 hónaposan pár lépést tett,utána 2 hétre önállóan járt..Vagyis inkább futott.
Még oldalakat tudnék írni,de igazából most várjuk hogy időponot kapjuk végre a nevelési tanácsadóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!