Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem ismeri fel a színeket,...

Nem ismeri fel a színeket, mennyire gond?

Figyelt kérdés
A kisfiam januárban lesz 3 éves. Nagyon értelmes, okos kisfiú, viszont a színekkel nagyon nem állunk jól. Nagyon sokat gyakoroljuk, de sajnos nem megy neki. Többnyire eltéveszti, vagy már fél kimondani is annyira stresszes lesz ha kérdem mi milyen színű. Van, hogy eltalálja többször, de nem tudom mennyire tudatos. A pirost többnyire felismeri, de van, hogy azt is téveszti más színnel. Mit gondoltok? Hova tudjam elvinni vizsgálatra. A látásával nincs baj.

2018. okt. 31. 12:44
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
52%
Férfi vagyok, a mai napig elvagyok néhány szín nevét az izé szóval kiegészítve. Van, hogy leállok gyönyörködni az előttem feltáruló látvány színvilágán, de nem fogalmazok meg semmit róla, nekem ez tökéletes így. Kisgyerekként elsőre megjegyeztem csomó mindent, a színek nevei viszont nem sokat mondtak, keveset használtam, nem érdekelt. Szép színes játékaim voltak, a legritkább esetben különböztettem meg az azonosakat az eltérő színük alapján. Lehet ez így is valakinél. Így 40 felé azért már használok magabiztosan ilyeneket, hogy pink fos, meg magenta okádék, vagy drapp, okker, mahagóni, ilyesmi... De elég sok karakteres szín van, amit nézni kell kicsit, mielőtt bevillanna, hogy "te, ez nem az a hülye nevű?". Szóval alapból kb bármi fontosabb. Ha erőltették volna, csak rühellni kezdtem volna a témakört, és akkor biztos nem lenne padlizsánlila meg ilyesmi.
2018. nov. 3. 03:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!