Nem ismeri fel a színeket, mennyire gond?
Szerintem nem kell ezen ennyire stresszelni... egy 3 évest még egyáltalán nem kell úgy "tanítani" mint egy iskolást, hogy márpedig most leülünk és megtanuljuk a könyvből a színeket... egyszerűen mondókázik vele a szülő, mesét mesél neki neki, játszik vele, eteti, pelenkázza, öltözteti, játszótérre viszi, gyurmàznak, rajzolnak, faleveleket szednek stbstb... ezen tevékenységek során pedig beszélget vele, beszél hozzá, válaszol a kérdéseire... így pedig szép lassan a gyakorlatból megtanul mindent a gyerkőc ami fontos és érdekes számára (a színeket is)... már ha érdekli :) mindenki azt tanulja meg először, ami érdekli, így ha őt nem a színek érdeklik hanem a repülőgépek vagy az ételek vagy éppen az építőkockák, akkor előbb az ezekkel kapcsolatos dolgokat fogja megtanulni nem a színeket :D könyörgöm... bőven elég baj, hogy az iskolában szétstresszelik a gyerekeket ezzel a számonkérősdivel, nem kell már 3 évesen elkezdeni...
nekem ez a véleményem
Mondtam én bármi olyat, hogy nincs semmi szükség arra, hogy fejlődjenek a gyerekek? 😮 Szerintem még csak hasonlót sem mondtam, valamit azthiszem nagyon félreérthettél...
Szegény gyerek, ne stresszeld már bakker. Kivizsgálni emiatt? :D Még nincs 3 se, ráér még.
Egyébként megtanítottad neki a színeket vagy csak várod a csodát? Ez nem úgy fog menni hogy 1x elmondod a gyereknek hogy ez piros és onnantól menni fog...
Enyémnek van fejlődésbeli lemaradása, sni-s de mindig azt mondták nem baj ha nem tudja elsőre a színeket, majd megtanulja. Én 2 évesen kezdtem el tanítgatni neki, de csak lazán. Ha rajzoltu k akkor mondtam mindig hogy piros ceruza, kék ésatöbbi. Sokszor ha néztünk valamit akkor mondtam neki a színeket. Sokáig tévesztette, cserélte fel a színeket, de 3 évesen már stabilan tudta, de én azerintem eleg korán elkezdtem neki tanítgatni. Most 4 lesz, már azt is tudja melyik a világos, melyik a sötét, de ha nem tudná akkor sem stresszelném szegényt. Ha fél válaszolni akkor valószínűleg túlerőltetted a dolgot, túl nagy jelentőséget tulajdonítottál a dolognak és érzi.
Szóval kezdj el lazulni. Ha téveszt ne akadj ki, senkire nem tanulja meg elsőre a dolgokat, de tudod van az a mondás: gyakorlás a tudás anyja :)
Arra kell figyelni csak ha már nagyjából tudja a színeket hogy a zöld-pirosat nem e cseréli fel állandóan, vagy a sárga-kéket, ez utalhat színtévesztésre. Az enyém a pirosat mindig kéknek mondta sokáig és mondták ez nem baj, az lenne a gond ha zöldet mondana :)
18,as
17es vagyok. Tényleg érdekes. Mi is jártunk neurológushoz, pszichiáterhez meg fene tudja hova mivel koraszülött, aztán meg a megkésett beszédfejlődése miatt. 2 évesen még senki nem cseszegette miért nem tudja a színeket, pedig szakértői bizottsághoz is járunk ahol felmérik minden évben hol tart.
Nekünk a gyógyped azt mondta 4 éves korig belefér ha nem tudja, minden gyerek más. Van akit érdekel, megtanulja hamar és van olyan gyerek aki megülni sem tud egyhelyben, állandóan focizna, szaladgálna, szabadban lenne ésatöbbi. Előbb-utóbb mind megtanulja. Ha színtévesztő lesz akkor az lesz akkor is ha 2 évesen tanulja meg és akkor is ha 4 évesen. De mivel a színtévesztés nem olyan gyakori, én nem gondolnék erre rögtön csak azért mert még nem tanulta meg melyik szín pontosan melyik.
Ha véletlen tényleg színtévesztő, akkor remélem tudod, hogy a színeket nem lehet megtanulni.
Én is az vagyok, kisiskolás koromban nagyon szégyelltem, kinevettek, ha pirossal színeztem ki a fa kérgét például.
Tisztán emlékszem, hogy elsőben egy matek dolgozatom azért nem lett ötös, mert piros helyett barnával színeztem ki valamit.
Én amúgy mindent összekeverek, csak a legegyértelműbb színeket tudom megmondani. A kínai könyvből semmit sem látok. Gondolkodom a korrekciós szemüvegen.
Tehát az a tanácsom, ha véletlenül színtévesztő lesz a kisfiú, akkor ne erőltesd tovább neki színeket, mert úgysem fogja tudni azokat sajnos.
12,5 férfiből 1 színtévesztő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!