Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem ismeri fel a színeket,...

Nem ismeri fel a színeket, mennyire gond?

Figyelt kérdés
A kisfiam januárban lesz 3 éves. Nagyon értelmes, okos kisfiú, viszont a színekkel nagyon nem állunk jól. Nagyon sokat gyakoroljuk, de sajnos nem megy neki. Többnyire eltéveszti, vagy már fél kimondani is annyira stresszes lesz ha kérdem mi milyen színű. Van, hogy eltalálja többször, de nem tudom mennyire tudatos. A pirost többnyire felismeri, de van, hogy azt is téveszti más színnel. Mit gondoltok? Hova tudjam elvinni vizsgálatra. A látásával nincs baj.

2018. okt. 31. 12:44
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
61%

"A látásával nincs baj."

Te mondod, vagy látta orvos?

2018. okt. 31. 12:50
 2/21 anonim ***** válasza:
89%
Színtévesztő talán.
2018. okt. 31. 12:51
 3/21 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem színtévesztő, sok fiú az, vannak ilyen színes képek, felnőtteknek számokkal, gyereknek meg gondolom formákkal, mintákkal, azzal meg tudják vizsgálni, hogy mit lát a képen.
2018. okt. 31. 13:05
 4/21 A kérdező kommentje:
Nem voltunk még szem orvosnál, de ez lesz a következő az biztos. Pont ma csináltattam ilyen ábrás képeket és felismerte azokat. Szóval fogalmam nincs mire gondoljak.
2018. okt. 31. 13:28
 5/21 anonim ***** válasza:
94%
Első körben védőnőt kérdezd. Vagy gyerekorvost. Én is,azt gondolom, hogy színtévesztő. És ne stresszeld vele, mert te is látod, hogy komoly szorongást okozol neki.
2018. okt. 31. 13:29
 6/21 anonim ***** válasza:
74%
Akkor aztán volt értelme lepontozni az első választ. A színtévesztés is a szemész területe.
2018. okt. 31. 13:32
 7/21 anonim ***** válasza:
89%

Épp tegnap kérdeztem meg ugyanezt, ha gondolod görgess vissza. Tegnap utánanéztem (külföldi oldalon mert külföldön élünk) , és négy éves korra kell tudni a színeket.

Próbáld ki az ábrákat , ami a színtévesztést vizsgálja, én is kipróbáltam és mindent felismert. TehÁtnem színtévesztő.

Az enyém egyébként három éves volt nyáron és nem ismeri fel a színeket , egyébként Valószínű , hogy csak nem érdekli, és nem akar bazári majom lenni, hogy folyamatosan produkáltatva színeket kérdezem. De így, hogy minden ábrát felismert számosoknál pedig körbe húzta az ujjával így már nem aggódom.

2018. okt. 31. 13:45
 8/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Mindenképp rákérdek a gyerek orvosunknál.. a védőnőt inkább kihagyom... :)

Kedves első válaszoló, nem pontoztalak le, mert a te válaszodat is értékelem.

2018. okt. 31. 13:49
 9/21 anonim ***** válasza:
93%

" fél kimondani is annyira stresszes lesz ha kérdem mi milyen színű"

Lehet, hogy csak a stressz, a megfelelési kényszer miatt van ez.

Sokkal egyszerűbb, ha pl 2 egyforma játék van előtte, csak színben eltérő, és azt mondod: "Kicsim, kérem szépen a kék kockát" (vagy legót, vagy autót, vagy bármit). Ha nem azt adja, akkor csak egyszerűen azt mondod, a másikat kérem szépen. És játszotok tovább. Semmi "ez nem az, nem látod?", vagy "a másik a KÉK színű", vagy ilyesmi.

És ha így játszol vele, lehet, neki fel sem tűnik, hogy a színeket gyakoroljátok, te meg látni fogod, hogy tényleg tudja-e.

2018. okt. 31. 14:55
 10/21 anonim ***** válasza:
78%

Hát, laikusként, csak a művelődésre kényszerítve a színtévesztés az elég ritkán jelentkezik egyszerű, telített, magukban álló (tehát például van egy zöld elefánt, mellette egy piros nyúl és egy kék ló) (alap) színek felismerni nem tudásában. Az ilyen téren még művelődni nem kívántak jellegzetes kérdése: a fűt milyen színűnek látod? Ami még azzal is súlyosbítva van, hogy a fűről a színtévesztő is tudja, hogy zöld, mert ezt olvassa minden mesében és versben. :D

Itt leginkább árnyalatok összehasonlításáról van szó, illetve nehezített körülményekről. Én például élethosszosan bizonyos árnyalatú barnákat zöldnek titulálok, és fordítva, de más árnyalatoknál semmi problémám nincs eme két színnel. Egészséges színlátású párom viharos gyorsasággal megtanulta és magabiztosan meg tudja mondani, ezt a bizonyos színt keverni fogom-e. :)

2018. okt. 31. 16:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!