Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az 5 éves lányom oviban...

Az 5 éves lányom oviban mindig sír azóta amióta tudja hogy én itthon vagyok nem dolgozni megyek mint eddig. Ő is haza akar jönni hozzám. Miért csinálja ezt? Mit tegyek hogy abba hagyja?

Figyelt kérdés
2018. okt. 20. 15:41
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
36%

Hát mond azt, hogy dolgozni mesz, miért tudja egyáltalán hogy otthon vagy?? Ez számomra nem világos.

Ja és nem, nem hoznam el ened után. Már csak azért sem, hogy felfogja, nem ő írja a szabályokat és nem az van, amit i akar és anyu sem úgy fog pattogni, ahogy az az 5 éves gyerekének épp megfelelne. Később iskolában sem lesz olyan, hogy jaj hát ő inkább hazamenne, mert most ahhoz van kedve. Oviba muszáj járni, jobb ha hozzászokik, ha pedig eddig nem nyafogott, hanem eddig is bent volt délutánig, akkor most csak produkálni akarja magát..

Az is lehet, hogy a kérdező veszélyeztetett terhes, feküdnie, pihennie kell, vagy szimplán csak nem mondható kellemesnek a terhessége, rosszullét gyötri, hanyas vagy faradekonysag, legalább amíg van lehetősége, hadd pihenjen!

2018. okt. 20. 17:49
 12/28 anonim ***** válasza:
86%

Basszus nemár, hát 5 éves, nem 2, hogy ne lehessen vele megdumálni, hogy minden megy tovább úgy, mint eddig, anyának pihennie kell sokat, azért van otthon, de neki továbbra is mennie kell az oviba, mint eddig. Mi ez a kitetted otthonról meg ilyen szövegek??? Eddig is oviba járt nem? Jó esetben már 2 éve, mégis miért hinné, hogy most a tesó miatt lett kitéve?

3 évesem van, szeptember óta ovis, terhes vagyok, de az elejétől kezdve tudja, hogy én itthon vagyok, mert amúgy is home office-ban dolgozom. A legelején elmagyaráztam szépen, hogy a gyerekek oviban vannak, addig az anyukák pedig vagy elmennek a munkahelyükre, vagy haza főzni ebédet, rendet rakni, mosni, takarítani, vagy épp otthonról dolgozni stb. Teljesen felfogja mind a 3 életévével, hogy anya itthon csinálja a dolgát, neki meg az a dolga, hogy oviban legyen. Akkor nagyon kétlem, hogy egy 5 évesnek ezt nem lehet az ő szintjén elmagyarázni, nem hiszem, hogy az én lányomnak vannak különleges értelmi képességei, hogy megérti.

2018. okt. 20. 18:17
 13/28 anonim ***** válasza:
81%

Lehet, hogy én vagyok vaksi, de honnan lehet azt tudni, hogy anyuka terhes és azért van otthon?

Mellesleg egy 5 évessel meg KELL tudni beszélni, hogy neki az oviban a helye. Anyunak meg egyéb dolga van: ha terhes, akkor orvoshoz kell járni, ahová ő nem mehet; pihennie kell, hogy a tesónak ne legyen baja stb. Ha nem terhes, akkor meg kell vele értetni, hogy bár éppen dolgozik, ahhoz, hogy újra legyen munkája, sok helyre el kell menni, ahová őt szintén nem viheti magával.

Tessék leülni értelmesen beszélgetni a gyerekkel. Semmi esetre sem engednék a hisztinek és nem hoznám el ebéd után.

2018. okt. 20. 19:28
 14/28 anonim ***** válasza:
52%
*...éppen NEM dolgozik...
2018. okt. 20. 19:29
 15/28 anonim ***** válasza:
65%
Én se értem honnan veszitek hogy terhes
2018. okt. 20. 19:55
 16/28 anonim ***** válasza:
75%
A kérdező leírta egy válaszában hogy babát vár, de azóta törölve lett az adott hozzászólás.
2018. okt. 20. 20:02
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező írta az egyik válaszában hogy terhes de úgy látom az a válasz eltűnt. Azt írta " nem dolgozom mert terhes vagyok."
2018. okt. 20. 22:59
 18/28 anonim ***** válasza:
66%
OK, értem. Mondjuk azt nem tudom, hogy a kettő miért zárja ki egymást (kivéve persze, ha igazából veszélyeztetett terhes, netán a munkahelye veszélyes). Elég sokan dolgoznak tehesen.
2018. okt. 20. 23:12
 19/28 A kérdező kommentje:
18# Veszélyes a munkahelyem:) 18 hetes vagyok, 2 hete nem dolgozok.
2018. okt. 20. 23:35
 20/28 anonim ***** válasza:
24%
Aki azt mondja hazudjunk a gyereknek remélem pár év múlva az ő szemükbe fog hazudni a gyerekük. Kérdező de ha már otthon vagy miért fájneked elmenni szerencsétlenért menni? Ennyire zavar a gyereked? De akkor minek kell másik? Aztán meg ide jössz sírni miért nem foglakozik majd a gyereked veled kamaszkorban.
2018. okt. 21. 07:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!