8 éves húgom elkezdheti még ezeket?
Húgomat nagyon érdekli a balett, a szertorna és a ritmikus gimnasztika. Otthon is tornázik és szerintem nagyon ügyes, de nem tudom, hogy ennyi évesen elkezdheti-e még úgy komolyabban, versenyszerűen. Az ilyet egész kicsi korban kellett volna elkezdenie és lehet lennének olyan dolgok, amik nem mennének neki, vagy legalábbis nehezebben.
Elnézést, ha rossz kategória, de nem tudtam, hogy hova tegyem.
10, úgy hogy a rugalmasság, hajlékonyság alapvetően adottság, pusztán gyakorlással nem lehet elérni.
Ezért van az, hogy hiába kezd valaki korán, ha nem olyan alkat, soha semennyi gyakorlással nem jut el arra a szintre, hogy versenyezzen.
Más pedig később is sikereket érhet el.
Nem kell rögtön letörni a testvérdet, mert csak akkor derül ki, hogy ő hova tartozik, ha belevág.
Mondjuk személyes véleményem, hogy a balettot, RG-t egyáltalán nem ajánlom, mert nagyon gyorsan tönkrevágja az ízületeket.
Egy gyt
”Az ilyet egész kicsi korban kellett volna elkezdenie...”
Szóval ezt úgy értettem, hogy ugye csinálja ő, csak nem versenyszerűen és nincs tanára, ami miatt sokminden nem megy még neki, vagy nehezen.
Elnézést, picit félreérthető voltam.
RG-t simán el lehet kezdeni, kis házi versenyeken, iskolák közötti, helyi, megyei versenyeken simán részt is vehet rajta. Unokatesóim is 1-3. osztályban kezdték.
A balettet az ismerősi körben a többség nagycsoportban keztdte, tehát 5-6 évesen. Azért egy 8 éves nincs tőlük annyira lemaradva.
Szertornát mi középiskolában kezdtünk anno tanulni. Hát, nem lettünk tornászok :D De a felemás korlátot imádtam. Nagyon kemény volt, az tuti. Amúgy ugyanazt gondolom róla, mint az RG-ről.
Én is azt gondolom, hogy élversenyző, olipmikon nem lesz, de ha szereti, akkor azért jópár klassz éve lehet a tornával.
A balett más tészta, az alapot ad, aztán lehet belőle modern tánc, később akár táncművészeti is -mondjuk most nagyon előre szaladtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!