Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti hogy oldjátok meg 8 óra...

Ti hogy oldjátok meg 8 óra munka mellett ezeket?

Figyelt kérdés

5 éves a nagyobbik lányom, és 2 lesz a kicsilány, aki most kezdte a bölcsit.

Még kapom idén a gyedet, de mivel nem vesznek vissza a régi munkahelyemre, ezért már keresgélek egy ideje, mert a gyesből, plusz apa fizujából nem tudunk megélni.

Most kilátásban van rövid időn belül egy viszonylag jó pénzért egész jó munka napi 8,5 órában. AKárhogy gondolkozom, nem tudom, hogy lehet ezt megoldani egy ovis és egy bölcsis mellett. Itt, ahol lakunk (nem tudom, hogy lehet), de fél 8-kor még az ovi és a bölcsi is üres, és délután fél 5-kor már nincs gyerek egyik helyen sem.

Jómódú emberek laknak ebben a Bp közeli községben, de dolgoznak, azt tudom. Hogy csinálják? Hogy csináljam? Minden nap bízzam a nagyira a két gyerek cipelését/hazahozatalát? Legyenek az én gyerekeim az elsők és az utolsók bölcsibe/oviba? 5 éve a nagylányomnak mindig itt voltam, nagyon megviselné. A piciről nem is beszélve!

2016. nov. 8. 08:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nekünk is volt egy időszak, amikor a fiam volt az utolsó az oviban estére. Engem jobban megviselt, mint őt. Ő jól elvolt, vagy mesét nézett, vagy játszott és tetszett neki, hogy a végén már nem kell osztozkodni. Azért egy öt éves már elég nagy, el lehet neki magyarázni, hogy anyának muszáj dolgozni, de "milyen jó buli lesz", hogy ő van ott először és ő marad legtovább, mert.... Te ismered, ki lehet találni dolgokat, amiket szeret, amik izgatják, és még élvezheti is.

A pici más tészta, a beszoktatás lehet nehéz lesz, de pár nap alatt megszokhatja ő is. Az én fiam nagyon anyás, néhány óránál többet nem töltöttünk soha külön, egy hét alatt mégis megszokta az ovit anno.

Kitartást az első időkhöz!

2016. nov. 8. 08:24
 2/11 anonim ***** válasza:
77%
Nálunk nem üres a bölcsi és az ovi (bár tény, hogy sokan később viszik és korábban hozzák). Én elvileg csak 6 órában vagyok, de persze mindig akkor kell még valami sürgősen, amikor már indulnék értük, és így reggel fél 8tól kb. fél5-ig vannak bent, és bizony sokszor mennek értük a nagyszülők én meg futva-lihegve épphogy beérem őket már a különórán vagy a játszótéren.
2016. nov. 8. 08:28
 3/11 anonim ***** válasza:
24%

én fokozatosan csinálnám, az új napirend és beszoktatás miatt eleinte részmunkákat vállalnék pár hónapig, nem is kerestem volna 8 órásat

ahogy kialakul minden, megszokják a gyerekek, úgy tolnám ki az időt és mennék egyre többet dolgozni

2016. nov. 8. 08:36
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Jah, mert ez úgy megy, hogy eldöntöm, én csak részmunkákat vállalok:DDD
2016. nov. 8. 09:12
 5/11 A kérdező kommentje:

Igen! Eldöntöttem, hogy csak részmunkát vállalok! Ide vele!:) Örülök, hogy viszonylag hamar adódott lehetőség 8 órában.

Próbáltam 4-6 órában, de olyat találni...

2016. nov. 8. 09:15
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Nagyszülőkkel.

Vidéken dolgoztam, 7-től 16-ig.

Se bölcsibe, se oviba, se suliba nem tudtam reggel vinni, mert mind leghamarabb 7 től fogad gyerekeket.

Most táppénzen vagyok veszélyeztetett terhesség miatt. Arra a munkahelyre vissza nem fogok menni... De újat találni nagyon nehéz.

Párom se tud segíteni ő még korábbra jár...

2016. nov. 8. 09:28
 7/11 anonim ***** válasza:
56%

Apuka,nagyszülők és igen,első és utolsó is lehet.

Itt a régi oviba 6-17:30-ig lehetett vinni. Persze megkérdezték tőlünk szükséges e ilyen korán vinnünk (6:45-re vitte az apja,mert én 5-kor indultam másik városba dolgozni,ő meg 7re szeret bejárni,bár fél8-tol kellene.inkébb bement elöbb és eljött elöbb,elém jött és ugy a gyerekért).

Közelbe nekünk nincs nagyszülő. Most másik ovi,én itthon a picivel. Itt 6-17-ig van azt hiszem,de úgy képzeld el alig hozza,viszi nagyszülö a gyerekeket és mégis még féé9-kor is üres az ovoda (8csoport 18-24fő között) és már du 4-kor sincs ott kb senki gyerek.

2016. nov. 8. 10:33
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Férjem viszi őket reggel én megyek értük délután.

Így f9-17 között vannak ott nagyjából.

A nagyobb nagycsoportos, neki heti 2x van délután angolul, ezeken a napokon fél 5kor kéne érte menni. A kicsi kiscsoportos. Uzsonna után összevont csoport van, onnantól együtt vannak. Szóval nem szenvednek ők bent, jól érzik magukat, csak az óvónők/dadusok húzzák a szájukat.

Nálunk sincsenek már olyan sokan délután. Ez van. Én is keresek részmunkaidős állást, de eddig nem nagyon találtam.

2016. nov. 8. 10:47
 9/11 anonim ***** válasza:
esetleg nem olyan a munkahelyed, ahol h-cs van a 8,5, és pénteken hamarabb vége? mert nálunk ilyen (családsegítő) és nálunk pl. meg lehetne beszélni, hogy napi 8 órát dolgozom, de pénteken is maradok tovább
2016. nov. 8. 14:36
 10/11 anonim ***** válasza:
Én 8,5 órát töltök a munkahelyemen, a férjem ennél jóval többet dolgozik, nincs segítség. A lányunk 8-16-ig van oviban. Reggel a férjem viszi és sokáig dolgozik, én meg korán megyek dolgzoni, így 16-ra odaérek érte.
2016. nov. 8. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!