Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Most komolyan, miért hiszi...

Most komolyan, miért hiszi azt nehány anyuka, hogy körülöttük forog a világ?

Figyelt kérdés

Eléggé felhúztam ma magam az okmányirodában. El kellett inteznunk barátommal valamit, volt ott 3 gyerek, akik egesz végig ordibaltak, hangoskodtak, már az ügyintéző is kijött szólni, hogy nem lehetne-e halkabban, mert ez egy munkahely és nem játszótér. Az egyik anyuka ott ült a gyereke mellett, a másik két gyerek (tesók) anyja pedig épp az egyik ügyintézőnel volt, de egyik se igazán próbálta fegyelmezni őket. Volt 4 darab ilyen kis pufi kocka ülőke, amit egymásra tettek egy toronyba, a tetejére valami fajatekot, ami teli volt ceruzával, majd gondoltál egyet és erőből fellökték az egészet és borult minden, meg persze jó nagyot csattant is. Na mindegy, nem is ez a lényeg, hanem hogy barátom végzett az ügyintézőnel és hát amúgy kiderült, hogy kb tök feleslegesen mentünk oda és vártunk több, mint egy órát, már ideges is voltam és elejtettem egy “Ó b*azdmegot”. Nem hangosan, de az egyik hangoskodó gyerek és anyja épp mellettünk álltak, mire nekem esik a nő, hogy mégis hogy beszélek, hát itt gyerekek is vannak. Na én már itt annyira ideges voltam, hogy reflexből, hasonlóan b*unkó stílusban visszakérdeztem, hogy És?? Tudom h vannak itt gyerekek, hallom és szerintem mindenki más is, inkább arra törekedjen, hogy visítson a gyereke az irodában olyan hangerőn, hogy már az ügyintézők munkáját is zavarja, és különben is úgy beszélek, ahogy akarok. Majd azzal otthagytam a nőt és eljöttünk barátommal.

Komolyan mondom, miért kell mindenből ekkora pataliat csapni sok anyukának és a gyerekére hivatkozva másokkal b*unkóznia, miközben ő maga és a gyereke sem szent?! És nem egyszer voltam hasonlóan piti ügyeknek szemtanúja, ahol a visítozós gyerek anyukája nekiesett másoknak, teljesen nevetgseges okokkal. Velem most fordult elő először, de eléggé felhúzott.

Mégis hogy kéne egy ilyen helyzetet kezelni, mikor a nő is konkrétan úgy szól az emberhez, mintha minimum a seggebol rántotta volna ki...

2018. szept. 19. 18:55
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
89%
Pont ma szolt be nekem reggel a peksegben egy gyermektelen nő. Aki bunko,az bunko gyerekkel is meg anelkul is. Nem azert gondolta, hogy nevelhet teged, mert gyereke van, hanem mert ilyen megmondoember tipus. Az volt mindig is, hidd el. En szultem mar es nem mondok idegen lanyoknak tanacsokat arrol, hogyan eljenek, ha nem kifejezetten kernek erre.:)
2018. szept. 19. 21:40
 22/34 anonim ***** válasza:
42%

Bírom az ilyen álszent embereket, szülőket, akik most előadják, hogy ok bizony életükben soha nem karomkodtak még mérgükben és még a kérdezőt szólják le és titulálják neveletlennek, miközben a szóbanforgó szuperanyucinak totál el van nézve, hogy másokkal tapló beszéljen és beszóljon olyan miatt, ami miatt semmi joga egyébként szólni, ahogy az is el van nézve neki, hogy a 8 éves gyereke akkora zajt csapott, hogy ott dolgozók munkáját zavarta!! De bezzeg a kérdező micsoda mocsok, hogy nem hagyta szó nélkül a b_unkó stílust....

Ennél már csak az volt jobb, mikor nekem és barátnőmnek nekiállt okoskodni hasonlóan tahó stílusban egy anyuka a zebranal, amin fel perccel előbb mentünk át, mint ahogy zöldre váltott volna, hogy mégis mi mit képzelünk magunkról, mert most az ő gyereke ezt látja, hogy piroson megyünk át és majd legközelebb ő is azon akar átmenni...:D Pontosan tudtuk, hogy mindjárt vált a lámpa, hisz évek óta azon a zebrán mentünk át minden reggel, nem mellesleg az egesz utat be lehetett látni és láttuk hogy egy darab autó nem jön + siettünk is, mert késésben voltunk. Először azt hittük viccel, de jött utánunk és okoskodott. Nemes egyszerűséggel kiröhögtük és közöltük vele, hogy ott és akkor megyünk át, ahol és amikor akarunk. Komolyan nem hittem el, hogy valaki veszi a bátorságot és idegeneket kezd el kéretlenül kioktatni. Azért ő a gyerek anyja, hogy elmondja és elmagyarázza a gyerekének, hogy hogyan szabad beszélni, hogyan nem, hol lehet átmenni és hol nem, hogy kell viselkedni bizonyos helyeken és hogyan nem stb. Azt az energiát, amit arra fordított hogy a kérdezőnek b_unkó stílusban okoskodjon, fordíthatta volna arra is, hogy elmagyarázza a kb 8 éves, koránt sem olyan kicsi gyerekének, hogy hogyan illik viselkedni egy irodában, ahol vannak még rajtuk kívül 30-an és nem utolsósorban, ahol masok éppen dolgoznának!

2018. szept. 19. 22:19
 23/34 anonim ***** válasza:
68%
Jaaaj egyem a szivedet. Festettél magadról egy viszonylag negatív képet egy fórumon, arra reagáltak, te pedig kikéred magadnak, hogy ítélkeznek feletted? Ó, kis édi. Az a szerencse, hogy te olyan jó ember vagy, hogy te nem ítélkezel, nem szűröd le más nevelési stílusát egy eleve tök feszült ügyintézős napból és nem is általánosítasz, hogy minden anya egy gyökér csak mert te egyel találkoztál. Ja, várjál... 😂
2018. szept. 20. 05:25
 24/34 anonim ***** válasza:
67%

Ez nem attól függ hogy anyuka-e valaki, hanem az illető személyiségétől, csak mindig lézeng a topikban jópár szingliba (a válaszolók közt most is, asszem 2) aki az "anyák"-ra mocskolódik. Még hiányolom a hírhedt a "35 N" aláírású savanyúcukrot, ő aztán minden gyerekes kérdéshez odaböfög valami anyukautáló fas*ságot.

Kedvesek, a ti anyáitokat is így lenézitek és utáljátok?

2018. szept. 20. 06:36
 25/34 anonim ***** válasza:
59%

Számomra is fura ez a néhány látványosan gyermekellenes a topikban. Én akkor jöttem először ide, mikor kismama lettem. És amíg nem akartam még gyereket, addig eszembe sem jutott ide jönni. Pedig akkor is jártam már gyk-ra. De arról olvasgattam csak, ami érdekelt és érintett.

#22 igen.. akkor és úgy mész át a piroson, amíg és ahogy akarsz, mindaddig míg egy rendőr meg nem büntet 5-50 ezer Ft közötti összegre ;) Ugyanis a törvények, jogszabályok rád is vonatkoznak, akár gyereked van, akár nincs. De remélem egyszer látok erre példát a gyerekemmel. Én ugyan nem mondanék neked egy szót sem, sőt még csúnyán sem néznék rád (hazudik, aki azt állítja mindig szabályosan kel át egy zebrán). A saját életed. De a fiammal szívesen végig nézetném, ahogy a zebra túlsó felén megbünteti a rendőr a szabályszegőt. Hogy lássa ez történik, ha valaki nem tartja be a szabályokat.

Sajnos rendőrfeleségként azonban tudom, hogy bár megtehetnék nagyon nagyon ritka esetben büntetnek gyalogost ezért.

2018. szept. 20. 07:00
 26/34 anonim ***** válasza:
60%
Az elozo hangoskodo gyerekes kerdest is te irtad ki ugye? Lepj mar tul rajta. Ezzel az erovel mint amit a kerdeseidbe fektetsz, felhivhattad volna az okmanyirodat az ugyetekkel kapcsolatban, es akkor nem kellett volna feleslegesen mennetek mert megmondzak volna, hova kell fordulnotok :)
2018. szept. 20. 08:31
 27/34 anonim ***** válasza:
52%
Azt írtad eletedben haromszor karomkodtal. Akkora kamu vagy hat mar itt is nyomod a cifra szavakat 😂😂
2018. szept. 20. 09:27
 28/34 A kérdező kommentje:

Látom ide teljesen felesleges kérdést kiírni, mert úgyis körbe magyarázzák egyesek, hogy miért az anyuka a jó a történetben és miért a gyermektelen fél a hülye.

Felhívtam az okmanyirodat képzeld és ők maguk mondták, hogy oda menjünk be, ellenben ott már mást zagyváltak.

Továbbra sem tettem megjegyzést a gyerekekre az anyukánál és továbbra sem vártam el, hogy szó nélkül üljenek csendben végig, annak ellenére hogy egy 8 évestol szerintem már elvárható, hogy pl egy órát tudjon ordibálás nélkül ülni. Nővérem fia szinten 8 éves, érdekes nem okoz számára problémát visítozas nélkül játszani vagy rajzolni, hisz az iskolában is csendben ülnie. De mondom, továbbra sem érdekelt, hogy rosszalkodtak a gyerekek, nyilván nem élvezetes hallgatni, de nem várom el, hogy úgy viselkedjenek, ahogy nekem épp megfelelne, mert az irreális elvárás. De akkor nekem se tegyen már ilyen tapló stílusban kioktatást más, amiért kicsúszott a számon egy trágár szó!! Imádom, hogy itt mindenki tökéletes és életében nem káromkodott még soha mérgében, minden tiszteletem nektek, de ha nem nagy kérés, akkor engem sem kéne egyetlen egy információ alapján megítélni.

Tehát egyesek szerint a lényeg, hogy én vagyok a neveletlen, amiért kiejtettem a számon ezt a szót és anyuka maximálisan hibátlan, hogy meg se próbálja kicsit csítitani a gyerekét, azután se hogy megkérték rá, ellenben idegeneket támad le, csak mert neki nem tetszik valami. Ennyi erővel én is és mindenki más is napi szinten 50x állhatna le különböző emberekkel veszekedni, mert pl nekem se tetszik sok minden, mégsem teszem, mert miattam nem fog megváltozni senki.

Nem mondtam h én tökéletes vagyok, de azt se gondolnám, hogy egy csúnya szó miatt a fejemet kéne venni, a szóbanforgó nőt pedig makulátlanra fényezni. Amihez nem mellesleg ugye továbbra sincs tulajdonképpen senkinek köze, mert mindenki úgy beszél, ahogy akar.

Köszönöm annak a nehány normális válaszadónak, akinek nem az votl a célja, hogy engem hordjon le egy hiba miatt, ellenben elmondta hogy szerinte nekem is higgadtabban kellett volna reagálnom. Bizonyosan úgy kellett volna, de ott, abban a helyzetben nem ment, mert ugye eleve feszült voltam és anyuka is csúnyán szólt oda. És mielőtt azt hinnének nem vagyok gyerekutaló egy kicsit sem, álltam már ki gyerekes anyuka mellett, mikor pl buszon egy vélhetően gyermektelen nő támad rajuk hasonló primitív stílusban, tehát nem kifejezetten a gyerekkel volt bajom, csak ha már ő megjegyzést tehet bunkón rám, akkor szerintem nekem is épp annyi jogom van megemlíteni, hogy az ő gyereke se volt ám szent.

2018. szept. 20. 12:23
 29/34 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem nem fényezte senki az anyukát. Annyit írtak, hogy a bunkóság független attól, hogy valaki anya vagy sem, ne általánosíts, és légy okosabb annál, hogy "de ő kezdte" meg "úgy beszélek, ahogy akarok", mert akkor nem vagy erkölcsi fölényben :)
2018. szept. 20. 12:33
 30/34 anonim ***** válasza:
61%
En mindenesetre irigyellek h eleted legnagyobb problemaja, hogy az okmanyirodabol atiranyitotttak a kormanyablakba v mas hivatalba (velhetoen ez tortent) es kozben volt ott par idegesito gyerek. Isten hozott a felnott eletben, lesz meg cifrabb is ne aggodj.
2018. szept. 20. 14:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!