Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Most komolyan, miért hiszi...

Most komolyan, miért hiszi azt nehány anyuka, hogy körülöttük forog a világ?

Figyelt kérdés

Eléggé felhúztam ma magam az okmányirodában. El kellett inteznunk barátommal valamit, volt ott 3 gyerek, akik egesz végig ordibaltak, hangoskodtak, már az ügyintéző is kijött szólni, hogy nem lehetne-e halkabban, mert ez egy munkahely és nem játszótér. Az egyik anyuka ott ült a gyereke mellett, a másik két gyerek (tesók) anyja pedig épp az egyik ügyintézőnel volt, de egyik se igazán próbálta fegyelmezni őket. Volt 4 darab ilyen kis pufi kocka ülőke, amit egymásra tettek egy toronyba, a tetejére valami fajatekot, ami teli volt ceruzával, majd gondoltál egyet és erőből fellökték az egészet és borult minden, meg persze jó nagyot csattant is. Na mindegy, nem is ez a lényeg, hanem hogy barátom végzett az ügyintézőnel és hát amúgy kiderült, hogy kb tök feleslegesen mentünk oda és vártunk több, mint egy órát, már ideges is voltam és elejtettem egy “Ó b*azdmegot”. Nem hangosan, de az egyik hangoskodó gyerek és anyja épp mellettünk álltak, mire nekem esik a nő, hogy mégis hogy beszélek, hát itt gyerekek is vannak. Na én már itt annyira ideges voltam, hogy reflexből, hasonlóan b*unkó stílusban visszakérdeztem, hogy És?? Tudom h vannak itt gyerekek, hallom és szerintem mindenki más is, inkább arra törekedjen, hogy visítson a gyereke az irodában olyan hangerőn, hogy már az ügyintézők munkáját is zavarja, és különben is úgy beszélek, ahogy akarok. Majd azzal otthagytam a nőt és eljöttünk barátommal.

Komolyan mondom, miért kell mindenből ekkora pataliat csapni sok anyukának és a gyerekére hivatkozva másokkal b*unkóznia, miközben ő maga és a gyereke sem szent?! És nem egyszer voltam hasonlóan piti ügyeknek szemtanúja, ahol a visítozós gyerek anyukája nekiesett másoknak, teljesen nevetgseges okokkal. Velem most fordult elő először, de eléggé felhúzott.

Mégis hogy kéne egy ilyen helyzetet kezelni, mikor a nő is konkrétan úgy szól az emberhez, mintha minimum a seggebol rántotta volna ki...

2018. szept. 19. 18:55
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
77%

"A nemnevelő szülő megnevelése nem a te dolgod, pláne, hogy jó esélyed van rá, hogy ellenkező hatást érsz el."

Viszont a szülőnek sem feladata mást nevelni a gyereke helyett.

Sajnos sokszor èn is azt látom, hogy a saját gyerekük tehet bármit, anyuka szó szerint kakil rá, de másnak ugranak ha valami nem tetszik.

2018. szept. 19. 20:05
 12/34 anonim ***** válasza:
49%

De te most önigazolást keresel. Pont azt írod le, amit írtam neked... most írtad le, hogy "kicsúszott". Pontosan ennyit kellett volna mondanod az anyukának.

Értsd meg, az, hogy valaki rossz szülő, még nem mentség számodra, ha bunkó legyél, mert feleslegesen ücsörögtél ott. Akkor sem, ha "ő kezdte". Én pont az ilyen szituációkban vagyok a legkedvesebb, hidd el nem tudnak a kedvességgel mit kezdeni, és sosem fogja bevallani, de ezzel szégyeníted meg a legjobban. Hiszen emlékezteted rá, hogy ember vagy hibáztál, de bocsánatot tudsz kérni, míg ő továbbra is egy bunkó színében tetszeleg.

2018. szept. 19. 20:10
 13/34 anonim ***** válasza:
89%

#11 persze, hiszen tök frusztrált, pont ezért. A szülői tekintélye nulla, és gondolom ilyenkor kompenzál. Hogy hüüü nost aztán, hogy megmondta.

Aki ilyen annak tök mindegy, hogy szülő-e. Ilyen volt már azelőtt is, hogy gyerekei lettek volna.

2018. szept. 19. 20:12
 14/34 anonim ***** válasza:
82%
13-as igazad van, ezen még sosem gondolkodtam el, hogy valóban ez lehet az oka.
2018. szept. 19. 20:31
 15/34 A kérdező kommentje:
Ki akarta nevelni az anyukat vagy egyáltalán a gyerekét...? Egy szóval nem írtam ilyet és a kutya nem szokta hozzájuk, én el voltam foglalva a magunk dolgaval, ő támadt le engem, még hozza roppant bicskanyitogató és primitív módon, nekem mégis miért kellett volna szó nélkül hagynom?! Én is ugyanúgy hallgattam a gyereke visítasat közel másfél órán át, egyetlen szó nélkül, pedig ha igazán kötekedős lettem volna én is épp ugyanúgy raförmedhettem volna, ahogy ő rám. Mégsem tettem, akkor ő mégis milyen alapon beszél igy ismetetlenekkel...? Amúgy hallhat és láthat az a szerencsétlen gyerek annyi de annyi cifra káromkodást és viselkedést nap, mint nap a utcán, suliban, oviban, buszon m, TV-ben hogy csak naa, akkor most az is teljesen oke lenne, ha mindenkivel nekiallna cirkuszolni, hogy már pedig ne viselkedjen így, mert hát Jajj az ő gyereke... Ennyi erővel akkor a négy fal között kell nevelni a gyereket és akkor egészen biztosan nem hall semmilyen káromkodást!
2018. szept. 19. 20:35
 16/34 anonim ***** válasza:
29%
Majd ha lesz gyereked rájössz. És ez nem rossz nevelés. Pici gyerekek nemtudnak csendben órákat üllni. Majd ha a Te gyereked visítozik par év múlva gondolj erre a szitura vissza.
2018. szept. 19. 20:44
 17/34 anonim ***** válasza:
34%

"hallhat és láthat az a szerencsétlen gyerek annyi de annyi cifra káromkodást és viselkedést nap, mint nap a utcán, suliban, oviban, buszon m, TV-ben hogy csak naa,"

Persze, a hozzád hasonló jól nevelt emberektől.

Ő nem neveli a gyerekeit, téged se neveltek meg, mert te se tudsz viselkedni.

1:1, vagy mégsem?

A nagy különbség az, hogy a te nevelésed már befejeződött, rajtad már nem lehet változtatni, az ő gyerekeiből viszont még lehet normális ember.

2018. szept. 19. 20:52
 18/34 anonim ***** válasza:
45%

Sajnálom Kérdező, de én veled nem vitatkozom. Ha te mentesítve érzed magad a történtek alól pusztán azért, mert másoktól is hallhat káromkodást... És nem érted a társadalom össznépi nevelési súlyát, akkor nincs miről vitatkoznunk.

Korábban a teljes társadalom felelős volt a gyerek környezetéért. Ma meg már csak az ego a lényeg. Persze ebben hibás mindenki, hibásak a szülők, mert kikérik maguknak mások véleményét, és hibásak a gyermektelenek, mert azt hiszik ha nem az ő gyereke akkor azt tesz/mond mellette amit akar.

- Nekem lehet káromkodni, hiszen nem az én gyerekem és máshol is hallhatja.

- Nekem lehet mást kioktatni, a csúnyabeszédért, mert én vagyok a hős anyuka.

Nem védem az anyukát értsd meg! Az erőszak erőszakot szül, akkor is ha verbális erőszakról van szó.

Hidd el, hogy ez az anyuka gyerek nélkül is kiosztja a pénztárost, mert lassú. A banki ügyintézőt és mindenki mást is, miközben személyautóval közlekedik a buszsávban, mert neki ezt lehet. Ez egy embertípus. De te megteheted, azt hogy mély levegőt veszel és felülemelkedsz rajta.

Itt nem az a lényeg, hogy anyuka és azért hiszi azt, hogy körülötte forog a világ. Ő az, aki mindig is azt hitte, már akkor is mielőtt gyerekei lettek volna.

Tényleg ez számodra a legjobb tanácsom, hogy máskor hasonló helyzetben mély levegő és reagálj kedvesen és mosolygósan. Megfogsz döbbeni mennyire más hatást lehet ezzel elérni. És ő fogja magát kellemetlenül érezni, míg te elégedett leszel magaddal, hogy nem hagytad eluralkodni a dühöd.

2018. szept. 19. 20:53
 19/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm, de nem kertem véleményt az én nevelésemmel kapcsolatban, azert mert életemben nagyjából 3x káromkodni mertem és ebből ez volt az egyik, nem leszek a neveletlen!! Annyira imádom az ilyen embereket, akik amúgy semmit nem tudnak a másikról, de csupán egyetlen egy info alapján máris meg tudják ítélni, ki milyen ember, de arra azért roppant kiváncsi lennék az itt okoskodók közül hányan mondhatják el magukról, hogy soha az életükben egyetlen egyszer sem káromkodtak még mergükben egyet, csak mert úgy kicsúszott a szájúkon...... Továbbra sem sikerült felfogni, hogy NEM vártam el, hogy csendben legyenek a gyerekek, annak ellenére h már egy ügyintéző is kijött rajuk szólni és anyuka ezekután sem erőltette meg magát annak érdekében h el hallgasson egy kicsit a gyereke, tovább ültem és várakoztam, nem mentem oda észt osztani. Amúgy iskolás volt a gyerek, mert ott volt nála a sulis táska is és a másik anyuka és is kérdezett hogy hanyadik is, másodikos, tehát legalább volt 7,5-8 éves, azért nem hinnem hogy egy 8 eves gyerek annyira kicsi, hogy ne értse meg, hogy nem üvöltözünk egy okmányirodában, ahol azontúl h legalább 30an várakoztak egy teremben, masok, az ügyintézők ott épp dolgozni próbáltak volna!!

Örülök, h sokaknak itt birka türelmük van és soha nem szakadt még el náluk a cérna és halál nyugodtan tudnak olyan helyzetben is reagálni, amikor nagyjából egy darab sz*arkent szólnak hozzájuk, én ezt a stílust akkor sem tűröm el, még ha alapból nem vagyok ideges, akkor sem!

2018. szept. 19. 21:10
 20/34 A kérdező kommentje:
Bocs a hibákért, telefon átjavította, tehát a másik anyuka kérdezte, hogy hanyadikos a gyerek, mire a nő mondta, hogy másodikos.
2018. szept. 19. 21:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!