Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt olyan anyuka, akinek...

Van itt olyan anyuka, akinek a babájánál nem tört át hónapokig a fog és emiatt sebészeten ejtettek az ínyen egy metszést?

Figyelt kérdés

Volt értelme? Hogy csinálták?

(Enyém 3 hónapja CSAK tápszert iszik, csak fogy, mert nem bír enni, én ezt már nem bírom nézni...)

2010. jún. 22. 09:55
 1/8 anonim ***** válasza:
Hány hónapos? Ez biztos, hogy ahetséges, hogy jobb lesz utána, de gyakorlatban nem tudom elképzelni, hogy attól nem eszik ennyi ideig. Facsarj neki gyümilét, zöldséglét a cumisüvegbe. Én , amikor nemakart enni a főzeléket adtam neki cumiból, kivágtam jó nagyra a lyukat, és megitta a főzeléket. Próbálkozz ilyenekkel. fogától van? Elméletben le
2010. jún. 22. 09:59
 2/8 A kérdező kommentje:
15 hónapos. Semmit nem eszik. Még édességet sem. Pl. túrórudit beveszi a szájába majd megborzong és kiköpi.
2010. jún. 22. 10:01
 3/8 anonim ***** válasza:
Nagyon fura. nem lehet, hogy valami más baja van, amiatt nem eszik? a gyerekorvos mit mondott?
2010. jún. 22. 10:13
 4/8 anonim ***** válasza:
Bocsi,hogy nem teljesen a kérdésre válaszolok,de azt nem próbáltad még esetleg,hogy közvetlen evés elött bekened az ínyét Dentinox géllel?Nekünk a dokinénink tanácsolta,amikor már szinte semmit nem akart enni a fogzás miatt és tényleg szívesebben megette így...
2010. jún. 22. 10:34
 5/8 anonim ***** válasza:
Mindenképp vidd el valahová, ez tuti nem normális dolog.
2010. jún. 22. 11:40
 6/8 anonim ***** válasza:
nálunk is volt nem evés amikor fogzott,kb 2 hétig tartott ő is csak tápszert evett és némi banánt,de azt mondta a védőnő és a doki is,hogy a fogzás miatti nem evés,csak napokig tarthat,az nem a miatt van az tuti,ő kapott egy vitamin kúrát,és 3 napra rá megjött az étvágya is,pont amilyen az elején volt.de a foga tényleg nem bújt ki,így tényleg nem attól volt.de egyébként igen nekünk volt a családba akinek picit bemetszették az ínyt,és nekem is volt majdnem egy ilyen fogorvoshoz menésem,mert egy nagy tályog lett az ínyén kívül,de masszíroztam gyógynövényes krémmel neki,igy le is apadt,3 nap múlva meg kint volt a hátsó rágófoga.egy fogorvost megér,de az evése nem attól romlott meg.
2010. jún. 22. 12:19
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én lányom most 19 hónapos, éppen a 12. fogát várjuk....2 hónapja. Minden fogával hónapokig küzdöttünk. Éjszakai ébredések, keserves sírások álmában, nem evés, nem ivás, állandó fáradtság, türelmetlenség és kín jellemzi a mindennapjainkat. Az előző rágófognál (arra 3 hónapot vártunk) már annyira kétségbeestem, hogy beszéltem egy szájsebésszel (régóta ismerem). Előre bocsátotta, hogy nem szívesen metszi meg az ínyt, sőt, ha jól tudom, nagyon-nagyon ritkán vállalják. Aztán elvittük rendelésre, soron kívül be is hívott minket, aztán én tartottam a lányomat az ölemben. A doki pedig belenézett a szájába, valami kampószerű eszközzel megnyomta az ínyét (a férjem elmondása alapján) és azt mondta, hogy már áttört a fog. Nekem ez nagyon meglepő volt, mert mielőtt elindultunk, direkt leellenőriztem, mert éppen nem akartam bolondot csinálni magamból. Szóval a férjem szerint attól törhetett át, hogy megnyomta az ínyét. A lényeg, hogy 2 nap múlva már tényleg látható is volt, hogy áttört.

Viszont, bár egyáltalán nem akarlak ijesztgetni, de én is úgy tudom és tapasztalom, hogy a fogzás miatt lehet hullámzó az étvágy, lehet 1-2 hétig minimális mennyiségű étkezés, de az ennél tovább tartó már kóros. Ott valami probléma lehet. Az orvos javasolt teljes vérképet? Talán nem ártana...Egy ekkora gyermeknek már nagy szüksége lenne a vegyes, kiegyensúlyozott táplálkozásra és a 3 hónap nagyon hosszú idő.

Én mindenképp kivizsgáltatnám, addig mennék, amíg ki nem derítenék, mi lehet az oka, hogy nem eszik.

Kívánom, hogy mihamarabb rendeződjön az egészsége, étvágya!

2010. jún. 22. 14:26
 8/8 A kérdező kommentje:

A férjem szerint csakis pszichés alapon megy ez, ill. genetika. Merthogy én sem ettem gyakorlatilag semmit gyerekkoromban. 6 évesen 14 kiló voltam, nem is akartak iskolába engedni... Az evés nekem is csak egy unalmas nyűg volt, ami egy undorító muszáj dolog volt. Én is tudtam NAPOKIG sztrájkolni, akárcsak a lányom most. Nála sem hat az, hogy akkor egész nap nem kapsz enni. Ő szinte csak örül ennek... Sosem látom, hogy éhes lenne :((((

Ma volt napköziben ott állítólag evett... De úgy, hogy sutyiban kilopkodta a táynérról a falatokat. Nem is hívták az asztalhoz (megszokta már a napközis néni, hogy az én lányom nem eszik. odakészíti neki, de sosm kínálja, sosem erőlteti. Ittthon is csak akkor eszik egy-egy falatot - többet nem - ha nem nézünk oda...) Etetni, kanállal lehetetlen azonnal visít, mar, csíp... :((( Ahogy elkezdi dobálni az ételt kiveszem a székből és nincs több hülyéskedés, de ő ennek csak örül, mert megszabadult a szenvedéstől...

2010. jún. 22. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!