Van itt olyan anyuka, akinek a babájánál nem tört át hónapokig a fog és emiatt sebészeten ejtettek az ínyen egy metszést?
Volt értelme? Hogy csinálták?
(Enyém 3 hónapja CSAK tápszert iszik, csak fogy, mert nem bír enni, én ezt már nem bírom nézni...)
Szia!
Az én lányom most 19 hónapos, éppen a 12. fogát várjuk....2 hónapja. Minden fogával hónapokig küzdöttünk. Éjszakai ébredések, keserves sírások álmában, nem evés, nem ivás, állandó fáradtság, türelmetlenség és kín jellemzi a mindennapjainkat. Az előző rágófognál (arra 3 hónapot vártunk) már annyira kétségbeestem, hogy beszéltem egy szájsebésszel (régóta ismerem). Előre bocsátotta, hogy nem szívesen metszi meg az ínyt, sőt, ha jól tudom, nagyon-nagyon ritkán vállalják. Aztán elvittük rendelésre, soron kívül be is hívott minket, aztán én tartottam a lányomat az ölemben. A doki pedig belenézett a szájába, valami kampószerű eszközzel megnyomta az ínyét (a férjem elmondása alapján) és azt mondta, hogy már áttört a fog. Nekem ez nagyon meglepő volt, mert mielőtt elindultunk, direkt leellenőriztem, mert éppen nem akartam bolondot csinálni magamból. Szóval a férjem szerint attól törhetett át, hogy megnyomta az ínyét. A lényeg, hogy 2 nap múlva már tényleg látható is volt, hogy áttört.
Viszont, bár egyáltalán nem akarlak ijesztgetni, de én is úgy tudom és tapasztalom, hogy a fogzás miatt lehet hullámzó az étvágy, lehet 1-2 hétig minimális mennyiségű étkezés, de az ennél tovább tartó már kóros. Ott valami probléma lehet. Az orvos javasolt teljes vérképet? Talán nem ártana...Egy ekkora gyermeknek már nagy szüksége lenne a vegyes, kiegyensúlyozott táplálkozásra és a 3 hónap nagyon hosszú idő.
Én mindenképp kivizsgáltatnám, addig mennék, amíg ki nem derítenék, mi lehet az oka, hogy nem eszik.
Kívánom, hogy mihamarabb rendeződjön az egészsége, étvágya!
A férjem szerint csakis pszichés alapon megy ez, ill. genetika. Merthogy én sem ettem gyakorlatilag semmit gyerekkoromban. 6 évesen 14 kiló voltam, nem is akartak iskolába engedni... Az evés nekem is csak egy unalmas nyűg volt, ami egy undorító muszáj dolog volt. Én is tudtam NAPOKIG sztrájkolni, akárcsak a lányom most. Nála sem hat az, hogy akkor egész nap nem kapsz enni. Ő szinte csak örül ennek... Sosem látom, hogy éhes lenne :((((
Ma volt napköziben ott állítólag evett... De úgy, hogy sutyiban kilopkodta a táynérról a falatokat. Nem is hívták az asztalhoz (megszokta már a napközis néni, hogy az én lányom nem eszik. odakészíti neki, de sosm kínálja, sosem erőlteti. Ittthon is csak akkor eszik egy-egy falatot - többet nem - ha nem nézünk oda...) Etetni, kanállal lehetetlen azonnal visít, mar, csíp... :((( Ahogy elkezdi dobálni az ételt kiveszem a székből és nincs több hülyéskedés, de ő ennek csak örül, mert megszabadult a szenvedéstől...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!