4 évesen még mindig nem alussza át az éjszakát, mit
lehet tenni?
Figyelt kérdés
A nagyfiam 4 éves elmúlt a nyáron. Sosem volt jó alvó, kb 3 éves koráig nem aludta át az éjszakát, aztán 3 éves koràtól 3.5 éves koráig igen, majd mikor lekerült éjjelre a pelus, kkor pisiltetni kellett éjfél előtt. Már épp kezdett rászokni hogy egyedül kimegy pisilni, mikor elkezdődött egy nagykn rossz időszak, kb 2 hónapja. Elkezdett rosszakat álmodni, mire én elkezdtem fogni a kezecskéjét míg visszaalszik - hiszen ezt teszi egy anya ilyen helyzetbrn. Aztán a rossz álmok elmaradtak, de nem volt hajlandó egyedül elaludni. Alvás után kel 23.00 körül pisilni, és aztán kb óránként, háromszoR, négyszer egy éjszaka, és minden alkalommal fél órát kell fogni a kezét....elmentem egy gyerekpszichologushoz, aki azt mondta ez teljesen normalis es aludjak vele majd elmulik... elkezdtem tehat vele aludni az ágyában. Na ennek az lett a vége hogy én egyaltalan nem pihentem, plusz az én mozgasom (horkolasom) felkelti a kishugit, aki szinten a szobaban alszik, es atalussza az ejszakat (akkor is ha a gnagyobb amugy megebred de ha enis a szobaba vagyok az mar sok neki. Igy tehat visszaszoktam arra ahogy csak fogom a kezet aztan visszamegyek az ágyamba...igy 4-5 orakat alszom 1-2 oras reszletekben. Iszonyat faraszto es nem hinném hogy ez tenyleg normalis. Hogy 4 evesen egy gyerek ennyire nem hajlando egyedul lenni ejjel (meg is mondja hogy o nem akar egyedul aludni, dacosan es eroszakosan.tehat nem az a baja hogy nincs feny alvos allat stb hiszen mindent bevetettunk mar). Csak a sirni hagyas maradna mint eszkoz?? Akkor meg megint elkezdene rosszat almodni attol felek.
Mesebe beleszoni, eljatszani babokkal hasonlo helyzetet, ez sokkal jobban atmegy nekik, mintha direktben mondod. Ajanlom a meseterapiat.
2018. szept. 4. 11:42
12/13 A kérdező kommentje:
Fu nagyon nagyon sok mindent kiprobaltunk. Eloszor egyutt alvas tesoval aztan kulon alvas aztan nyugtato tea aztan levendula aztan agyban meseolvasas aztab meseolvasas a foldon babokkal eljatsztva aztan anyaval alvas aztan apaval alvas aztan ilyen alvo allatka olyan alvo parnacska , sorolhatnam, problema regota huzodik tehat volt ido kiserletezni/eljatszani/elmondani/igerni/jutalmazni stb ;) epp mar tenyleg csak azt nem probaltam szjnte hogy ha nem hajlando aludni buntetest kap sarokba all vagy sirni hagyom mivel ez tul drasztikus. De elhiheted ha még pszichologushiz is elmentem ezzel, komolyan veszem a dolgot..
Csak legnagyobb meglepetesemre neki az volt a velemenye hogy aludjak vele....ez igy nem is lenne baj ha ugy jol aludna. De ugy sem alszik jol, pluszban akkor nem alszik a huga vagy nem alszik a ferjem - attol fuggoen hol alszjnk egyutt
2018. szept. 4. 12:00
13/13 A kérdező kommentje:
2 napja kitalalta hogy ő marpedig abban a szobaban nem tud aludni es vigyuk at az agyat, inkabb alszik a tesotol kulon, masik szobaba, tavol a dolgaitol, fali matricaitol stb de o akkor se hajlando ott aludni. Nagy duzzogva atvittuk. Es ott tokd jol alszik. Ejfelkor kijön hogy PISILJEN, (nahat nahat...), es siman alszik reggelig. Remelem nem csak a kezdeti lelkesedes.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!