Van itt más is, akinek a 2-3 éves gyereke nem alussza át az éjszakát?
A kisfiam 3,5 éves, a kislányom januárban tölti a kettőt. Alapvetően jól alszanak, egyszer ébrednek az éjszaka kellős közepén, és akkor mindketten átvándorolnak a szülői ágyba, és alszanak tovább. Szerintem ez így ebben a formában nem megerőltető. Mi a férjemmel természetesnek tartjuk, hogy ekkora gyermekek nem érzik jól magukat egyedül a sötétben, és ha éjjel megébrednek, azonnal minket keresnek. Aludhatnak velünk, szeretettel várjuk Őket. Én általában jól alszom Mellettük (néha, ha valamiért picit feszültebb vagyok, nehezebben alszom el a mocorgásuk miatt, de ez ritka). A férjem szokott néha dohogni, hogy kicsi a hely (pedig óriási ágyunk van, de Ő sem egy pici ember), de tudja, hogy ez természetes, elfogadta a helyzetet. Egyébként Ő az, aki reggelre úgy simul a gyerekekhez, mint aki beléjük akar bújni, édesen alszanak összefonódva, szval csak a szája nagy😄
Nálatok miért nem opció az együttalvás? Te nem a férjeddel alszol egy ágyban?
*a férjem mellett persze jól alszom, de egyszerűen a picik mellett annyira frusztrál minden zaj, hogy amiatt nem tudok aludni...egyszerűen elkezd stresszelni ha megnyikkannak, hogy "jaj mindjárt fel kell hozzá kelni" és onnantól nem tudok elaludni, felkúszik a vérnyomásom, kész vége, órákig forgolódhatok..már pedig sűrűn nyikkannak ki nem beszél álmába :) a férjem is beszél csak megnyugtat a tudat hogy hozzá nem kell felkelnem :D
ugyanezen okból nappal sem tudok aludni, mivel lerakom a kicsit és egyszerűen annyira frusztrál a tény hogy 1-2 órán belül kelni fog hogy nem tudok elaludni. sajnos nagyon rossz alvó vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!