Kérhetem őket, hogy mossanak kezet?
Egy olyan helyet nyitok, ahol egész pici kisbabától nagyobb gyerekig fognak megforulni szülővel együtt. Ki akarom írni, hogy érkezés után cipőlevétel, majd mindenki mosson kezet. Mit gondoltok, milyen lesz a reakció?
Nekem van olyan rokonom, ahol a gyerek kutyás kézzel terített meg 10 vendégre, a lányomnak csentem tiszta kanalat és szalvétát... Ök és még páran hülyének fognak nézni.
Hogyan lehet ezt lekommunikálni?
Nonszensz, hogy képesek vagytok hisztit csinálni abból, hogy valahol ki vannak írva bizonyos szabályok. Aki értelmes ember, annak tökmindegy, egyébként is eszébe jutnak az alap dolgok, aki kevésbé figyelmes, annak jól jön a figyelmeztetés, aki meg paraszt prosztó tirpák, az meg egyből azzal jönne, hogy “nem volt kiírva”, tehát miattuk ki kell írni, hogy arra hivatkozva igenis fel lehessen hívni a figyelmüket, és adott esetben távozásra felszólítani. Ti, akik normálisnak aposztrofáljátok magatokat mégis felháborodtok, ti nem örülnétek, ha valahol mondjuk nyugodtan letehetnétek a kisbabátokat kúszni-mászni, meg nem mennétek haza mindenhonnan ilyen-olyan vírussal? Nem, nem óvom a gyerekem a széltől is, mielőtt ezt kapnám. Egyszerűen engem kikészít már az, hogy rengeteg az olyan ember, aki ebben a “ki ha én nem” stílusában nyomul, egy paraj, és “nem illik rászólni”... hát de, tessék rászólni arra, aki nem veszi észre magát, legyen szó bármiről!
A szabályok egyébként szerintem jók, én pl ha elmegyek egy ismeretlen helyre, komfortosabban érzem magam, ha kapásból kint van jól láthatóan és világosan, mit várnak az embertől, mik a szokások, és nem nekem kell lesni, hogy zokniban vannak-e vagy valami nejlon van a cipőjükön; hol a mosdó, stb, és a gyerekeknek is tanító jellegű. Továbbra sem fogom fel, hogy lehet ezen hisztizni... bárhova besétálsz, elfogadsz egy “szabályzatot”, és ELVILEG bárhonnan kivághatnak, ha megszeged azokat (mozi, színház, játszóház, plázák, boltok..)
Végül nem írtam ki direktbe, csak a csap fölé, hogy hol lehet kezet mosni. Tudok kitalálni ürügyet is, pl. kínálok közös tálból harapnivalót és evés előtt ugyebár kezet mosunk ;)
Én sem értem a felháborodást amúgy, de ha akarok kuncsaftot, muszáj alkalmazkodnom nekem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!