Kérhetem őket, hogy mossanak kezet?
Egy olyan helyet nyitok, ahol egész pici kisbabától nagyobb gyerekig fognak megforulni szülővel együtt. Ki akarom írni, hogy érkezés után cipőlevétel, majd mindenki mosson kezet. Mit gondoltok, milyen lesz a reakció?
Nekem van olyan rokonom, ahol a gyerek kutyás kézzel terített meg 10 vendégre, a lányomnak csentem tiszta kanalat és szalvétát... Ök és még páran hülyének fognak nézni.
Hogyan lehet ezt lekommunikálni?
fokozottan ügyeljenek a tisztaságra
a hely üzemeltetőjének kell fokozottan ügyelni, takarítani, fertőtleníteni.
Én nem írnám ki.
Kitennék padokat és cipőtartót és egy táblát amin a cipő át van húzva.
Kézmosáshoz meg beszereznék egy plakátot, amin részletezi a kézmosás fontosságát stb. Nagyon jókat láttam már, akár vicceset is.
Az új vendégeket figyelném és ha nem mennek kezetmosni finoman szólnék vagy mondanám merre a mosdó. Mindenképpen ráutaló magatartással és nem"parancsolgatással" csinálnám.
16,
miért lenne gáz?
Egy strandon ki lehet írni, hogy "a medence használata előtt zuhanyzó és lábmosó használata kötelező". Azon nem sértődsz meg, hogy "te nem vagy koszos" vagy "tudom én magamtól is!"? :)
Akkor ez miért más?
"Váltócipő használata kötelező" (mint pl. : a bowling termekben) vagy "cipőt kérjük levenni"
És: "Kérjük, a berendezések használata előtt mossanak kezet".
Kész.
Akinek nem tetszik, nem megy be.
,,...értelmes embernek alap a kézmosás. Na mármost ezért rohadt sértő lenne, ha valahova megyek , és ki van írva hogy mossak kezet."
Pedig az értelmes emberek nem sértődnek meg ilyeneken. Ha ennyire alap neked a kézmosás, akkor rápillantasz a táblára, egyetértesz vele és mész kezet mosni, mindenféle háborgás nélkül.
Én nem az a fajta vagyok, aki hazatéréskor kezet mos, de egy ilyen kiírás után teljes lelkibékével elmegyek kezet mosni, mert értelmes ember vagyok és megértem, hogy ezen a helyen ez az elsődleges.
Kész stresszbomba lennék, ha ilyen kisdolgokon háborognék. :) Az pedig nevetséges, hogy valaki azért nem menne többet erre a helyre, mert érkezéskor kezet kell mosni...
Viszont már én is kíváncsi vagyok, hogy milyen helyről is beszélünk...
Kedves latogatok/ vendegek( nem tudjuk ugye, hogy mit nyitsz) megkerjuk onoket, hogy erkezesuk utan a labbelit vegyek le, illetve sajat higieniajara ugyelve mindenki mossa meg a kezet! Megertesuket koszonjuk!
Vagy:
Megkerunk minden kedves erkezo vendeget, hogy labbeliet az xy helyisegben helyezze el! Kezmosas erkezes utan a kijelolt helyen! Megertesuket koszonjuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!