Szemüveges gyerekek anyukái! SOS?
5,5 évesa kisfiam. Minap kapta meg első szemüvegét.. és szédül benne hányigere van állitolag erős neki a szemüveg és kell pár nap hogy megszokja.
Valóban igy van? Nektek mi a tapasztalat?
Szemüveges felnőttként: volt ilyen. Hiába volt jó a dioptria, mégis fájt a fejem a szemüvegben. Sose tudtam megszokni. A "megszokja" azt jelenti, hogy hozzáromlik a szeme.
Vigyetek be az optikushoz a szemüveget. Lehet, hogy csak annyi a baj, hogy nem ott van a fókuszpontja a lencsènek, ahol a pupilla. Nekem egy kis igazítás a kereten megoldotta a problémát.
sajnos nem tudom mennyire megbizható...először voltunk itt, sztk rendelésen.Pupilla tágitáson volt, és állitólag rosszak a szemei, egyikkel 15 % másik 20 % lát,azt mondja közelről jó a szemüveg de távolra már homályosan lát.. nem érzi jól magát benne, ez biztos. örökletes lehet a dolog mert apa családjába minden férfi szemüveges.. azért vittem dokihoz mert néha homályosan látott és ez a diagnózis. egyik szemüvege :
+ 2,5 D a másik 1,5 D Kód H5200..elviszem dokihoz én csak tanács érdekelt volna hogy vkinek volt e ilyen tünete mert azélrt nem olcsó volt a szemüveg..
Nekem volt olyan, hogy elcsiszolták a lencsét (nagyon durván). Szerintem méressétek meg a szemüveget, majd (egy kora délelőtti időpontban) nézessétek meg a gyerek szemét ismét
(48 éve hordok szemüveget)
Egy nagyon kicsit fájhat, de max. két napig. Ha viszont valóban fájdalma van, akkor ne add rá. Vigyétek vissza az optikushoz aki készítette, talán tud rajta igazítani.
A szemét gyerek szemészorvos nézte meg? 12 éves korig kizárólag így lehetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!