A szemüveges gyerekek le kell hogy vegyék szemüvegüket tornaórán?
Van, aki leveszi.
De van olyan, amikor sokkal nagyobb balesetveszélyt jelent, ha a gyerek szemvügeg nélkül, rossz látással közlekedik. A gyengénlátók sulijában szemüvegben tornásznak.
balesetmegelőzési előírás, hogy le kéne venniük. De közös megegyezéssel ettől nyilván el lehet térni.
A mi csoportunkban is van egy kisfiú, aki szemüveggel tornázik, de egyes gyakorlatoknál azért még ő is inkább leveszi, pl földön hengergőzés és hasonlók. Van egy szempataszos-szemüveges kisfiú, ő a szemüveget le szokta venni tornán.
tessék, segédlet látássérült gyerek óvodai neveléséhez (nem tudjuk, milyen a lányod látása...)
A szemüveget viselő látássérültek még szemüveggel is nagyon rosszul látnak, nélküle szinte semmit.
Nem lehet elégszer hangsúlyozni – más helyen szó került már róla –, hogy a tanuló testnevelésórákon viselje szemüvegét, mert annak hiánya nagyobb balesetveszélyt jelent, mint a szemüveg esetleges törése.
Nekem elég erős dioptriám volt, iskolás koromban kezdtem el viselni, de tornához levettem mindig. (Szerintem az is kérdéses, hogy milyen szemprobléma van).
Viszont épp mostanában láttam kifejezetten törhetetlen gyerekszemüveget, ami hátul is rögzítve volt a gyerek fején. Jól nézett ki. (Mondjuk gondolom az ára is borsos lehet...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!