Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A szemüveges gyerekek le kell...

A szemüveges gyerekek le kell hogy vegyék szemüvegüket tornaórán?

Figyelt kérdés
Lányom szeptemberben kezdte az óvodát, és az első néhány szemüveg nélküli tornaóra után kicsapta a balhét, hogy ő nem tornázik és nem is tornázott. Utána megbeszéltük az óvónőkkel, hogy nyugodtan hordja, mert anélkül egyszerűen nem lát és ehhez írásban hozzá kellett járulnom. Kíváncsi vagyok, hogy mi a gyakorlat úgy általában.
2013. dec. 13. 11:50
 1/7 anonim ***** válasza:

Van, aki leveszi.

De van olyan, amikor sokkal nagyobb balesetveszélyt jelent, ha a gyerek szemvügeg nélkül, rossz látással közlekedik. A gyengénlátók sulijában szemüvegben tornásznak.

2013. dec. 13. 11:54
 2/7 anonim ***** válasza:

balesetmegelőzési előírás, hogy le kéne venniük. De közös megegyezéssel ettől nyilván el lehet térni.

A mi csoportunkban is van egy kisfiú, aki szemüveggel tornázik, de egyes gyakorlatoknál azért még ő is inkább leveszi, pl földön hengergőzés és hasonlók. Van egy szempataszos-szemüveges kisfiú, ő a szemüveget le szokta venni tornán.

2013. dec. 13. 11:55
 3/7 anonim ***** válasza:
attól függ, mennyire lát vagy nem lát. Csak az a probléma, hogy ugye szemüveg nélkül többnyire nem látnak, szemüveggel meg veszélyes tornászni, meg nem is olcsó, ha eltörik, fejbe dobják labdával vagy ilyesmi. Én is szemüveges vagyok, aki vaksibb volt, hordta, én nem, nem kellett nyilatkozat.
2013. dec. 13. 12:01
 4/7 anonim ***** válasza:
nincs ilyen előírás, nem is lehet, és igen, sokkal nagyobb balesetveszély lehet a rossz látásából.
2013. dec. 13. 12:02
 5/7 anonim ***** válasza:

tessék, segédlet látássérült gyerek óvodai neveléséhez (nem tudjuk, milyen a lányod látása...)

A szemüveget viselő látássérültek még szemüveggel is nagyon rosszul látnak, nélküle szinte semmit.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni – más helyen szó került már róla –, hogy a tanuló testnevelésórákon viselje szemüvegét, mert annak hiánya nagyobb balesetveszélyt jelent, mint a szemüveg esetleges törése.

2013. dec. 13. 12:06
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem elég erős dioptriám volt, iskolás koromban kezdtem el viselni, de tornához levettem mindig. (Szerintem az is kérdéses, hogy milyen szemprobléma van).

Viszont épp mostanában láttam kifejezetten törhetetlen gyerekszemüveget, ami hátul is rögzítve volt a gyerek fején. Jól nézett ki. (Mondjuk gondolom az ára is borsos lehet...)

2013. dec. 13. 12:30
 7/7 anonim ***** válasza:
kézilabda,röplabda edzésen mindig viseltem,talajtornàn nem. a tanàr nem szólhat bele,lassan majd kitapasztalja a csemetêd hogy jobb neki.
2013. dec. 13. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!