Azok a kisgyerekek, akiket babaként nem óvtak annyira a dolgoktól kevésbé lesznek betegek, ha bölcsibe kerülnek?
Tehát mondjuk napi 2x járunk játszótérre, homokozik, utána nem fürdetem le tetőtől talpig, ha más gyerek összenyálazza a játékát, nem feltétlenül mosom le, stb.
Van rá esély, hogy nem lesz olyan nagyon beteges? Van valakinek összehasonlítási alapja?
(Mert mindig azt hallom, hogy a bölcsi az elején 3 hónap betegség, de hátha ez a faktor is szerepet játszik... Akit én ismerek, azt nagyon durván óvták mindentől, és még mindig nagyon beteges, pedig már 2 éve jár közösségbe.)
Sajnos ez nem így működik.
Nekem igazán "spártai módon" nőtt fel eddig a kisfiam. Már 4 hónapos korában kitettem egy vastag takaróra a kertben, hogy vizsgálja meg a fűszálakat közelebbről :-), addig forgott, csúszott, kúszott hason, hogy hamarosan csupa kosz lett könyökig, plusz még a körme alatt is. (Akkor persze meleg nyár volt.) A mai napig MINDEN nap van kint a levegőn legalább 1,5-2 órát (jó időben gyak. egész nap), születése óta nem volt 2 x 1 hétnél több, amikor ne lett volna kint ennyit legalább. Még -12 fokban is voltunk kint. Alkatilag is egy nagyon erős kisfiú, mi sem vagyunk betegesek, ráadásul még mindig szoptatom. Ja, és fertőtlenítési és tisztaságmániám sincs.
De ennek ellenére egy vírusos mandulagyulladást, valamint egy hányásos-hasmenéses vírust el kellett viselnünk, és bármennyire gyorsabban is zajlott le nála, csak ledöntötte a lábáról. De természetesen nem mindegy az sem, hogy milyen gyorsan gyógyul meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!