Azok a kisgyerekek, akiket babaként nem óvtak annyira a
dolgoktól kevésbé lesznek betegek, ha bölcsibe
kerülnek?
Figyelt kérdés
Tehát mondjuk napi 2x járunk játszótérre, homokozik, utána nem fürdetem le tetőtől talpig, ha más gyerek összenyálazza a játékát, nem feltétlenül mosom le, stb.
Van rá esély, hogy nem lesz olyan nagyon beteges? Van valakinek összehasonlítási alapja?
(Mert mindig azt hallom, hogy a bölcsi az elején 3 hónap betegség, de hátha ez a faktor is szerepet játszik... Akit én ismerek, azt nagyon durván óvták mindentől, és még mindig nagyon beteges, pedig már 2 éve jár közösségbe.)
Szerintem elkerülhetetlen, hogy az elejen mindent összeszedjen, de biztos, hogy hamarabb tulesik ezeken. Csak egy pelda: en kiviszem a kislanyt, hoban, fagyban, esöben, mindig, napi ketszer, csak az idöjarasnak megfelelöen öltöztetem. Nem is lesz beteg attol, hogy egyszer-egyszer elazik pl. A higieniara, reszemröl ügyelek, de nem fürdetem le tetötöl-talpig, kezet-arcot mosunk, amikor bejövünk kintröl, iden meg csak egyszer kapott el valamit, akkor hanyosat, amugy teljesen rendben van.
2010. jún. 21. 13:01
2/13 anonim válasza:
Van egy ismerős kisgyerek akit elég "spártaian" neveltek és alig múlt egy éves amikor bölcsibe ment, de lassan két éves lesz és még mindig marha sokat beteg, többet van otthon mint a bölcsiben. Lehet hogy később erős immunrendszere lesz, de egyelőre nagyon nem tudja összeszedni magát szegényke.
2010. jún. 21. 13:01
3/13 anonim válasza:
Ja, meg gyorsan tul van a betegsegen, ami neki egyetlen egy este hanyas volt, az a többieknek 1,5 nap, nem tudom, hogy azert van-e, mert nem ovom tul, biztos, hogy alkati kerdes is.
2010. jún. 21. 13:02
4/13 anonim válasza:
Szia!
Én is elég lazán kezelem a dolgokat, 2 hónapja jár magán bölcsibe, ahol ráadásul kevesebben vannak, de nem csak ő, hanem miatta mi is állandóan betegek vagyunk.
2010. jún. 21. 13:25
5/13 anonim válasza:
Hát én sem vagyok egy parás szülő, de amikor a bölcsibe bekerült az első 2 hónapban elég beteges volt. Mindent elkapott amit lehetett nem is értettem. Ahogy megszokta a "baci" közösséget nem igazán volt beteg.
2010. jún. 21. 13:39
6/13 anonim válasza:
Igen mert ez állítólag lelki eredetű náluk, semilyen összefüggésben nincs a bacikkal.Az elválás jelentkezik náluk betegség formájában.
2010. jún. 21. 13:43
7/13 anonim válasza:
Sajnos a betegség elkerülhetetlen, hiába "edzett" a gyerek, azért akkor is csak egy meghatározott körben mozog. Az hogy játszótéren, játszóházban, vásárláskor stb. érintkezik másokkal, az összességében nem túl sok idő, és kicsi a fertőződés lehetőség. Viszont a bölcsi, ovi, egy zárt közösség, ahol naponta több órát töltenek összezárva, és ugye mindenki hozza a maga kis kórokozóit, amik a Te gyereked számára teljesen ismeretlen baktériumflórából származnak, és így nincs ellenük immunitása.
2010. jún. 21. 14:09
8/13 anonim válasza:
Az utolsónak van igaza.annyit tennék hozzá,hogy a családban a második gyermek szokott kevésbé beteges lenni,ugyanis ő már otthon túlesik a betegségeken,mert hazaviszi a nagytesó,és így 1-2 betegség ellen van védettsége.Ezek leginkább a hányós-hasmenős betegségek.
2010. jún. 21. 20:33
9/13 anonim válasza:
A betegesség nem ettől függ szerintem.
Hanem ezektől: genetika, immunrendszer, egészséges táplálkozás. Ezek az alapok, ha valami nem jó, akkor jönnek a betegségek szépen sorban.
Csak egy példa: gyerek összeszed egy jó kis náthát vagy hasonlót. Doki antibiotikumot ad és kész. De a gyerek 2 hét múlva megint beteg. ÉS miért? Mert az antibiotikum azt is kinyírta a bélflórában, ami hasznos és nem lett visszapótolva (probiotikumok). ÉS ez így megy szépen körbe...
2010. jún. 23. 08:21
10/13 anonim válasza:
Gondolom azért, mert nem óvod betegesen mindentől, attól még elkaphatja a betegségeket, már csak azért is, mert ezek többsége járványos betegség (pl. bárányhimlő). Ha van egy a bölcsiben, aki bárányhimlős lesz, tuti, hogy nem maradnak ki a gyerekek. Gondolom itt azért függ attól is, ha mondjuk a beteggel játszanak együtt vagy sem. A genetikától is függ. De véleményem szerint sokkal jobb, ha túlesik ezeken a betegségeken kisgyerekként, mintha felnőttként kellene átesnie. Mondom én ezt úgy,hogy szeptembertől bölcsis lesz a lányom és már előre rettegek a betegségektől.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!