Hogyan legyek jó anya?
Soha nem volt előttem női példa, anyukám egész kicsi koromban meghalt. Nem voltak vagy nem akartak a női rokonok velem foglalkozni.
Szeretnék mindent megadni gyermekemnek, mindennél jobban szeretném ha boldog lenne. De sorozatosan hozom a rosszabbnál rosszabb döntéseket. Pl ma is rábeszéljük, hogy menjünk ki a tűzijátékra mert milyen jó lesz, és nem élvezte haza akart volna jönni, de úgy beszoroltunk hogy se ki se be. És az én áldott jó gyermekem csak tűrte és csendben szomorkodott.
De ugyanez előfordult nyaraláskor is, szerettem volna neki élményt adni, de nem élvezte, sőt akkor sírt is miatta és könyörögtem, hogy egy picit menjünk tovább "meglátod milyen jó lesz", de nem lett jobb, csak rosszabb.
Most, hogy véget ért a hosszú hétvége úgy érzem nem adtam neki meg amit tudtam, reggel megint munka és este fél 7re fogok hazaérni. Megint csak esélytelen bármit csinálnunk, ha hulla fáradtan esek be az ágyba.
Nagyon rossz anyának érzem magam, pedig annyira igyekeznék boldoggá tenni.
Hogyan legyek jó anya?
Nem vsgy rossz anya ha nem utaztok folyton,akkor vagy az ha nem veszed figyelembe a gyerek igényeit.
Az én lányaim 5 és 2 évesek,idén beszorultunk a kisteso miatt 8 hetes most...
Tegnap voltunk egy napot strandolni a Tisza parton,akkora élmény volt nekik mintha tengernél lettünk volna.
Amugy pedig felállitottuk a sátrunkat az udvarba,volt,hogy kint aludtunk nem a házban teljesen elégedettek a nyaralással:)
Ha otthonülös a gyerek, csináljátok a szokott programokat
Akkor leszel jó anya, ha sokat szeretgeted, és következetesen neveled.
Semmi értelme össze-vissza hurcolni. Ha kitalálsz valamit, mutasd meg neki neten, beszéljetek róla, és ha szeretné, akkor MAJD elmentek. Ő még gyerek. Neki nem kell a meglepi program, hidd el, ha előre elmondod, akkor is nagyon tud neki örülni, és akkor legalább te is látod az érdeklődést.
AMúgy nálunk most a medence a sláger. Egyszer kellett megvenni, feltölteni, és ahogy van egy kis ideje, megy pancsolni. És nagyon boldog. A legjobb, amikor apával pancsolhat...
Tehát nem mindig az elmenős program a jó program. Sokszor még rosszabb is, mert ha túl sok inger éri, akkor jobban lefárad agyilag, és nyűgösebb lesz (még az 5 évesem is).
Amúgy ilyenkor meg este, 1-1 társas, vagy meseolvasás, és máris van közös program. Neki az a lényeg, hogy időt töltsön veled!
Azt nem irtad, hany eves.
Egy darabig, mondjuk oviban elfogadhato, ha nem akar sehova menni, de azert egy kisiskolastol mar fura. Egy nyaralast nem elvezni eleg nagy luxus, gondolom ki van nyalva a segge rendesen, ha semminek nem tud orulni. Az en egyik testverem ilyen, soha semmit nem elvez, egyfolytaban nyavajog. Mar kamaszodik, es mar semmi mast nem elvez, csak amikor a szuleim shoppingolni meg draga ettermekbe viszik, de ha elunja magat, rogton elegedetlenkedik. Itthon egesz nap internetezik, nem hajlando sehova menni a fent emlitett shoppingolason kivul. Az interneten is mindig azt nezegeti, milyen ruhakat akar megvenni. Eleg szanalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!