Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek nagyon rossz evő 2-2,5...

Akinek nagyon rossz evő 2-2,5 évese, hogy csinálja az etetést?

Figyelt kérdés

Kisfiam 27-hónapos és egyáltalán nem eszik semmi főtt ételt hetek óta.Régebben sem volt valami nagy étvágya de ami most van katasztrófa.Van egy pár étel amit megeszik és kész ilyen pl:virsli,vajas-lekváros kenyér,májkrémes,szalámis,rántotta és ennyi.Ezeket szoktam váltogatni,de már teljesen kifogytam az ötletekből.Tejet,kakaót egyáltalán nem issza meg.Semmi féle tejtermék nem jöhet szóba sem nála,elfordítja a fejét és mondja,h "anya egye meg".Nincs nassolás,igazából nem is hiányzik neki ha eszébe jut akkor néha gummimaci de ez is ritka.

Szóval ezeket is csak úgy eszi meg ha én adogatom a szájába,máskülönben inkább nem eszik!!Mit csináljak,h egyedül egyen?Ha nem etettem ő ugyan nem eszi meg,akkor inkább cummizik vagy iszik,ezért inkább én adom hogy legyen valami a gyomrába.Van másnál is így az evés,vagy csak én vagyok ezzel egyedül?

2010. jún. 21. 07:44
 1/6 kelemenkelo ***** válasza:
szia.mintha én irtam volna ezt a kérdést csak az én kislányom 21honapos.őt is etetni kell,meg sem fogja a kaját.vagy az evőeszkőszt.sajna nem tudom mi lenne a megoldás .bocs az offért.
2010. jún. 21. 08:02
 2/6 anonim ***** válasza:
Ne erőltessétek, vannak ilyen időszakok. Az én kislányom is katasztrófa volt! Ami nagyon fontos, az a folyadék, napi minimum 1,5 liter, hogy ki ne száradjon, illetve amit nekem orvos mondott, az az ionháztartás rendben tartása. Vagyis, az ilyen rossz étvágyú nyugodtan ehet csipszet, ropit, mert ha a sóháztartás felborul, az nagy baj! (NÁlunk emiatt be is kómlált egyszer, nagyon megijedtünk, és az ionháztartás volt az oka!)Mi is bele voltunk betegedve, és a lányom most 11 éves. MOstmár nem kell biztatni, úgy eszik, mint egy kis elefánt - kamaszodik. Irtó csini! Szerintem tehát folyadék és sóbevitel.
2010. jún. 21. 08:08
 3/6 A kérdező kommentje:

Az ivással nincs gond mert rengeteget iszik,még éjszaka is felébred és kér inni.Nem akarom erőltetni az evést,csak már teljesen kiakaszt,hogy mit találjak ki amit esetleg megenne..

És ugye ő már nagy fiú,egyedül is kellene ennie szeptembertől megy oviba ott meg nem fogják a szájába adogatni.

2010. jún. 21. 08:15
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem az oviban majd javulni fog a helyzet, ahogy látja majd a többi gyerektől. Lányom legalábbis ott kezdett el enni. A birka szellem vette rá..
2010. jún. 21. 08:26
 5/6 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 28hónapos és ugyan ez a helyzet.folyadék rengeteg, de ennivaló szinte semmi.A főtt ételt,mint főzelék vagy leves egyszerüen otthagyja.Viszont rengeteg teát iszik. Éjszaka és nappal is.Én is bele vagyok betegedve,hogy nem eszik.
2010. jún. 21. 19:18
 6/6 anonim ***** válasza:
26 hónapos a kisfiam. Kiválóan tudna enni önállóan is (kb. hetente egyszer van rá példa, még le sem csurgatja magát), de egyáltalán nem hajlandó. Ezért én etetem, mert különben képes lenne napokig is éhezni. Ciki bevallani, de még én is csak úgy tudom megetetni, hogy közben képeskönyvet nézegetünk és elterelem a figyelmét. Ilyenkor egész jó kis adagokat megeszik, de egyébként semmit! Hiába próbáltam korábban 2 napig "éheztetni", egyszerűen nem eszik. Úgyhogy etetem, gondolom, mire 18 éves lesz, csak szól, hogy "ne etess már anya" :-) Szóval semmi jó ötletem nincs, csak együttérzek :-(
2010. jún. 22. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!