Lokálpatriótának nevelitek a gyereketeket? Hogyan teszitek ezt?
Úgy értem, hogy például Lipótvárosban laktok, vagy mondjuk Szegeden, és akkor valahogy helyinek nevelitek a gyerekeket, akár szavakkal akár tettekkel (helyi programok, helyi aktivitás vagy adakozás vagy bármi).
Csináltok ilyesmit?
Ilyen szinten azért nem.
Ha vannak helyi programok, amire szívesen mennénk, akkor persze mennénk, de ez szimpla szórakozás szerintem.
Viszont sokat mesélnék városunk (városrészünk) történelméről, vagy pl. arról, hogy mi, hogyan nézett ki errefelé az én gyerekkoromban. Vagy ha városrészünkhöz valamely híres ember kötődik (itt született, itt alkotott stb.), akkor róla mesélnék.
Nem, semmiképpen.
Nyitott, elfogadó, problémamegoldó, empatikus, az egész világra kíváncsi, kedves, becsületes embernek neveljük, aki mindenféle közegben, helyen és társadalmi osztályban megtalálja könnyen a helyét.
A tudás és a rugalmasság erény.
A rugalmatlanság hátrány.
8
Úgy lehetséges, hogy egy iskolázott, képzett, több nyelvet beszélő, intelligens ember minden társadalmi rétegben megfelelően képes viselkedni és kommunikálni, tisztában van az illemmel, stb.
A válaszom melyik részét kellett lepontozni, okosok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!