Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A ti gyereketek tudott mar...

A ti gyereketek tudott mar iskola elott olvasni, felismerte a betuket?

Figyelt kérdés

2018. aug. 3. 09:45
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
58%

Igen, kisfiú. Most volt elsős, rajta kívül egy kislány tudott még.

De itt úgyis azok fognak írni akiknek igen :) Vagy azok akiknek nem de ők majd odaírják hogy ez nem is baj mert az nagyon rossz ha iskola előtt olvas a gyerek.

Illetve vannak a túlzók, pl. ismerősöm gyereke le tudja írni a nevét mert betanították rá, és ő olvasatában a lánya már ÍR (ezt mondja erre).

2018. aug. 3. 09:52
 2/35 anonim ***** válasza:
80%
A betűket nem, de a számokat igen,már elég régóta. (A nagyokat is). Összead,kivon. Simán lehet vele társasozni. Sokszor meg is ver benne. :-)
2018. aug. 3. 09:57
 3/35 A kérdező kommentje:
Csak azert kerdezem mert most visszaemlekezve amikor en ovis voltam felismertem a nyomtatott betuket, mert mindig kerdezgettem anyat, hogy “ez melyik betu”. Es egyszer az oviban valamilyen magazin nyitva volt egy asztalon es az egyik lany elkezdte olvasni, es annyira feltekeny lettem, hogy o tud olvasni, hogy en is odamentem, elolvastam, es rajottem, hogy a betuket kell csak egymas utan kimondani.
2018. aug. 3. 09:59
 4/35 anonim ***** válasza:
100%

A betűket felismerte, de nem tudta összerakni a szavakat. lebetűzött bármit (BÉ-Á-ER-EM-I-TÉ), de összeolvasni képtelen volt.

Nem lett belőle hátránya, egyik legjobb magyaros volt az osztályban.

2018. aug. 3. 09:59
 5/35 anonim válasza:
100%
Az én kislányom író szeretett volna lenni, ezért többé-kevésbé tudott nyomtatott betükkel írni, de persze helyesírási, és fogalmazási hibákkal.
2018. aug. 3. 10:00
 6/35 A kérdező kommentje:
A szamok nekem is mentek akar ezerig is el tudtam szamolni, osszeadni pedig 51ig.... mert a nagymamammal sokat romiztem.
2018. aug. 3. 10:00
 7/35 anonim ***** válasza:
57%

Az én gyerekem most kezdi az ovit, szóval csak kíváncsi vagyok.

Miért kell\érdemes suli előtt megtanítani rá? Hogy tanototta, aki megtanította előbb, mint a suliban? Bem unatkozott órán, amíg a többiek tanulták?

Én ovis angolra szeretném járatni meg vmi sportra.

2018. aug. 3. 10:05
 8/35 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy számolni mennyire tud, nem releváns. Enyém tízezres nagyságrendben összeadott, kivont, de mivel a betűket nem ismerte, így önálló feladatmegoldást nem lehetett rábízni, elég sokáig a többiekkel kellett haladni. Na meg a 10-es számkörig ugye azt is tanulják, hogy melyik számot hogy kell helyesen leírni -> ez pl dög unalom egy jó matekos gyereknek. Szerencsére év végére, amikor már ment az olvasás, a matek is a helyére került.
2018. aug. 3. 10:05
 9/35 anonim ***** válasza:
87%

"Miért kell\érdemes suli előtt megtanítani rá? "

Egyáltalán nem érdemes és tök fölösleges, DE nyilván ha a gyerek érdeklődik, hogy ez _milyen betű?_ vagy_oda mi van írva?_ akkor az anyja/apja nem azt válaszolja, hogy nini, ott egy kismadár! Szóval ha érdeklődik a gyerek, ráragad, de tanítani nem kell.

Enyémre így ragadt a matek rá. Mindig mindent számoltunk. Aztán egyszer meglepődtem, amikor 4 évesen 20-tól VISSZAFELÉ hibátlanul elszámolt.

2018. aug. 3. 10:09
 10/35 A kérdező kommentje:

Nekem nem volt unalmas, mert egy csomo rajzolos feladatot kaptunk minden betunel. Szoval nem csak ultem ott mint most egyetemen, hogy “ezt mar tanultam minek jottem ma be” hanem erdekes volt, meg kreativ.

Szerintem azert a tanaron is mulik, hogy mennyire koti le az osztalyt a tanora. Foleg mert nalunk mar sokan ismertek a betuket.

2018. aug. 3. 10:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!