Kisfiam fél kimenni a mosdóba egyedül. Mi a megoldás?
Nem fél, hanem vedd észre, hogy arra a pár pillanatra próbál téged magának kisajátítani, addig is vele foglalkozol és nem a tesójával.
Megoldás? próbálj külön időt szakítani, amikor csak te+ő van, mert hiányzik neki ez az időszak.
Légy türelmes vele, nem könnyű egykéből tesóvá vállnia, hiszen osztoznia kell rajtad...
Egy üres testpermet (vagy egyéb hasonló) flakont tölts meg vízzel, adj hozzá pár csepp valamit, aminek illata van és legyen ez a szörnyűző spray. Amikor menne a kisfiú a fürdőszobába, fújjatok be együtt a zuhanyfüggöny mögé, erősítsd meg, hogy itt aztán egy szörny sem maradhatott, mert elűztétek őket. Ha beválik, pár nap után csinálja egyedül. Hátha sikerül rövid időn belül végleg elűzni a szörnyeket.
Persze vannak, akik nem tartják jónak az ilyen taktikákat, de én tennék egy próbát. Azt persze nem tudom, hogy az oviban hogy lehetne megoldani a problémát.
Ez akkor is fantázia. A fiam 6 évesen maximálisan tisztában vele hogy szörnyek nincsenek, egy 6 éves nem hülye, csak kicsi. Ilyen korban már nem valódi félelem van szörnyektől (mert tudják hogy nincsenek), csak ürügy a plusz aggódásra és féltésre hogy anya legyen vele és sajnálja és vigasztalja.
A féltékenység meg kistesónál természetes, lehet neked bármilyen überhiper nevelésed. Max nem hisztizik miatta és nem nyafog, de ezek szerint ő így csikarja ki a plusz törődést. Egyetlen 6 evest sem ismertem még aki hisz még a szörnyekben.....gyerekkamu az egész, ülj le vele egy őszinte beszélgetésre.
A szörny spray is jó, 3-4 évesen....amikor még valóban azt hitte hogy a wc-ben szörny van.
Az én kislányom ugyan nem félt csak nem érte el a villanykapcsolót ezért nem ment ki egyedül. Felszereltünk evy mozgásérzékelőt ami automatimusan felkapcsolja/lekapcsolja a lámpát.
Tesó előtt sem kisérted el vagy csak ő miatta nem kíséred el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!