2,5 éves (fiú) gyereked mennyire eszik tisztán?
Jövő hónapban lesz 2.5 éves a kisfiam. Nagyjából már szépen eszik kanállal, ha olyan állagú az étel, de azért szokott belőle lepotyogni. Legjobban a főzelékekkel boldogul, de ha mondjuk tészta van, vagy hasonló, abból szokott azért az ölébe/földre is kerülni, de már nem sok. Néha még igényli, hogy én is etessem, főleg, ha nagyon éhes.
Használ szalvétát, és nagyon kényes is a kezére. Ha esetleg nincs mellette kéztörlő, rögtön kéri, és mutatja a kezét, hogy meg kell törölni. Na nem mondom, szokta a ruhájába is törölni, de nem annyira evés közben, inkább ha kint játszik, és piszkos lesz a keze.
Inni pohárból iszik már, csak az esti italát issza még cumisüvegből.
Evés után a tányérját kiviszi, felteszi a konyhapultra. Pohárral ugyanez.
Próbálkozik már villával is enni, de az még nem igazán megy. Nekem nincs ezzel bajom, a bölcsiben is kanalat kapnak, a nagyobbik fiamnál is úgy volt, hogy oviban kezdtek el villát is használni.
2,5 éves lesz szeptemberben a kisfiunk. Egyedül eszik, de koszol. Általában használ villát és kanalat, de néha (pl. a rántott húst) jobban szereti kezével enni, egészben.
Leeszi magát néha persze (de hát a felnőttek is), leissza magát néha, de általában már nem, egyre ügyesebb. Használ szalvétát, mindig oda volt neki készítve, letörli az arcát és az asztalt is maga előtt, ezt maga találta ki igazából szórakozásként. Pohárból iszik otthon, út közben meg kétféle kulacsból (aminek a tetejét így fel kell húzni, a másik meg szívószálas).
1-es vagyok, vizet iszik napközben, néha kap gyümölcslevet higítva. De nem napi szinten. Tápszert nem kap, igaz, azt soha nem kapott. 15 hónapos koráig anyatej, azóta tehéntej esténként vacsora után.
Ha úton vagyunk, és elfelejtek innivalót vinni, vagy elfogy, akkor szokott kapni ilyen Kubuféléket, tudom, hogy ez nem a legjobb neki, de azt hiszem, néha belefér. Főleg, hogy alapvetően ő a vízhez van szokva, azt igényli napi szinten, de azért néha neki is jól esik valami egyéb. Teát is szereti, de abból egy medencényit meg tudna inni, aztán az egész nap egy véget nem érő pisilésmaraton, úgyhogy azt nem szoktam adni, csak ha náthás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!