Gyereknek ilyenkor nemet mondani?
Ti hogy reagáltok, ha egy gyerek mindenáron be akar vonni a játékba, de ti ki akartok maradni? Pl. ülj ide, igyál teát (játékból), futkoss, kapd el, táncolj stb.
Nem igazán vagyok oda a gyerekekért ilyen szinten, hogy egy találkozó csak ebből álljon ki, nekem ez bármilyen gyerekből sok. Bunkó vagyok, amiért nemet mondok? Illetve az ilyen (példa) Mindenki felállni! - típusú "parancsok" se szoktak meghatni, evvel meg úgy vagyok, hogy játékból se ugráltasson egy gyerek.
Igen, rokongyerekről.
Az enyém kisebb, így vele nem voltam még ilyen helyzetben, de vele természetesen én is jobban élvezem a játékot.
Ha nincs semmi különös dolgom és nem vagyok holtfáradt, akkor szívesen játszom gyerekkel.
Ha más dolgom van, vagy holtfáradt vagyok, akkor pedig ezzel indoklom.
Olyan nincs, hogy azért nemet mondok a kérésére, mert ilyen kedvem van.
A "gyerekparancsok" meg a játék részei, tehát eszerint kell érteni őket.
Szerintem nem bunkó. Sőt mikor tényleg ilyen parancsnok/zsarnokoskodó akkor még hasznos is lehet, hogy nem adod alá a lovat.
Én ilyen helyzetben megmondom neki hogy pl.: " én nem szeretnék/fogok most felállni, mert éppen beszélgetek anyukáddal" stb. Vagy hogy nem szép dolog parancsolgatni. Ennyi.
Ez nem bunkóság, ez tény. Mi vagyunk a felnőttek, a gyerekek tőlünk tanulnak viselkedni. Ha mi nem mondjuk nekik hogy ez nem helyes, sőt nagyon udvariatlan akkor nem fogják tudni.
Szerintem sokan így rontják el, hogy legyintenek ha a gyerek bunkó dolgokat csinál, hiszen csak gyerek, pedig belőle lesz a felnőtt ha neveljük, ha nem.
ÉN simán megmondom, hogy nem, játssz egyedül és pont.
Nem érdekel, ki gondol bunkónak, de ha gyerekkel akarok foglalkozni, akkor majd szülök, amúgy hagyjon engem békén minden gyerek.
Szeretem őket, de utálok fogócskázni, bújócskázni, rajzolgatni, meg azt sem csípem, ha parancsolagatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!