Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit lehet mondani annak a...

Mit lehet mondani annak a gyereknek akivel nem foglalkozik az anyja?

Figyelt kérdés
Eddig nem érdekelte a téma de most 5 éves és elkezdte foglalkoztatni. Az utóbbi időbe magától el kezdte mondogatni hogy az ő anyukája meghalt. Most valaki vagy nagyszülők vagy valaki rokon mondhatta neki hogy nem halt meg. Most csak azt mondogatja, hogy ő nem az én hasamból született hanem az anyukája hasából stb...Kérdezősködni eddig nem kérdezősködött, de félek lassan el jön az az idő is. Mit mondjak neki, amivel nem is hazudunk és nem is bántjuk meg? Mit lehet mondani neki? Vagy ha találkozni akar vele? Félek azzal csak rosszabb lesz neki, nem tudom mit kellene mondani neki..
2014. jan. 30. 18:01
 1/5 anonim ***** válasza:
Te kije vagy a gyereknek?
2014. jan. 30. 18:04
 2/5 anonim ***** válasza:
Valószínűleg a nevelőanyja.
2014. jan. 30. 18:09
 3/5 A kérdező kommentje:
Kössz az értelmes válaszokat..egyébként én nevelem de a válasz szempontjából ennek nincs jelentőssége
2014. jan. 30. 18:29
 4/5 anonim ***** válasza:
Az igazat az az ő szintjén. Kb: Anyukád úgy döntött elmegy nagyon messzire, de nem tudjuk hová, ezért nem is tudunk vele találkozni, de mi nagyon szeretünk. "Írhattok" neki levelet is, de mondd el, hogy nem biztos, hogy válasz is fog érkezni rá. Hazudni nem hazudnék semmit, az később csak "visszaüt".
2014. jan. 30. 19:27
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Hogy válaszoljunk a kérdésre, ha azt sem tudhatjuk, ki kinek a kije a szituban? Azt sem tudjuk, miért nem az anyja neveli, hogy milyen körülmények között él az anya vagy van-e módotok találkozni vele. Vagy hogy ez megváltozhtat-e később. Azt sem tudjuk, téged milyen érzelmi szálak fűznek a gyerekhez, hogy sajátodnak tekinted-e, sajátodként szereted-e, vagy hogy meddig lesz nálad/veled.

Én nem mondanék semmiképpen rosszat az anyáról. Azt mondanám, anyukád azért hagyott nálam, mert nem tudott rólad gondoskodni, tudta, hogy én szeretlek és hogy nálunk jobb életed lesz. Tényleg nem az én hasamból jöttél, de én úgy szeretlek, mintha onnan jöttél volna.

2014. jan. 31. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!