Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tanácsok, oldalak, hogyan ne...

Tanácsok, oldalak, hogyan ne készüljön ki egy anya egy ovistol?

Figyelt kérdés

Nagyon nem megy már ez nekem. Direkt bepisil, szándékosan köpköd, utcán elakar szökni, lépcsőházban ablakba felmászni, stb

Irto aranyos pedig es tele van szeretettel is!

De minden áldott nap probáltam már naplot vezetni hogy megoldast találjak hogy ne az legyen a vége hogy mindenert orditanom kelljen, huszadik könyörgésre öltözik, vetkőzik, készül ebédhez teriteni, stb

Szoval elkezdtem a napokat felvezetni hogy rájöjjek mit hol rontok el. De csak egy jo nagy görbe jött ki hogy ilyen szinten redukálodik az életkedvem a gyerektol, hogy:

-indul a nap, szeretettel teli reggeli ölelés, puszik, tejcsi, fogmosi, öltözes

- oviba utközben minden bokornáll megállna, kissé leizzadva de végre beértünk

-oviban amig nem mozdul megegy ovonő sem addig nem tudok elindulni mert kapaszkodik belém, pedig imádja az ovit is

- kezdek feszult lenni mire végre hajlando segiteni egy ovonő es kb ugy indulok dolgozni hogy most inkabb leülnék egy padra kifujni a gőzt vagy inkabb kiszaladnék a világbol

-melohelyen visszatér az életkedvem, örömmel indulok érte, kitalálom hogy meglepiből palacsinta is lesz vagy viszek neki egy kisautot

- meglátom az oviban hogy megint 40 fokban égették kint a gyerekem, csatakos izzadt haj, égővörös arc, kar, nem akar elindulni velem haza mert még csuszda stbmosdoban harc hogy legalabb az arcát öblitse le mert tiszta homok, ragacs

- elindulunk, rohanok vele mert hiperaktivan elszökik, kilendul az autoutra, vagy ellenkezoleg lecövekel

-ugy érunk haza hogy palacsinta sutes helyett ugy érzem inkabb elvonulok a szobámba egy kicsit erőt gyujteni, megbeszélem vele hogy inkabb jatszok es nem sütök csak egy kis időt haggyon

-nem hagy időt

-lezuhanyoztatom inkabb, vacsiztatom (este 18-19)

-kezdi az olyanjait hogy kinyomja a mososzert, wc be dobja az összes wc papirt, olloval ki akar mindent vágni pl függöny, egyfolytában szolok de rohadtul nincs erőm magyarázni kiabálni

-amikor már felrobbannék, gyorsan meseolvasás es altatom

-hajnalokig kattogok azon hogy pokol az életünk es masnap fel sem akarok már kelni.

Hétvége hasonlo, azzal a kulonbseggel hogy jatszoter, kirándulas is van Érte, de ott is nyavajgok csak hogy ne menj bele a szökőkutba, ne hirtelenkedj egy németjuhász felé, a fagyitol persze mindig ragacs lesz es amig megveszem is az már üditő élmény ha addig nem csinált bajt, a többi rész ugyanaz

Nem megy ez nekem már lelkileg. Egy idegroncs vagyok, ami a gyereknek sem egészséges hogy idegroncs anyja legyen. Szép gyerekkort szeretnék neki. Apja nincs.

2018. júl. 6. 15:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
73%

Legyenek a tetteinek következményei.

Ha ezt betartod kétszer meggondolja majd.

2018. júl. 6. 16:54
 12/19 anonim ***** válasza:
67%
Valahogy muszáj lenne feltöltődnöd. Magnéziumot mindenképp szedj, vegyél ki úgy szabadságot, hogy ő oviban van, esetleg add be pár napra játszóházi napközibe, ott ő is tombolhat, közbe meg próbálj töltődni: barátnőzés, kávézó, konditerem, wellness, ami neked segít. Ez egy ördögi kör, minnél kimerültebb vagy, annál idegesebb, amitől a gyerek is az lesz és rosszalkodással vezeti le a feszültségét. Ha nem használnak a házi praktikák, akkor tényleg pszichológust is érdemes bevetni. Kitartást!
2018. júl. 6. 19:04
 13/19 anonim ***** válasza:
20%
Hiperaktívnak ill. ADHD-snak tűnik a kisfiú. Jó lenne nevelési tanácsadóba vinni. Tájékozódj a tünetek alapján interneten, hogy illenek-e a fiadra. Vannak az ismeretségi körömben ovisok, ez nem átlagos viselkedés, amit leírtál, legalábbis nem napi szinten.
2018. júl. 6. 19:54
 14/19 anonim ***** válasza:
54%

Igen valóban ADHD-snak tűnik. Az enyém pontosan ilyen volt/ilyen. Mindig rossz anyának éreztem magam, és azt, hogy nem tudom megnevelni, elbuktam anyaként. Más is a fejemhez vágta, hogy milyen neveletlen! Próbáltam szépen, halkan, csúnyán, kiabálva, verve. Aztán 2 év különbséggel megszületett a kistesó. Angyali gyerek. Szófogadó, illemtudó, kenyérre lehet kenni. Elgondolkodtam. Biztos rossz a nevelésem? Hiszen ugyan úgy nevelem mind a kettőt, mégis ég és föld a 2 gyerek.

Óvónéni küldött át 1 cikket. ADHD-ról szólt. Elolvastam, 1 az egyben szóról szóra a tünetek mind igazak voltak a gyerekemre. Elvittem kivizsgáltatni, kimondták rá, hogy ADHD-s. Szenzonmotoros tornára kell járjunk, illetve iskola előkészítőre. Most megy iskolába, és nagyon félek. Hogy fog megülni? Nem tud 5 percig sem. Ha nagyon nagyon nem fog boldogulni az iskolában, akkor elkezdjük a gyógyszeres kezelését. Ezt szerettem volna minnél tovább húzni.

Akinek egészséges gyereke van, az könnyen beszél. (Pofozd meg... kell 1 apa neki... te nevelésed... stb.) Foggalmuk nincs milyen egy hiperaktív, figyelemzavaros gyerekkel a mindennapok. Olvasgass az ADHD-ról, és ha legalább 5 tünet megegyezik a felsoroltak közzül, vidd orvoshoz.

2018. júl. 6. 21:00
 15/19 anonim ***** válasza:
48%
Utolsó vagyok. Rosszul fogalmaztam, természetesen nem bántottam kicsiként. De tény, h születése óta pörög, állandóan mozgásban van.
2018. júl. 6. 21:05
 16/19 anonim ***** válasza:
73%

Hát, lehet nem leszek népszerű, de szerintem ez a gyerek egész egyszerűen neveletlen.

"kinyomja a mososzert, wc be dobja az összes wc papirt, olloval ki akar mindent vágni pl függöny, egyfolytában szolok de rohadtul nincs erőm magyarázni kiabálni"

Ezeket miért teheti meg? Miért lehet nála olló? Miért tudja bedobálni a wcbe a papírt, miért tudja kinyomni a mosószert? Bakker, egy ilyet csinál, azonnal gyors zuhany, semmi mókázás a vízben, tényleg csak egy 3 perces zuhany, fogmosás, és húzhat aludni. Nem kell könyörögni, egyszer szólni kell, kivenni a kezéből a mosószert, ha még egyszer csinálja, vége a bulinak. 4 éves, nem másfél, hogy ne értse meg egyből, amit mondasz neki.

Én eléggé következetlenséget érzek nálad, ahogy leírod a szitut, kb. könyörögsz a gyereknek, aki szarik rád, és ennek nincsenek következményei. Hát legyenek! Ne könyörögj, figyelmeztesd, aztán igenis legyen szankció. Azért csinálja, amit csinál, mert pontosan tudja, hogy csak kiabálsz, de nem lesz semmi.

Egyébként annak is igaza van, aki kevesli a minőségi együtt töltött időt. Az alapján, amit írsz, kb egész nap menekülsz előle, hogy legyen egy perc nyugodt. Valamelyest érthető, csak ő meg ezt érzi, és annál jobban hívná fel magára a figyelmed, akár rosszalkodással is.

Én nem kiáltanék rögtön ADHD-t, mégpedig azért nem, mert a leírtak alapján lehet látni nevelési hibát, és nem arról van szó, hogy minden következetesség ELLENÉRE ilyen a gyerek. Pont a következetességet nem látom sehol.

2018. júl. 7. 08:29
 17/19 anonim ***** válasza:
77%

Azért csinálja szerintem mert megteheti. Tudom és értem, hogy kimerült vagy, de kellenének szankciók.

Ha valami olyat csinál nem csak elvenni tőle és megy minden tovább a maga útján. Igen is leszidni, bezavarni a szobába hogy gondolkodjon el magán. Érezze már, hogy nem tehet meg bármit ami kipattant a fejéből.

Ilyesmi hogy olló meg egyéb éles tárgyak tényleg miért vannak számára elérhető távolságban? Egyszer ha nem csak a függönyben tesz kár akkor mi lesz?

2018. júl. 7. 10:18
 18/19 anonim ***** válasza:
83%

Voltaképpen téged hiányol a gyereked: mert hiába a mindennapos elhatározás, hogy szuper dolgokat fogtok együtt csinálni, a végén semmi szuper nem történik, az ígéreteid betartása helyett csak a csalódást érzi a gyereked. Az, hogy te kiborulsz, lemerülsz, érthető, hiszen egyedül neveled. Ugyanígy a kisfiaf féktelenkedése is érthető, hiszen folyton csalódik, mert a reggeli szeretetteljes ölelés után egy folyton lemerülő, a nap végére sárkánnyá váló anyát kap.

Ahogy a napjaitok leírását olvasom, a reggeli, alvás utáni (még friss) ölelés, puszi egy állandó pont, aztán a következő, ami szemet szúrt, hogy a munkahelyeden történő feltöltődés után nagy tervekkek, ígéretekkel mész a gyerekért az oviba, aki ezektől ezerrel pörög (boldog, hogy egy feltöltődött anyát kap délután, ő maga viszont már kimerül az egész napos játékban, a hangoskodásban, a levegőn játékban, és neked adja ki a napi feszültséget, ami egy normális jelenség). A gyereked délutáni pörgésére már nem megfelelően reagálsu, hiszen befeszülsz attól, hogy ő pörög, rosszaságnak érzed, pedig nem az, csak egy kicsit le kellene menned a szintjére, és megpróbálni megérteni őt. És akkor a szokásos délutáni, esti történés: nem teljesíted a délutánra lelkesen beígért dolgot (pl. palacsintasütés), próbálod lerendezni egy "inkább játszom veled, csak most hagyj békén" mondattal. Erre a gyerek csalódott lesz, hiszen egész nap nélküled volt, érthető, hogy nem akar békém hagyni, rád vágyik, hogy végre vele foglalkozz. És elindul a folyamat: te feszült leszel, le akarod rázni, ő téged hiányol, és "rosszalkodni" kezd, hogy legalább a negatív figyelmed megkapja, meg persze a saját csalódottságát, feszültségét levezesse, mert tőled nem kapja meg azt a megértést, amire szüksége lenne. Este pedig sárkánnyá válsz, ami szintén érthető, mert nagyon elfáradsz, de ez a gyerekeden nem segít.

Csodálkozom, hogy ezt te nem veszed észre? Szerintem egyértelmű: a gyereked nem neveletlen, hanem egy oviskorú figyelemhiányos gyermek, aki mellett az édesanyja csak túléli, nem megéli (vele együtt) a mindennapok szépségeit.

Neked kellene segítség: hogy pihenhess, valamint egy pszichológus segítségével megérteni az okokat, és tudatosítani magadban: a gyermeked tükröt tart eléd, ahogy látja a te lemerülésed, ő úgy válik egyre csalódottabbá, féktelenebbé.

Kérj szaksegítséget! És a csalédból segítséget a mindennapokhoz!

2018. júl. 8. 09:18
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2018. júl. 9. 07:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!