Tapasztaltad gyermekednél Freud elméletét?
Szerintem te alaposan leegyszerűsíted és eltorzítod Freud elméletét. Amit nem is lehetne pár mondatban leírni.
Kisfiam szereti az anyukáját, ugyanakkor vele aránytalanul több a konfliktusa. Engem afféle falkavezérnek tekint otthon. Velem jobban szeret együtt dolgozni, beszélgetni stb. Ha viszont ki kell szolgálni, vagy baja van, akkor mindig anyát szólítja. Érzem, hogy hozzám hasonlítja magát, ill. a velem való szövetséget keresi ("mi, férfiak"). Rivalizálást gyakorlatilag nem érzek, igaz, sosem letörni akarom az akaratát, hanem inkább meggyőzni.
Ezek a dolgok nem ilyen direkt módon nyilvánulnak meg, de a fejlődéslélektani állomásokat azért nagyjából minden gyereknél be lehet azonosítani, ha valaki ért hozzá. Saját gyereken szerintem nehezebb.
Nekem fiaim vannak, de a nagyot ötéves koráig egyedül neveltem, úgyhogy nála nem tudom, mennyire volt erős ez az anyaszerelem, mivel apa nem volt, akivel versengjen.
A kisebbik meg még kicsi, 2.5 éves, nála azt látom, hogy mindkettőnket egyformán igényel, de akár napi szinten változik, hogy kit jobban. Van, amikor csak apát akarja, van, amikor csak engem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!