Mit lehetne tenni, ha a férjem (az apa), egyszerűen nem tud szót érteni a kisgyerekkel?
Míg baba volt és hasfájós, szívesen hurcolta akár órákig. Még a csörgő rázogatós időszakban is elvolt vele, de ahogy telik az idő egyre inkább nem tud vele mit kezdeni. Egyszerűen nem értem. Pedig nekem megváltás, hogy rakjuk az építőkockákat, a formaválogatót, még ha nem is nagy dolgok ezek, de végre lehet valamit játszani.
Már leültettem, hogy olvasgasson egy kicsit a neten a témában, de egyszerűen semmi. Leül a gyerekkel és leblokkol. :) Pedig nagyon jó lenne, ha el tudnék szabadulni akár vasalni, és otthagyhatnám őket, mert most már aludni sem alszik sokat a kicsi, és egyre nehezebb beosztanom az időmet.
Sajnalom, ha nem jott le a tanacs lenyege.
Az a lenyeg, hogy a ferjednek nem kotelezo bohocot jatszania otthon es 10-15 percenkent uj jatekot kitalalnia. Ez a gyereknek sem jo. A pasi meg 2 even belul meg fogja unni es lelep a szeretojevel, aki nem bohockent tekint ra. Csak szoltam. Az en ferjem amikor a gyerekkel van, nem gorcsol ra. Megiszik egy kavet, netezik, ha van kedve leul hozza, ha van kedve setalni viszi. A gyerek meg szuperul elvan. En meg amugy behozom a vasalodeszkat a nappaliba es vasalok akar gyerek mellett is. Ebben sem ertem a problemat. De mindegy. Remelem atjott a mondanivalo lenyege, nem bonyolult.
Nálunk a papák ilyenek, de ők meg is mondták hogy míg ilyen pici (2 éves),nem igazán tudnak velük mit kezdeni, kicsit birkóznak vele, kergetőznek de ennyi, közbe meg mamákkal órákat eljátszanak,
Férjem meg pont olyan hogy itthon tök szuperül eljátszanak,de játszóterezni nem a kedvence.
Egyszóval vannak gyereklelkű férfiak, akik sosem nőnek fel igazán, ők könnyebben le tudnak menni egy kisgyerek szintjére, még jobban bennük van ez, de ha a férjed nem ilyen típus nem tudsz mit csinálni ,ezt videókból nem lehet megtanulni.
Mi nők máshogy vagyunk összerakva, legtöbb nőnek ösztönből jön ez a játszva tanítás, férjed típusa meg majd kiélvezheti mikor együtt fociznak, számítógépeznek, sportolnak, vagy bármi ami a férjedet is érdekli.
Én ugyanez vagyok, csak nőben :D
100% blokk, hiába szeretem a gyerekeket, utálok molyolni velük, gügyögni, énekelni, ismételni mindenzt százszor...
Amúgy hagyd ott a gyereket, és MENJ EL kávézni. Hidd el, feltalálja magát, engem pl. nagyon zavar, mikor úgy kell "babázni", hogy még ketten ott vannak és "néznek".
De ettől még miért ne bízhatnád rá?
Majd feltalálja magát.
A férjemnek se ment zökkenőmentesen ez a dolog, neki is tanulni kellett, DE attól biztos megőrült volna, ha ott strázsálok mellette, hogy na most ezt és ezt játszatok.
Rájuk csuktam az ajtót és kész.
Mondtam, hogy szóljon, ha gond van illetve időnként benéztem.
Volt, hogy a "játszókedve" odáig terjedt csak, hogy hagyta, hogy a gyerek rá pakolja az összes építőkockát (kvázi betemesse) vagy csak simán nyúzza, de elvoltak és ez a lényeg. Nem kell minden percben fejlesztő, értelmes játékokat játszani.
De +ötlet: egy 15 hónaposnak lehet már olvasni is. Ahhoz nem kell fantázia, bárkinek megy.
Amúgy a 11-ben sok az igazság, egy gyerek igenis tanuljon meg egyedül játszani, mert nonszensz, hogy valakinek mindig szórakoztatni kell.
Nem halad a házimunka, sem semmi, mert a gyerek "mellett kell ülni".
Én amióta az eszemet tudom egyedül játszottam, mert anya beteg volt, nem tudott velem építeni, rajzolni, meg kb. semmit, úgy fájt minden ujja, a főzés is csak nagyon lassan ment neki.
Szerintem sokszor a gyerek alakítja a jàtékot.Megmutatja,odaviszi stb.
Játszóra én 10 hós korától viszem a kicsit.Nègykézlàb bejárta az egészet.Persze sok gumiszőnyeg van, nincs töröttt üveg, tiszta a játszótér.
Zárd rájuk az ajtót majd feltalálják magukat.
Valamelyik nap benéztem mit játszanak a fiúk...a párom a kupakot rátekerte a flakonra, a kicsi meg le.Elvoltak vele vagy 15 percig.
Az ilyen piciknek még minden játék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!