Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Borzasztóan érzem magam!...

Borzasztóan érzem magam! Rossz anya vagyok?!

Figyelt kérdés

A kislányom nagyon kiabálós baba(másfél éves)Kiabál velem reggel ébredés után reggeli közben miközben kiönti a tejpépét, készülődés közben,pelenkázás közben, a boltban, otthon a lefekvés előtti félórát olyan frekvencián ordítja,hogy néha azt hiszem,hogy szétreped a fejem.Én nyugodt természet vagyok próbálom határozottan,de normál hangszintem magyarázni-nevelni. De,amint megszólalok,még hangosabban ordít,csapkod-engem is!!! Dobálja magát a földre. Vannak napok,hogy tényleg reggeltől-estig csak a sírás-kiabálás van. A legrosszabb,hogy azt érzem rajta,hogy nem érzi jól magát velem!!! És néha nálam is elszakad a cérna. Pl:ma joghurtot kért,elkezdtem etetni, minden falatot kiköpött a szájából és közben kiütötte a kezemből a dobozt. Hirtelen olyan ideges lettem,hogy rácsaptam a popojája (amit még sosem csináltam) és elkezdtem kiabálni vele: Hogy elegem van már ebből a vislekedéből.Ne ordítsál már velem egésznap! Ő meg csak nézett rám a nagy szemével! És bekéretőzött az ágyában.BORZASZTÓAN érzem magam. Szörnyű anya vagyok!

De,hogy kezeljem ezeket a helyzeteket,hogy ne veszítsem el a hidegvéremet? Sokáig sikerül,de mostanában egyre-egyre többször kiabálok vele....és ma ez a popsira ütés. Nagyon utálom magam.

2010. jún. 15. 11:08
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/487 A kérdező kommentje:

Kati!

Írj már valamit. Hiányoznak a soraid:))))

2010. jún. 24. 20:36
 42/487 anonim ***** válasza:
100%
22:14-es vagyok, szintén egy korcsoport a Te kislányoddal, 1,5 éves, na jó, kicsivel több, 20 hónapos kisfiam van, aki még most sem alszik:( hallom, ahogy pörög a kiságyban, meg sem nyekken, de csatzogtatja a pótcumiját:) írtam ide korábban, nem eszik rendesen:( bár most két napja egész megtáltosodott! Megyek....nyöszörög....
2010. jún. 24. 22:08
 43/487 anonim ***** válasza:
100%
Na, ennyi volt, szundizik, csak simi kellett:) nem tudom, miért röpköd az ágyról, ma este is alig tudta apa elkapni. Persze leszídta, hogy az ágyon nem szabad felállni és leugrani, mert kitörik a lábad! Erre lenézett és elkezdte simogatni a lábát:) utána nem csinálta, ugyhogy ez lesz a kulcs szókonbináció, ha madárnak képzeli magát. Kati irománya nekem is hiányzik, várjuk:) Ági a szerencsés! Nagyon irigykedem most:))) pláne, mert a párom 3 napos motorostúrára megy 60-admagával Olaszországba holnap, és én maradok itthon a kicsivel. Mivel a mamikra csak akkor hagyom kissé eleven rosszcsontomat, ha én is ott vagyok, vagy max 2 órára, igy az, hogy én is motorra pattanjak, esélye sem volt. Ugyhogy maradok egyedül a fiammal a hétvégén. Járt már valaki köztetek repülővel a kicsivel együtt külföldön?ha igen, hogy bírtátok és mekkora volt a baba? Üdv mindenkinek: L.
2010. jún. 24. 22:16
 44/487 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Bocsi, hogy nem írtam, de néha az anyadroidnak is kell aludni. :) Amúgy az elmúlt pár napban eléggé "szaggatott" ez a fránya köszvény, nem volt hangulatom hosszasan "klimpírozni".Este jól bebutítottam / begyógyszereztem / magam és néztem ki a fejemből.Ahogy volt kolléganőm mondta "Sz@r dolog megöregedni. Bár még mindig jobb, mint fiatalon meghalni." :)

Lilla : "Síííp, síííp, nyüsssz-nyüsssz!" Kutyáról magyarra fordítva : "Jajj, de fáj a szívem!" Motorostúra??? Olaszországba, 60-ad magával??? 2005 novemberében ültem utoljára motoron. Szépséges Kék Villám szomorúan árválkodik a garázsban... :( Az elmúlt csaknem 5 évben vagy én voltam terhes, vagy a lurkók voltak nagyon kicsik vagy a férjemet érte baleset.Épp a napokban kérdezte meg az egyik barátunk, látva a leponyvázott mocit, hogy :"Hát ez még megvan?!? Nem kellene eladni? Ti már úgysem fogtok motorozni.Egy anya ne csináljon őrültségeket!Vennétek inkább egy nagy, családi kombit!" de aki ilyet mond, az tutira nem érezte a V2 dinamikáját, ahogy "meghúz" induláskor, vagy ahogy "lebök" megálláskor... Ahogy a gyomrodban érzed a remegését... Nem szokás chopperről sporttúrára váltani, inkább fordítva, de nekem Villám lett a Nagy Gép Szerelmem. Suzuki SV, 650-es amúgy. Ti mivel "nyomjátok"? Te a "platón utazós, kényelmesen nézegetős" vagy a "szinglin utazós - vezetős" "benzintyúkok" táborát erősíted inkább? :)

De vissza a "kölök-témához"!

Fogzás :

- Chamomilla 30 ch vagy 15 ch

- Viburcol kúp éjszakára ( Segít pihenni, de nem "kábítja el". Némi fájdalomcsillapító és nyugtató hatással bír. )

- Dentinox gél

- Lehet köpködni, lepontozni, de én bizony adtam 1/2 adag Panadol baby-t neki, amikor annyira fájt, hogy 10-12-szer felébredt egy éjszaka.

- És amikor már semmi más nem segített, akkor a szomszéd néni tanácsára bekentem neki sósborszesszel.Na, az tényleg elzsibbasztotta a fogínyét! Kicsit nehézkesebben evett, mert ugye a nyelve is elzsibbadt egy kicsit, hiszen óhatatlanul került arra is, de legalább nem nyüglődött egész nap. Igaz, neki 16 hónapos korára kint volt mind a 20 foga ( 3 hónapos korában jött az első ), amiből 11-12 hónapos kora között- azaz 1 hónap alatt - 6

jött ki egyszerre. Volt, hogy 3 helyen folyt a vér a fogínyéből...

Evés:

- Szerintem nem kell erőltetni. Ha nem sovány, nem alultáplált a gyerek, akkor egyen ami jól esik. Az én lányom 6 hónapig kizárólag anyatejes volt. 4 hónaposan a védőnő és az orvos tanácsára próbáltam neki almalét adni - kihányta. 8 hónaposan meg már marhapörit evett. És sült szalonnát. És mindenki hülyének nézett. :)

- A bátyám fia nagyon-nagyon rossz evő volt. Semmit nem kóstolt meg, mindentől undorodott.Nála a közös kajakészítés hozta meg az eredményt.Májkrémes kenyér volt az első "rendes" kaja, amit meg tudtam vele etetni. Együtt maszatoltunk és utána együtt ettük meg. "Egy kocka neked, egy kocka nekem, egy a kutyának.Ha megint ettünk egyet, csak akkor kaphat a Füles is újat." :)

- Nagyon sokat számít a tálalás is. Egyik barátnőm nálunk vacsorázott, amikor a lányom sült tojást kért. 2,5 évesen elmagyarázta a barátnőmnek, hogyan készül az omlett a la Dirighandi művésznő. Íme a recept : Vékony csíkokra vágott szalonnát zsírjára sütöd, a tojást kettészeded, a fehérjébe habverővel szárított metélőhagymát habarsz, ráöntöd a szalonnára, mindkét oldalát kissé megpirítod, majd óvatosan ráöntöd a sárgáját (nem folyhat szét !!! ) és fedő alatt megpárolod, úgy, hogy a sárgájának "bebőrösödjön" a teteje, de belül folyós maradjon.Aranyszínűre pirított toast kenyérre szeded, s ugyanilyen kenyeret kínálsz mellé. Miután megkóstolta, barátnőm ennyit mondott : "Szó se róla, tud a csajszi élni! Ezután én is így csinálom!" És ezt a "receptet" a gyerek találta ki !!! Tudjátok mi meló volt mire az első tökéletes prototípust elkészítettem? Mert a gyerek ugye nem tudta a konyhanyelvet, csak mindig azt hajtogatta, hogy "Ez így nem jó! Nem ezt akartam!"

- "Jobban esik a falat, ha mindahányan eszünk."-bölcsesség nagymamámtól.

- Zéró nasi, köztes étkezés. A túró rudi nem étel. Kalória van benne, tápanyag semmi.

- Vashiány is okozhat étvágytalanságot.

Mára ennyi!

Hogy vannak a "törpezsarnokok"? :) És az anyukák?

Üdv : Kati

2010. jún. 25. 00:18
 45/487 A kérdező kommentje:

Túró rudi..........az egyetlen étel,amit magától kér, és meg is eszi gond nélkül:odamegy a hűtőszekrényhez és addig nem mozdul,amig nem veszem elő. Volt,hogy fél órát ordított. Hát,bevallom megadtam magam.Most "elvonókúrán" vagyunk:2-3 naponta kap egyet. De,miért szeretik a gyerekek az egészségtelen,édesített dolgokat? Méghogy a gyerekek okosak!!!!!:))))))

Fogzás: én is adok néha panadolt,mert muszáj,hogy pihenjen éjszaka,de most a szemfognál nem segített, megint 10x ébredt fel. Lehet kipróbálom a homeo-s bogyót. Köszi

2010. jún. 25. 11:28
 46/487 A kérdező kommentje:

Ja és Kati!

Én is szívesen megkóstolnám a kislányod szalonnás rántottáját:))))

2010. jún. 25. 11:31
 47/487 A kérdező kommentje:

Lilla!

Még nem mertem kislányommal elindulni nyaralni,mert a nagyikhoz is alig merünk lemenni(2 órás út),szó szerint belebetegszik az utazásba.

Jövőre egy repülőutat megkozkáztatunk,10 éves házasok leszünk és vissza szeretnénk menni,ahol nászúton voltunk:)))(Tunézia)

2010. jún. 25. 11:35
 48/487 anonim ***** válasza:
93%

jaj csajok totál káosz van, pakolok, rohanok, még ki kell takarítanom a kocsit, a kis motort, közben lázasan böngészem a listát, mint valami hülye, hogy legalább a gyereknek ne maradjon itthon semmije :)

sok-sok kitartást mindenkinek, 10 nap múlva jövök és feltöltelek benneteket rengeteg energiával!! :) vagy majd Ti engem...:P KITARTÁST MINDENKINEK!!

a manóknak meg puszi :)

Ági

2010. jún. 25. 13:07
 49/487 anonim ***** válasza:
100%
Ági! JÓÓÓUTAAAAAT!!!! Lilla
2010. jún. 25. 13:48
 50/487 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok! Megkaptam a privit Kati, KÖSZI! tuti biztosra veszem, hogy azért itt is elolvasod a sorainkat és kommentárod:) az uram reggel elrobogott:((( Nagyon jó kis mocitok van! A párod csak akkor fogja eladni, ha másikra szottyan kedve, azért soha, hogy autó legyen belőle! Ha egyszer valaki motorra vetemedik, az bizony aggastyán korig rajtaragad:) lásd a mocitalálkozón nagymamit és nagypapit bőrszerkóban... A párom cserélgetős tipus, talán én vagyok az egyetlen, akit/amit nem cserélt még le pár hónapon belül. Volt sportmotor az elején, szintén 650-es ,de Honda, amit nemsokkal egy 1000-res követett. Sokszor mentünk motorozni munka után. Nem mondtam, hogy nem megyek, de nemegyszer aludtam el 200-as sebességnél a hátán az autópályán:) csak úgy kopogott a sisakom a hátán...hunytam kicsit, na:) mivel szerinte èn életveszélyes utas vagyok, ő meg nem bír a gázkarral, túramotorok következtek. Most Honda Goldwing van. Két éves, én egyszer sem ültem még rajta:( még az udvaron se vitt egy kört:( de a jövő héten végre megbízom anyámban annyira, hogy 3 órát őrizze a tökit, amig délután szunyál és belepöffeszkedek:)

a bébi ma sem ebédelt, helyette önkiszolgálta magát pár szál ropival, ez volt az ebéd....jó a meglátás, semmi ropi/keksz/stb! 3 ropi miatt már elmarad az ebéd...fúúú!!! Ha felkel , ujrapróbálom, meg kap egy kis tejberizst cseresznyével meg banánnal folytásnak a tarhonyára. Játékötletnek írom, ha érdekel Titeket, vettem egy kézi lufifújót, mert nehogymár szájjal keljen fújni, meg 3-4 tartósabb, vastag lufit, gondoltam felfújom a kertbe és elröptetem, csak úgy kilöki magát, had futkosson utána, szerintem vicces, ahogy sipolva elrepül:) meg persze ha elkötjük a végét, dobálhatjuk is. Kicsit más, mint labdázni. Meg vettem vastag krétát, rajzolni a járdára.

Az omlettre összefutott a nyál a számban:) sajnos a fiam ilyen ételekre rá sem néz:((( kutya viszont van itthon, eddig nem engedtem , hogy az asztalról etesse, mert féltem, hogy mindig csinálni fogja, meg egy kis máltai, aki összefossa magát az emberkaja látványától is, de lehet motiváló eszköz:) mindenkinek puszi: Lilla

2010. jún. 25. 14:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!