Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Borzasztóan érzem magam!...

Borzasztóan érzem magam! Rossz anya vagyok?!

Figyelt kérdés

A kislányom nagyon kiabálós baba(másfél éves)Kiabál velem reggel ébredés után reggeli közben miközben kiönti a tejpépét, készülődés közben,pelenkázás közben, a boltban, otthon a lefekvés előtti félórát olyan frekvencián ordítja,hogy néha azt hiszem,hogy szétreped a fejem.Én nyugodt természet vagyok próbálom határozottan,de normál hangszintem magyarázni-nevelni. De,amint megszólalok,még hangosabban ordít,csapkod-engem is!!! Dobálja magát a földre. Vannak napok,hogy tényleg reggeltől-estig csak a sírás-kiabálás van. A legrosszabb,hogy azt érzem rajta,hogy nem érzi jól magát velem!!! És néha nálam is elszakad a cérna. Pl:ma joghurtot kért,elkezdtem etetni, minden falatot kiköpött a szájából és közben kiütötte a kezemből a dobozt. Hirtelen olyan ideges lettem,hogy rácsaptam a popojája (amit még sosem csináltam) és elkezdtem kiabálni vele: Hogy elegem van már ebből a vislekedéből.Ne ordítsál már velem egésznap! Ő meg csak nézett rám a nagy szemével! És bekéretőzött az ágyában.BORZASZTÓAN érzem magam. Szörnyű anya vagyok!

De,hogy kezeljem ezeket a helyzeteket,hogy ne veszítsem el a hidegvéremet? Sokáig sikerül,de mostanában egyre-egyre többször kiabálok vele....és ma ez a popsira ütés. Nagyon utálom magam.

2010. jún. 15. 11:08
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/487 A kérdező kommentje:

méghogy lepontozás. :))) chö-chö....:))))

írtam privit.

tegnap és tegnapelőtt tök jó napom volt. Sok mindent átértékeltem, tanultam! többet,mint az előző másfél évben. Néha más látószögéből,látva magunkat-vagy egy történetet sokkal egyszerűbb minden.

2010. jún. 18. 12:06
 22/487 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok! Jajj, nagyon jó, hogy Rátok találtam egy másik kérdésből idelinkelve:))) fiam 19 hónapos. Az alábbi könyörgő kérdést tettem fel a napokban: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

nagyon megköszönném, ha ellátnátok néhány jótanàccsal, mert nagyon rám fèrne!!! Minden választ elolvastam, amit írtatok, még kètszer el is fogom. Azért linkeltem be a kèrdèsem, hogy szaporithassam a 1,5 éves kisördögök anyukáinak itteni táborát , meg persze reménykedem a válaszaitokban. Hátha visszanéztek még ide....de jó lenne

2010. jún. 18. 13:09
 23/487 A kérdező kommentje:

Szia 19 hós anyukája. Szerintem lassan összejön egy fórum..:)))

Az én kislányom is néha csapkod és dühében megpróbál megütni,nekem egyáltalán nem vált be,hogy erőteljesen rászólok vagy ráütök. Még agresszívebb lesz. Nálunk az működik,hogy ilyenkor kicsit távolabb hajolok tőle és a normál,nem megemelt hangnememben azt mondom: Anya,most nagyon szomorú,hogy megütötted. Ne csináld mégegyszer. Okos kislány vagy és tudom,hogy többet nem teszed.

2010. jún. 18. 13:21
 24/487 anonim ***** válasza:
100%

sziasztok!! ismét nyomtattam :) jaaaaaaaaaj, nagyon jó, hogy rátok találtam!!!! mert most borzasztó a helyzet nálunk, már az utcán is csapkod mindenkit!!... holnaptól bevetem a nehéz tüzérségemet!! :) tegnap haza állitottam a kinyomtatott 3 oldallal, mondom a férjemnek: Drágám itt a mentőkötelünk!! nevetett, majd elolvasta és csak annyit mondott: tényleg!! ma megbeszéljük a közös stratégiát és bele vágunk :) KÖSZIII!!

Ági

2010. jún. 18. 17:58
 25/487 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Ági! Kívánom,hogy jó,hisztimentes hétvégétek legyen. Nekem ma annyira jó napom volt,persze tudom sokat kell még "dolgoznunk" egymással a kislányommal,de olyan sokat segített a jótündérünk(deja vu) tanácsai. Eddig azt gondoltam,hogy én rontottam el vmit és csak miattam ilyen a kislányom.

2010. jún. 18. 21:16
 26/487 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok! A 19 hós csapkodós kispasi anyuja vagyok:) visszafogtam magam az itt olvasottak alapján, meg a sajàt józan eszem alapján. Elvakartam a fejemen egy ragyát, jól festek szó se róla, pont a homlokomon. Van rajta egy seb. Jó multkor idegből belekapott az orromba, ami vérzett és jó sokáig ott volt a seb. Azóta engem igen ritkán csapkod, persze másokat simán. Amikor emelte a kezét, már mutatta is az orromat, hogy azt ő csinálta és már abba is hagyta. Most eszébe juttattam ezt a dolgot. Mutattam a sebemet, hogy este a fürdésnél megcsapott és bibis lettem. Mutatta is rögtön. Mondtam, ha csapkod, mamát, bárkit, ott lesz ez a seb, fáj anyának. Délután mondtam, megyünk mamához, már a neve hallatán csap és vinnyog egyet, na nekem se kellett több, mutattam is a sebemet, nyöszörögve megsimizte és abba is hagyta a csapkodást. Szóval ma egész jó nap volt:) a másik, valamiért nyekereg és hisztis sirásba kezd, mikor reggel átöltözöm, hogy indulunk sétálni. Ma ugy felidegesitett, hogy ordit a szekrényemnél, míg én pucéran szerencsétlenkedem, hogy nehogy bevaduljak, beraktam a kiságyába. Ott orditott. Mondtam neki, bogy nem hagyta abba a hisztis sírást, igy a kiságyban várja ki mig felöltözöm. Lenyugodott, megkérdeztem 5 perc mulva, hogy kijön e és viselkedik normálisan, szipogott, de lenyugodott. Èn nem is értem, hgy tudjuk egymást ennyire felhúzni, kiakasztani. Hisz egy másfél éves vakarcs?!?! Nagyon várom a konkrét problémákat és mevoldásaitokat. Puszi mindenkinek, remélem fogtok holnap itt olvasgatni ! Lilla
2010. jún. 18. 22:17
 27/487 A kérdező kommentje:

Holnap nem leszek net közelben,de vasárnap rögtön elolvasom,hogy írtatok-e. :)

Jó éjt mindenkinek.

Ja és utazunk holnap: 2x2 órás út vár rám az én kis szabaduló művészemre. Remélem tűrhető lesz az utazás,ha mégsem bevetem Dejavu tanácsait:)))

2010. jún. 18. 22:25
 28/487 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Még egyszer köszi a "fényezést"! Azért majd legyetek szívesek írjatok, akár privit is, hogy nálatok is beváltak-e amik nálunk! Mert attól, hogy deja vu érzésem van, még nem ugyanarról a gyerkőcről beszélünk, na meg a körülményeink is mások.

4 éves a lányom, most már milliószor könnyebb, mint 1,5-2 éve, de azért alapvető jellemvonásai nem változtak, csak valahogy "szelidült".Mert ugye nem az volt a célom, hogy megtörjem, hanem hogy tereljem. Persze most is vannak "Le a királlyal!" rémoperáink, mert a citromból, ha növekszik, akkor sem lesz körte. A citromból egy csepp is elég, hogy megízesítse az életet,de töményebben meg csak tequilával élvezhető. :)

Még pár tanács és némi biztatás :

1. Akár tetszik, akár nem, ezek a gyerekek vezetőnek születtek. És a felnőttnek kell több eszének lenni, hogy ezt ne hagyja.Ha te eldöntöd, hogy ez vagy az hogy legyen és a gyerek is megérzi az eltökéltségedet, sokkal hamarabb célhoz érsz.

2. Istennek van humorérzéke. Azt vettem észre, hogy általában a csendesebb, visszafogottabb szülőket ajándékozza meg ilyen temperamentumú gyerekkel. Ez nem nevelés kérdése! Nem én akartam, hogy 8 hónaposan járjon. Erre szerintem nem lehet "ránevelni" egy gyereket.De attól kezdve, hogy elfogadtam a kislányomat olyannak amilyen, azaz MÁS-nak, mint én meg az apukája, valahogy könnyebb lett. Elfogadni többféle módon lehet. Beletörődve a megváltoztathatatlanba vagy úgy, hogy "O.K. elfogadom - amíg ki nem találom, hogyan változtathatok rajta!" vagy (és én erre gondolok elfogadás alatt) "Milyen jó, hogy ilyen! Neki egészen más erősségei vannak, mint nekem. Kiegészítjük egymást és jó csapat leszünk!" Én, aki emberkerülő voltam, most itt"osztom az eszet" vadidegeneknek, ismerkedek a játszóházban "Anya! Ő az új barátom!" és odavonszol egy gyereket, akit követ a szülő is, az óvodai szülői munkaközösség tagja lettem, szóval a lányom megnyitotta az utat a többi ember felé. Újra le tudok hajolni és percekig gyönyörködni a "Világ Leghatalmasabb Csigájá"-ban, minden nap kerülővel elmenni a gólyafészek felé, vajon kikeltek-e már a kisgólyák, vagyis ismét rácsodálkozom a világ szépségeire. Egy új világot kaptam tőle.

3. Lehet lepontozni és megkövezni : én azt tapasztaltam, hogy az ilyen típusú gyerekek érettebbek, okosabbak a koruknál. Nem tudnak beszélni és így az akaratukat sem érvényesíthetik, ami állandó frusztrációt okoz. A tehetetlenség dühkitörésekhez vezet.Amikor még nem tudtak járni, a testi korlátok, a helyváltoztatás szabadságának hiánya rengeteg hiszti forrása.Nálunk rengeteget javult a helyzet, amikor megtanult rendesen beszélni a gyerkőc és elmondhatta, hogy mit szeretne. ( "Anya!Kitaláltam egy új játékot!Játszol velem?""Persze kicsim. Mi az, hogy kell játszani?""Hát úgy, hogy Anna szól :SZEMÉLYZET!Az anya meg gyorsan odafut." :) )

4.Mindenki babát szeretne. Azt a kedves, rózsaszín, evő-alvó apróságot, aki olyan édesen néz és gőgicsél. Egy olyan kis interaktív játszótársat. Hát megkaptuk... Itt van Lady Dirighandi/Sir Puffancs. Néha úgy tűnik, hogy félig ember, félig maga a Sátán és csak nézünk, hogy most mi van, erről nem volt szó még az apró betűs résznél sem.És jönnek a megjegyzések, idegenektől, rokonoktól, barátoktól, de az még rosszabb, amikor csak szótlanul néznek. ÚGY. Van egy speciális nézés,amit a "JÓ gyerekek"anyukái tartogatnak a kevésbé jó gyerekek anyukáinak. Csodálkozás, szánalom, megvetés keveréke...

Most letörlöm a kaján vigyort az arcomról : Hajrá anyukák! Van egy speciális mosoly, amit a nem olyan jó gyerekek anyukái tartogatnak a "JÓ gyerekek" anyukáinak, ez a :"Na látod!"-nevű kaján vigyor, amit akkor tudunk "bevetni",amikor mi megkérjük a nem olyan jó gyerek 4 évest, hogy amíg befejezzük a főzést vigyázzon az öccsére, ő pedig játszik vele, megitatja, majd lecseréli a kakis(!) pelenkáját, amit kihoz és a szemetesbe teszi.Ez idő alatt a "JÓ gyerek" 3 évesen úgy harap bele az apja kezébe, hogy a balesetin varrni kell...

Tanulság : MINDEN gyerek átesik a dac-korszakon és nagyon megvadulni csak a "JÓ gyerekek" tudnak. Amíg még téma náluk az oviban is a hanyattvágós hiszti, a verekedés,a nem evés, sőt, a pelenkakérdés, addigra a nem olyan jó gyerekek mindezt már maguk mögött tudják. Szóval örüljünk, hogy már ilyen hamar elkezdték a "zsiványok"!

Ágit idézem : Hajrá Anyukák!!!

Üdv : "Deja vu" Kati

2010. jún. 20. 01:06
 29/487 anonim ***** válasza:
100%

sziasztok csajok!!

nos remélem, az utazás jól telt és nem volt szabadulás a gyerekülésből :)

elég tűrhető napunk volt, leszámítva, hogy lebetegedtem és most kicsit nehezebb Apát koordinálni :) tegnap kipróbáltuk a mosdásos lenyugtatást és eléggé bejött!! sajnos most bezavarnak a fogak, de ahogy kibújik a következő jobban ráállok Kati tanácsira!! és képzeljétek, tegnap fürdés előtt jött, mondta hogy MAMA KAKA, hozta a bilit, be a sarokba és ment bele minden :) esküszöm csak azért csinálta, hogy utána agyon dicsérjük és pacsizzunk, és ment a pisi-kaki dance :)))

Kati, holnap a cégben újra nyomtatok!! járkálok a papírokkal, mint valami dilis, de újra és újra olvasom a soraid és tanulok belőlük minden alkalommal!!

pénteken indulunk Bulgáriába nyaralni... azért kicsit tartok tőle, hogy lesznek kirohanások, na meg az út!! de addig felvértezem magam!!

Ági

2010. jún. 20. 10:56
 30/487 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok! Áginak jobbulást kívánok! Evèsgondokban is tudtok adni valami tanácsot? Mert a mai nap betette a kaput... Kb 5 napja nem eszik. Szó szerint. Szokott ilyet csinálni, akkor fogzásra fogtam, mivel az összes kintvan, ez ok nem lehet. Ja, nem is iszik. Ez mindennapos. Kinàlok teát,vizet, kínomban nesteat, hàtha. Reggel és este tápi (a tehéntejtől tiszta kiütés), napközben kb 5-7 korty valami szívószállal. De most reggelente képes 100 tápival kiszúrni a szemem, este ugyanez. Napközben csak csipeget. Nagyon gyengén állunk a felnőtt kajákkal, inkàbb kis kaja kézzel eszi önállóan, majd eszik rá pépet, azt én adom. Semmilyen új ételt nem kostol meg. 11,2 kg ès 87 cm. Ma már be sem ült ebédkor a székébe, mondtam, ha nem hát nem, kivettem, erre kb félórás üvöltésbe kezdett. Levegőnek néztem. Erre a párom megjelent, hogy mit üvöltetem a gyereket(?), idegbeteg anya vagyok és a gyerek is az lesz, azt csinálok belőle, foglalkozni kéne vele, nem otthagyni. Egy kutya sem való nekem, nem még gyerek. Rinyálunk (!) érte, aztán meg kezelni nem tudjuk. ...sírtam egész délelött. Fiam kapott 200 tápit majd mosolyogva, elégedetten elaludt. Én komolyan kezdek magamért és a környezetemért aggódni...nekem ez tényleg nem megy? Nagyon rosszul érzem magam....csak sirdogálok most is. L.
2010. jún. 20. 14:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!