Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lehetek valaha elfogadható...

Lehetek valaha elfogadható anyuka?

Figyelt kérdés

Rossz anya vagyok, sokszor patológiás gondolataim vannak a 4 éves gyerekemmel kapcsolatban. Szorongok, ha vele kell lennem, ha hosszabb időt kell megállás nélkül együtt töltenünk (napokat) akkor befordulok, depressziós tüneteim lesznek.

A férjem jó apa, ő tud rendesen foglalkozni vele én csak erőlködöm, többnyire nincs türelmem hozzá, idegesít.

Szülés után depresszióm volt, gyakran öngyilkossági gondolataim, ezek 2 év után elmúltak. Pszichológushoz 4 éve járok de nem sok mindent tudtam változtatni e téren.

Sokszor gondolok arra, hogy elmegyek, mert minek szegénynek ilyen anya.

Nem tudom mitévő legyek.

2018. máj. 15. 18:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az egyik vendégem kedélyjavítót szedett, egy tanítónéni volt, de nála is ez volt a probléma. Amíg nem tudtam, hogy szedi, addig mindig egy jó kedélyű nőnek gondoltam, aztán egyszer a szoptatásról beszélgettünk és akkor mesélte, hogy a depresszió miatt kell szednie és emiatt szoptatni se tud.Persze sportolj, mert egyszer az egyik orvos mondta, hogy a depresszióra az egyik legjobb gyógyír, de ha mégis rád tör a pánik, akkor elgondolkodnék egy gyengébb kedély javítón. Az ismerősöm teljes, kiegyensúlyozott életet élt vele.
2018. máj. 15. 19:42
 12/22 anonim ***** válasza:
85%
Ja, lehet dokit is kéne váltanod és nem pszichológushoz, hanem pszichiáterhez kéne menni.
2018. máj. 15. 19:48
 13/22 anonim ***** válasza:
56%

Ezt nagyon gyorsan verd ki a fejedből, hogy elmenni, ott hagyni őket. Utána szerinted jobban éreznéd magad? Mit kezdenél az életeddel? Jó ötleteket adtak itt, próbáld kicsit rendezni a fejedben mihez lenne kedved. Akár csajos programok, akár mozgás, kipróbálni valami újat. Keress másik dokit, vagy nézelődj neten természetes kedély javító után. Annyi lehetőség van, ne add fel! Nem vagy rossz anya!

Sokan érzik ám ezt mint te csak sokan nem mondják ki. Én is sokszor falra mászom a gyerekeimtől, idegesítenek, van olyan nap, hogy nincs kedvem hazajönni mert tudom, hogy megint jön az "éhes vagyok, szomjas vagyok, elvette a játékom, hisztizek, nem akarok fürdeni, nem akarok aludni" történet. Erről én tehetek de minden nap igyekszem erőt venni magamon, másképp állni hozzájuk, én MagneB6-ot kezdtem szedni, nekem nagyon sokat segít, sokkal türelmesebb vagyok velük, nyugodtabb vagyok, nincs belső feszültség bennem.

2018. máj. 15. 20:23
 14/22 anonim ***** válasza:
65%
Utolsó, utána valószínűleg azt kezdené az életével, aminek a hiánya miatt alkalmanként szuicid. Egész biztosan nagyságrendekkel boldogabb élete lenne. A kérdés arról szól, hogy a gyerek érdekét szolgálja-e a szenvedéssel, kötelessége-e maradni. Ennek a kérdésnek a megválaszolásához szerintem egy gyerekpszichológust kellene felkeresni.
2018. máj. 15. 21:19
 15/22 anonim ***** válasza:
21%
Amugy lehetne onallo velemenyetek is neha nem kell gyereket, felnottet a pszichologushoz kuldeni. A kerdezonek is lehetne. 4 ev...ennyi ido alatt kb lediplomazol, kigyurod magad, megtanulsz 2 nyelvet..en azt csodalom h a ferj nem lepett meg le. A pszicho meg dorzsoli a tenyeret mert annyi gerince nincs hogy ha 4 ev utan nem tudott segiteni,onkent elkuldjon h bocsi ne koltsd ram a penzed, nem tudok segiteni!
2018. máj. 15. 21:37
 16/22 anonim ***** válasza:
58%

Van egy nagyon jó film az a címe hogy: A szoba.

Ebbe mondja az anyuka,hogy: sajnálom,nem vagyok jó anya.

Mire a kisfia: De te vagy ANYA!!

Én azonnal elsírtam magam rajta...remélem érted.A gyerekednek te vagy ANYA.Szüksége van rád,és szeret,és te is őt.Viszont mentálisan beteg vagy,ne szégyelld.Keress fel egy jó pszichiátert,aki segíteni fog,de vannak alternatív megoldások is e mellett ha érdekel nézz utána ezeknek.Valami oka van ennek,meg kell keresni és kezelni kell.Minden jót neked.

2018. máj. 15. 21:51
 17/22 anonim ***** válasza:
87%

15.

Az egyik barátnőm 2 gyerek mellett lett öngyilkos, nem szedte a gyógyszereket. Előző nap még nála voltam, beszélgettünk, nevettünk, másnap felakasztotta magát. Pedig a férje minden segítséget megadott neki, sajnos jött egy bekattanás és annyi. Mégis laikusként mit tanácsoljunk? Igenis keressen fel egy jó pszichiátert, aki, ha kell, írjon fel gyógyszert. Ezeket a betegségek nem azonosak azzal, hogy idegileg lefáradnak az anyukák és barátnőzéssel, edzéssel visszajön az életkedvük.

2018. máj. 15. 22:15
 18/22 anonim ***** válasza:
64%

A pszichologusrol beszeltem, nem a pszichiaterrol. Ne keverjuk a kettot. Ha gyogyszerre van szuksege, menjen pszichiaterhez, aki felirhatja. Nem tudom minek 4 evig pszichologushoz jarni amikor erzi, hogy sulyosabb problemaja van. Mert ha 4 ev kell hogy raszanja magat a komolyabb lepesre, akkor felvetodik a kerdes, hogy vajon tenyleg olyan sulyos-e a problema?

De amugy megertem a kerdezot. Borzalmas helyen szultem borzaszto megalazo korulmenyek kozott, 1 evig szedtem xanaxot (amit a haziorvos irt) mert azt hittem meg fogok orulni. De sikerult kijonnom az ordogi korbol sok onfegyelemmel es sporttal. Es hozzateszem engem a ferjem egyaltalan nem tamogatott, ha celoztam ra h depresszios vagyok meg le is orditotta a fejemet.

2018. máj. 16. 00:41
 19/22 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a hsz-eket, rengeteget merítettem belőlük. Mindenképpen felekresek egy pszichiátert, és próbálom másképpen összerakni magamat a fiam érdekében!!
2018. máj. 16. 09:04
 20/22 anonim ***** válasza:
Milyen mas oromforras van az eletedben? Irod a szules utani depressziot, azt megfelelo modon ugy erzed, hogy sikerult feldolgoznod? Miota tart ez, ami most van eppen?
2018. máj. 16. 09:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!