Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Te tudod hány kiló a gyereked?

Te tudod hány kiló a gyereked?

Figyelt kérdés

A 10 éves gyerekem fájlalta az arcüregét és elvittem az ügyeletre. Ott a kissé foghegyről beszélő, idősödő ügyeletes doktornő rákérdezett hogy hány kg a gyermekem. Mondtam, hogy kb mennyi, de ne haragudjon nem méregetem napi szinten a gyerekem... azt mondja: MAGÁÉ EGYÁLTALÁN EZ A GYEREK? Na itt elpattant az agyam....igen az enyém és még van 2 és képzelje egyiket sem méregetem.

Szerintetek?

2018. máj. 5. 06:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Én se méregetem naponta. Gasztrora járunk és ott is mérik meg az évi 1 státuszkor is. Kb 4 alkalom évente. Az utolsó mérésre emlékszem, azt diktálom, ha valaki kérdi, max felfele kerekítve. Szerintem nem is kell tizedes pontossággal. Olyan sokat már úgyse híznak pár hónap alatt.

A hossza az más, szinte csak státuszkor van mérve de nem is kérdezi senki.5

2018. máj. 5. 08:03
 12/21 anonim ***** válasza:
Mi hetente ráállunk, csak azért tudom :)
2018. máj. 5. 08:18
 13/21 anonim ***** válasza:
Igen.
2018. máj. 5. 08:33
 14/21 anonim ***** válasza:
90%
Igen tudom. 8 éves és 31 kg, a kicsi 8 hónapos es 7300 g. A nagyobbiknál is mindig tudtam.
2018. máj. 5. 09:13
 15/21 anonim ***** válasza:
Lehet túl soknak vagy kevésnek tartotta.
2018. máj. 5. 09:17
 16/21 anonim ***** válasza:
Lányom 16 honapos, hetente 1-2x csak ugy raall a digitalis merlegunkre. Ilyenkor mindig megnezem mit mutat, de sokszor be sem kapcsolodik, igy en is csak kb. adatot tudok. magassagat meg sosem mertem. Szerintem nem fontos tudni ezeket az adatokat, esetleg akkor megneznem ha szakorvoshoz vagy ugyeletre kell menni, illetve akkor meregetnem napi szinten ha ugy latnam hogy fogyott.
2018. máj. 5. 09:17
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Azért kérdezte, mert a súly alapján kell kiszámolnia a gyógyszer adagot. Viszont ehhez teljesen jó a körülbelüli érték, tehát csak egy akadékoskodó orvost fogtál ki, nem kell ezt azért mellre szívni.
2018. máj. 5. 09:45
 18/21 anonim ***** válasza:

Oka van, hogy pontosan tudom.

A legkisebb még csak baba, havonta megyünk védőnőhöz.

A középső elkezdett hízni, állandóan enne. Figyelni kell a súlyára, mielőtt gurulni kezd. Sajnos hajlamos hízni, ezt örökölte.

A kamasz pont fordítva: ha rajta múlik, enni is elfelejt és a telefont bactatja egész nap. Neki híznia kell(ene).

Papolni és odafigyelni az étkezésükre kevés, nyomon is kell követni, különben megpróbálnak átverni. Ilyenkor úgy örülnék neki, ha nem kéne havonta mérlegre állítani az egész pereputtyot. :(

2018. máj. 5. 10:25
 19/21 anonim ***** válasza:

Én is csak kb tudom. 1 hónapja azt mondtam a háziorvosnak, hogy kb 15kg a lányom (cseppet sem érdekelte, hogy kb-t mondtam) ma mértem és 16.5kg.

Szerintem senki sem méregeti hetente a gyerekét.

2018. máj. 5. 14:20
 20/21 anonim ***** válasza:
Körülbelülire tudom, igen. 35 kg körül van. A magassága pedig 135 cm. Nem méregetem minden nap, vagy héten, de azért bizonyos időközönként szoktam mérni súlyt és magasságot egyaránt.
2018. máj. 5. 18:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!