Hogyan alakul oviskorú (4-6 éves) gyereked napirendje, ha nem alszik már ebéd után?
Egy korábbi kérdés ihlette az én kérdésem. Az én fiam is 5 év körüli, mintha kezdene leszokni a nappali alvásról. Tudom, hogy ebben a korban ez természetes, mégsem szeretném, hogy elhagyja az alvást, ugyanis az oviban még aludniuk kell, meg azért ebéd után kókadozik, csak aludni nem akar.
A fiam napirendje: ovis napokon fél 7-kor, hétvégén 7-kor ébred. Játszik, aktívak vagyunk, jövünk-megyünk, ebéd 1-kor, aztén eddig mindig aludt 2 órát (kb. 3-4-ig). Így viszont 11-nél hamarabb nem aludt el este.
Ha kihagyja az alvást, este 8-kor már alszik. Csak kérdés, hogy nem megerőltető az idegrendszerének az, hogy 12-13 órát ébren, talpon van (reggel 7-től este 8-ig)?
Írjanak azok, kérlek, akiknek a gyerekük elhagyta az alvást, hogy hogyan alakult a napirendje? Mettől meddig volt talpon alvás nélkül? Nem készült ki a gyerek? Az ovis alvását nem zavarta meg?
Köszönöm.
De jó is volt hétvégente aludni vele egyet :)
Most meg nyaggat mert unatkozik :D
5 éves a kicsi fiam.6 a középső.
Én ebéd után haza hozom az oviból őket.
Estig jatszanak.
Fél7kor fürdés.vacsi.
És 9kor alszanak.
Nincs semmi bajuk az idegredszerüknek.
Kiegyensúlyozott boldog gyerekek! :)
Csak akkor nem alszik ebéd után, ha későn kelt és délelőtt jelentősebb program sem volt. Ilyen napokon jol birja tartani magát sokáig (pl vendégségben sem lesz hisztis nyűgös, hiperaktiv)de este 7-kor vacsora nélkül is képes elaludni (pl még csak teritek de ő már elaludt akár a kanapén is). Ilyen délutánokon, vagy estéken a magatartásán szinte semmi nem látszik, de a szemén nekem jol kivehető a fáradtság és fizikailag gyengébb (futást alig birja, stb)
Ha huzamban több nap ilyen és nem alszik ebed után, akkor hiperaktiv, magatartászavaros lesz, nem birja az idegrendszere.
Alapvetően felkeléstől számitva 6-8 orán át fitt igazán, azután is elvan, de az már nem olyan.
3 eves koratol nem alszik napkozben.
Oviban sem!
Itthon ebed utan csendespiheno, meseolvasas-nezes kb. 1 oracska, utana jatek estig.
7-kor vacsi
Fel 8-kor furdes
8-kor agyban
Fel 9 korul alszik- reggelig
Reggel 7 korul kelunk, sokszor magatol ebred mar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!