Akinek sokáig alszik reggel a babája, azoknál hogy alakul a reggeli-tízórai-ebéd-uzsonna-vacsora időpontok? Nálunk kezd nagyon összezutyulódni egy nap!
Kisfiam 11 hónapos. Pár napja kezdtem neki komolyabb reggelit adni (sonka, sajt, kenyér katonák), így bírja is sokáig kaja nélkül. Csakhogy 9 körül ébred, mire mindent előkészítek, átöltöztetem, már fél 10. 10-ig elkajálgatunk, 12 körül adok neki gyümölcsöt joghurttal, túróval. 3-1/2 4 előtt nem éhezik meg. Ekkor kap valami főzeléket. 7-8 között kap megint enni, tehát az uzsonna meg a vacsora egybecsúszik! 9 körül fürdik. Szopizik még fürdés után, és reggel 5-7 között valamikor. Ez után alszik is tovább.
Ma pl. fél 7-kor cicizett, 10-ig aludt, majdnem 11 volt mikor "reggelizett", fél 2 gyümölcs, 4 főzelék, 8 megint főzelék, 3/4 10 cici!
Én örülök, hogy ilyen jól alszik, mert vele kelek én is :), de így eléggé keverednek az étkezések. A védőnő már akkor rám szólt, mikor 2 körül ebédelt, mert az már majdnem későn van! Meg se merem neki mondani, hogy most hogy állunk... Reggel mikor cicizik, még álmos, így muszáj visszatennem még aludni. Este pedig nem tudom hamarabb lerakni, mert 10-11 körül felébred, és játszani akar...
Hogy alakítsam az étkezéseit? Hagyjam el a gyümölcsöt esetleg a reggeli után, hamarabb legyen ebéd, és inkább délután adjak gyümölcsöt neki?
Egyáltalán hányszor eszik hasonló korú babátok?
a cicizes is etkezes
nalunk 6kor cici, utanna 9-fel 10 korul zoldseg vagy gyumolcspep (most kezdtuk a hozzataplalast), utanna cici 12 es 1 kozott, 4 es 5 kozott es furdes utan 8 korul
Nálunk 1/2 10-kor ébredés, tápszer (11 hónaposan még cici volt, most 2 évesek, de tök ugyanaz a menetrend).
Rögtön utána tizórai, 11-kor (felvágott, kenyér, joghurt, kefir, keksz, stb.).
14 órakor ebéd, főzelék. Utána alvás.
17 órakor ébredés, rögtön gyümölcs, ha üveges, akkor péppel, ha darabos, akkor csak magában.
20 órakor tápszer (ennyi idősen szopi volt még).
Mi a 10 órait hagyjuk ki.
9kor kel, 10körül van a reggeli, ez tápszer. Fél 2-kor ebéd, 2kor alvás. 4kor felköltöm, mert este nem akar akkor aludni. fél 6-kor uzsi, ilyenkor kap felvágottat kenyérrel, sajttal, vagy tejfölös kenyeret, ilyesmiket. fél 9-kor fürdés, de addig is szokott csipegetni a mi kajánkból, így este nem éhes már, megeszik egy kispoharas gyümölcsöt, vagy joghurtot. Fél 10-től alszik reggelig általában. Van, hogy felsír párszor, de nem eszik, nem iszik olyankor. (a fogzásnak tudom be). 1 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!