Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akinek sokáig alszik reggel a...

Akinek sokáig alszik reggel a babája, azoknál hogy alakul a reggeli-tízórai-ebéd-uzsonna-vacsora időpontok? Nálunk kezd nagyon összezutyulódni egy nap!

Figyelt kérdés

Kisfiam 11 hónapos. Pár napja kezdtem neki komolyabb reggelit adni (sonka, sajt, kenyér katonák), így bírja is sokáig kaja nélkül. Csakhogy 9 körül ébred, mire mindent előkészítek, átöltöztetem, már fél 10. 10-ig elkajálgatunk, 12 körül adok neki gyümölcsöt joghurttal, túróval. 3-1/2 4 előtt nem éhezik meg. Ekkor kap valami főzeléket. 7-8 között kap megint enni, tehát az uzsonna meg a vacsora egybecsúszik! 9 körül fürdik. Szopizik még fürdés után, és reggel 5-7 között valamikor. Ez után alszik is tovább.

Ma pl. fél 7-kor cicizett, 10-ig aludt, majdnem 11 volt mikor "reggelizett", fél 2 gyümölcs, 4 főzelék, 8 megint főzelék, 3/4 10 cici!

Én örülök, hogy ilyen jól alszik, mert vele kelek én is :), de így eléggé keverednek az étkezések. A védőnő már akkor rám szólt, mikor 2 körül ebédelt, mert az már majdnem későn van! Meg se merem neki mondani, hogy most hogy állunk... Reggel mikor cicizik, még álmos, így muszáj visszatennem még aludni. Este pedig nem tudom hamarabb lerakni, mert 10-11 körül felébred, és játszani akar...

Hogy alakítsam az étkezéseit? Hagyjam el a gyümölcsöt esetleg a reggeli után, hamarabb legyen ebéd, és inkább délután adjak gyümölcsöt neki?

Egyáltalán hányszor eszik hasonló korú babátok?

2011. jan. 10. 22:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Kisfiam este 8 tol reggel 8 ig alszik. Ejjel egyaltalan nem eszik. Reggel ebredes utan kapja az adag tapjat, del korul eszik valami gyumolcsot, youghurttal, vagy turoval, vagy "katonakat" :) 3-4 ora korul ebedre valamilyen fozeleket, vagy levesket, delutan meg majszol valami kekszet, de az nem rendes eves, es este megint kapja a tapjat.

9 honaposak vagyunk.

2011. jan. 11. 07:30
 12/13 anonim ***** válasza:

Kisfiam 11 honapos este 7:30-tol reggel 8:30-9:00 -ig alszik. Nem ebred ejjel mar regota igy nem kap tapszert ejjel vagy hajnalban. Nallunk igy alakul a kaja napkozben:

Reggel 9-kor 300ml tapszer

11:30 korul ebed (fozelek, rantott husi, parolt zoldsegek, rakott dolgok...)

15 orakor uzsonna: gyumolcs muzlivel, gyumolcs baba kekszel, joghurt....

18 orakor vacsora: vajaskenyer, rantotta zoldsegekkel, sonka...

19:30-kor elalvas elott megiszik 250-300ml tapszer kozotti adagot.

2011. jan. 11. 08:48
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Szerintem sem kell feltétlenül tudnia a védőnőnknek erről. Nem ez lesz az első dolog, amit nem mondok el neki... Azt se mondtam meg neki, mikor tejpépet adtam a fiamnak. Meg szerinte, mivel szopizik még a gyerek, 1 éves koráig semmi szüksége tejtermékekre (joghurt, túró, sajt, tejföl), ezeket szerinte nem kellene még adnom!

Szóval meg szoktam válogatni a tanácsait és azt is, hogy miket mondok el neki...

Ja a cicizésről annyit, hogy tudom, hogy az is egy étkezés, nem akartam kétségbe vonni a cici jelentőségét, de pont azért kezdtünk el komolyabb kajákat reggelizni, mert úgy vettem észre, hogy már kevés neki az, hogy hajnalban cicizik, és ébredés után rögtön "csak" gyümölcsöt kap.

Szerintem át fogom tenni a délelőtti/déli gyümölcsöt ebéd utánra!

2011. jan. 11. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!