Szerintettek engedjek az evésből? Fiam szinte fényevő. Védőnő javaslatára ha nem akar enni ne erőltessem majd később megeszi ha éhes harcot csináljuk.
Ma fél vajaskiflit 1 deci tejet evett reggelire. Tízórai nem kellett neki, ebéd sem, húsleves volt fasirttal és borsó főzelékkel . 2 kanál levest evett, de csupasz tésztát akart. Nem kapott így ennyi volt az ebéd. Uzsira sem kellett az ebéd, más sem így este vacsira se volt jó semmi sem. Napközben ivott kb 2 deci vizet. Most este még 3 deci tejitalt megivott.
Borzalmas nap volt, dírt hogy éhes de normális ételt nem fogad el.
Zöldség gyümölcs semmit sem eszik meg belőlük. Hús semmi, csak a köreteket csupaszon
Voltunk kivizsgáláson, nem vashiányos, nincs allergiája. Béres csepp, sok udvari játék sem használ. Oviban ugyan ez van, csak ott elvan egész nap evés nélkül.
Amit ma csináltunk semmit sem ért, csak egy egédz napos sírást, hogy éhes. A férjem el is ment itthonról nem bírta. Ti mit csináltok a szinte fényevő gyerekkel? Hogy veszitek rá az evésre?
Nem írtad meg, hogy hány éves a fiad, és hány kg.
Sajnos még itt a Gyakorin is sok szülö egy normál sulyu gyereknél gondolja, hogy mit tegyen...
De 2 jó barátunknál is az egyik gyerekük ilyen. Ök már 5-6 évesek és még csak 13-14 kg-ok, habár a szülök is kisnövésüek is, de a gyerekek igen rossz evök.
Viszont mintkét szülö a nyers gyümölcsök és zöldségek evéséböl nem engedett, így a gyerekek azon felül, hogy alig esznek mást, a nyers dolgokat megeszik. Igy végül is azt hetik amit akar.
Èn azt gondolom, hogy ne eröltesd a föt ételt, mindig ajánld fel, de ha nem eszi meg akkor ez van. Viszont kínálj neki gyümölcsöt, zöldséget. Vágd össze egy tálra az almát, a paprikát az uborkát, és hagyd kint egy kisasztalon, ahol mindig látja, csipegessél bele, és ha van tesó az úgy is megeszi.
Èn nem adnék rendszeresen vitamint. Gyerkeim egyáltalán nem esznek vitamint, és sokszor látom, hogy a citrusos dolgokat falják, majd mikor sok a gyümölcs sokkal kevesebb paprikát esznek. Vagy is a szervezetük kívánja a vitamin dus dolgokat. Vitaminok csak télre kellenek, mikor betegségek vannak.
Nálunk külön evéssel foglalkozik a fejlesztőpedagógus. Hihetetlen, de a gyerek megkóstolja az ételeket, pedig a módszerét én is próbáltam. Aztán volt alkalmam meghallgatni úgy, hogy nem tudta a gyerek, hogy ott vagyok.
Egy nagy macit tesznek az asztalra. Először a pedagógus eszik, majd a maci. A macinak a gyerek mondhatja meg, hogy mi lehet a kanálján, így folyamatosan "szivatja" a nagyobb adagokkal vagy azzal, amit nem szeret. Utána ő jön, magának is ő választ, hogy mi legyen a kanálon, és így megkóstolja. Utána újra a maci jön, aki a kevésbé szimpi falatot kapja megint.
Másik módszer a krémes ételekhez, amit sosem evett meg a gyerekem. Eltüntetik, becsomagolják a kiflidarabba, hogy sehol se látszódjon ki az, amit nem szokott megenni. Tudja, hogy ott van, mert együtt teszik rá, de így nem frusztrálja mert nem látja.
3 év volt, mire megtudtam hogy kell vele megkóstoltatni az ételeket, én is próbáltam mindent, csak nem pont így. Bohóckodtam, kiéheztettem, szigorú voltam éttermit, rokon főztjét mindent próbáltam, de semmi siker, csak a berögzült üres ételek. Erre itt megoldotta a fejlesztőpedagógus a 2. Hèten.
Persze nem eszik jóízűen, de magától megkóstol olyasmit, amit sosem volt hajlandó, ráadásul sírás és üvöltés nélkül.
Ne éheztesd a gyereket, nem az akaratát kell letörni(a mai napig sajnálom, mikor ezt a tanácsot megfogadtam, amit egy másik fejlesztőpedagogus adott), hanem a kedvét meghozni.
Az étkezés nem egy rémes muszáj dolog, amin túl kell esni, hanem valami, ami kellemes.
A joghurtot amúgy úgy szerettette meg a gyerekemmel, hogy kiöntötte egy lapos tálba, rajzoltak benne, turkált a kezével benne, aztán ujjal ették együtt. Most az ivójoghurtot magától issza, pedig csak 4 hét telt el.
Az én gyerekem volt, hogy hetekig csak vajas kenyeret evett teával.
Ha leültünk együtt ebédelni, perceken belül az idegösszeomlás határára kerültem. Amikor, az amúgy roppant béketűrő, férjemnek elkezdett vörösödni a nyaka, vége is volt a családi ebédnek.
Gyerekorvos nagybátyámnak panaszkodtam, hogy sovány a gyerek. Mindig azt mondta: "A kövér kisgyerek nem szép. Belőle lesz a kövér tini, később a kövér felnőtt, aki mindig a kilóival fog harcolni."
A lányom ma harmincas, imád sütni-főzni, enni, egy igazi gourmet. És nincs baja a kilóival.
Fozzetek-sussetek egyutt.
A lanyom a hozzavalok felet szinte magatol ellopta, megette nyersen.
Amikor mar keszen eletettem nem evett belole.
A gyerekek furan esznek neha.
De ne stresszeld, az tuti nem jo!
Az en fiam fázisokban ilyen. Van, amikor jól eszik, van, amikor nagyon nem. Az üres tészta nála is rajta van a listán. Nem értem, miért ízlik neki, de ha azt eszi meg, nem keménykedem, hogy akkor is mást kell enni.
Sír a gyerek, hogy éhes, te meg inkább hallgatod, csak ne egyen üres tésztát? Hagyd már ezt, és add oda neki. Nem fog örökké üres tésztát enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!