Normális ha egy 1-másfél éves gyerek 1 napi érkezése a következőképp alakul?
Reggel este 100-150 ml tejital, délelőtt szinte semmi más, esetleg 1 banán.
Ebédre kb pár kanál főtt étel, délután 3 harapás szendvics és pár falat gyümölcs?
Ez csak 1 kiragadott nap, de a többi is hasonló a mennyiséget nézve.
Hiába kínálom több mindennel, egyszerűen unja az evést vagy nem tudom..
Ha sétálunk, 1 pogácsa lecsúszik, de ha én készítek valamit (szendvics, főzök virslit vagy bármi) abból egyszerűen nem akar rendesen enni. Megkóstol mindent, például megeszik 3 karika virslit, aztán elfordítja a fejét, hogy nem kér többet.
Ez rosszul evésnek számít?
Majd elmúlik és rendesen eszik majd?
Mi nem veréssel nevelünk. :)
Dehát ki mit hoz otthonról, ugyebár.
Engem sem vertek soha, mégsem lett belőlem egy elviselhetetlen, hisztis felnőtt. Sőt, kamasz koromban sem voltam kezelhetetlen, nem volt náluk hazudozás, ajtócsapkodás.
De verd csak nyugodtan a gyereket, aztán majd meglepődsz, mikor idős korodban az ajtót nem nyitja rád. Mert hidd el, egyszer leesik neki, mennyire idegbeteg, agresszív anyja van.
Utolsó-utáni reakció.
A "nevelés" szó nem szeretgetést jelent, hanem fegyelmezést. Engem is ugyanígy neveltek, és hálás vagyok érte édesanyámnak. Mindig kinyitom majd neki az ajtót, mert megtanított élni, és NEVELNI a sajátomat. :)
Muszáj nekem is hozzászólnom..
Állatot sem verve nevelnek csak az állat emberek. Voltál már kutya iskolában? Olvastál tanulmányokat? Tudod hogy nevelni (nem idomítani!) hogy szoktak szakszerűen?
A másik: minden egyes sérelem, fájdalom és düh amit akkor érez a gyereked amikor megütöd vagy szégyenbe hozod, élete végéig el fogja kísérni. Aztán majd vagy ellened vagy maga ellen fog fordulni. Vagy mások ellen.
Ismerek ilyen embert nem egyet. És ez tény. Pszichológiailag alátámasztott TÉNY.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!