Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Normális ha egy 1-másfél éves...

Normális ha egy 1-másfél éves gyerek 1 napi érkezése a következőképp alakul?

Figyelt kérdés

Reggel este 100-150 ml tejital, délelőtt szinte semmi más, esetleg 1 banán.

Ebédre kb pár kanál főtt étel, délután 3 harapás szendvics és pár falat gyümölcs?

Ez csak 1 kiragadott nap, de a többi is hasonló a mennyiséget nézve.

Hiába kínálom több mindennel, egyszerűen unja az evést vagy nem tudom..

Ha sétálunk, 1 pogácsa lecsúszik, de ha én készítek valamit (szendvics, főzök virslit vagy bármi) abból egyszerűen nem akar rendesen enni. Megkóstol mindent, például megeszik 3 karika virslit, aztán elfordítja a fejét, hogy nem kér többet.

Ez rosszul evésnek számít?

Majd elmúlik és rendesen eszik majd?

2018. ápr. 7. 13:42
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
0%
Oké, akkor még egyszer, utoljára leírom. Az képes megütni egy kisgyereket, aki megneveli. Sokkal inkább az az undorító, aki soha nem tette, és azt hiszi, hogy a hisztizés normális. Az ilyennek nem való gyerek. De még állat sem, mert ugye azt meg csak és kizárólag veréssel lehet nevelni. Én itt lezártam a vitát, aki folytatni akarja, folytassa egyedül, és mérgelődjön tovább magában. Sok sikert az elkapatott csöppségekkel! :D
2018. ápr. 8. 12:09
 22/38 anonim válasza:
73%

Mi nem veréssel nevelünk. :)

Dehát ki mit hoz otthonról, ugyebár.

Engem sem vertek soha, mégsem lett belőlem egy elviselhetetlen, hisztis felnőtt. Sőt, kamasz koromban sem voltam kezelhetetlen, nem volt náluk hazudozás, ajtócsapkodás.

De verd csak nyugodtan a gyereket, aztán majd meglepődsz, mikor idős korodban az ajtót nem nyitja rád. Mert hidd el, egyszer leesik neki, mennyire idegbeteg, agresszív anyja van.

2018. ápr. 8. 12:19
 23/38 anonim ***** válasza:
1%

Utolsó-utáni reakció.

A "nevelés" szó nem szeretgetést jelent, hanem fegyelmezést. Engem is ugyanígy neveltek, és hálás vagyok érte édesanyámnak. Mindig kinyitom majd neki az ajtót, mert megtanított élni, és NEVELNI a sajátomat. :)

2018. ápr. 8. 12:29
 24/38 anonim ***** válasza:
0%
Plusz ő sem idegbeteg, és nem is agresszív, ahogy én sem. :) Ebből nem kérünk, köszcsá!
2018. ápr. 8. 12:30
 25/38 anonim válasza:
81%
Akinek az egyetlen nevelési módszere a pofon és egyéb bántalmazási módok, az de, agresszív. Legalább ne akard tagadni a nyilvánvalót. :)
2018. ápr. 8. 12:33
 26/38 A kérdező kommentje:

Muszáj nekem is hozzászólnom..

Állatot sem verve nevelnek csak az állat emberek. Voltál már kutya iskolában? Olvastál tanulmányokat? Tudod hogy nevelni (nem idomítani!) hogy szoktak szakszerűen?

A másik: minden egyes sérelem, fájdalom és düh amit akkor érez a gyereked amikor megütöd vagy szégyenbe hozod, élete végéig el fogja kísérni. Aztán majd vagy ellened vagy maga ellen fog fordulni. Vagy mások ellen.

Ismerek ilyen embert nem egyet. És ez tény. Pszichológiailag alátámasztott TÉNY.

2018. ápr. 9. 07:40
 27/38 anonim ***** válasza:
0%
Ha "pszichológiailag alátámasztott TÉNY" akkor engem hogyhogy nem kísér semmilyen sérelem életem végéig? xD Vagy hogy élhetek még mindig gond nélküli életet és hogyhogy nem fordultam senki ellen? Nem tudom, hol mondanak ilyet, de ezt valószínűleg interneten vagy valami könyvben olvastad, és természetesen nem támasztotta alá senki, mert akkor most nem tudnám bizonyítani az ellenkezőjét. :)
2018. ápr. 9. 16:35
 28/38 anonim ***** válasza:
Egyébként, előző, a NEVELÉS szó pont azt a "bántalmazást" jelenti. c.c
2018. ápr. 9. 16:36
 29/38 anonim ***** válasza:
A legkisebb fiam volt ilyen. Rájöttem ő nem bírja ha etetem és a püréket. Kicsi darabokban kapta az ételt tesói mellé. Azóta eszik szépen. Én fűszerezemis egy kicsit az ételét zöld fűszerekkel pici sót. Próbáltad azt, hogy gyanazt egye amit ti? Én csináltam lyat, hogy ugyanúgy nézzen ki a gyerek étele mint a miénk. Nyilván figyelve az ő pocakjának is könnyebb legyen ne ülje meg. Ha evett evett, ha nem akkor nem. Én akkor elteszem és következő étkezésnél kínálom újra. Lehet érzi, hogy feszült vagy az étkezése miatt. Minnél jobban görcsölsz rajta annál jobban ellenáll a gyerek. Legalább is nálunk így volt.
2018. ápr. 9. 20:27
 30/38 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszoló vagyok. 3 gyerekem van egyiket sem verem. Mind jó evő. Előbb eszik meg a normál ételt mint az édességet. Jó neveltek bár életkorukból adódoan próbálkoznak van hiszti is, dí nem verem. Aki hisztizik azt beküldöm a szobájába megnyugodni és ha nem tombol meghalgatom mi volt a gondjuk. Annak az anyukának üzenem képzeld tudják mit lehet mit nem. Nem kell verni vannegy másik út, bár az sokkal sokkal hosszabb és nem a gyerek fé nem nyomom el és nem fitogtatom az erőmet.
2018. ápr. 9. 22:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!