Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Normális ha egy 1-másfél éves...

Normális ha egy 1-másfél éves gyerek 1 napi érkezése a következőképp alakul?

Figyelt kérdés

Reggel este 100-150 ml tejital, délelőtt szinte semmi más, esetleg 1 banán.

Ebédre kb pár kanál főtt étel, délután 3 harapás szendvics és pár falat gyümölcs?

Ez csak 1 kiragadott nap, de a többi is hasonló a mennyiséget nézve.

Hiába kínálom több mindennel, egyszerűen unja az evést vagy nem tudom..

Ha sétálunk, 1 pogácsa lecsúszik, de ha én készítek valamit (szendvics, főzök virslit vagy bármi) abból egyszerűen nem akar rendesen enni. Megkóstol mindent, például megeszik 3 karika virslit, aztán elfordítja a fejét, hogy nem kér többet.

Ez rosszul evésnek számít?

Majd elmúlik és rendesen eszik majd?

2018. ápr. 7. 13:42
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
#hadd egyen akkor kézzel, hátha jobban csúszik neki. De szerintem simán rossz evő. Nekem a lányom még csak 9 hós de 90%-ban tápszeres. Egyedül a Sinemilből óhajt 5-6 kanállal többet enni. Abból lecsúszik akár 50-80 gramm is.... Tud puha dolgokat kézzel enni de abból is pár darab valami, és kb ennyi. Tökmindegy mivel kínálom. Ja és tápszerből se eszik sokat. Első babám meg teljesen az ellentéte volt, a kicsi meg ilyen, ez van. Én is nagyon rossz evő vagyok amúgy, első babám meg a férjemre üthetett, ő eszik sokszor sokat. (Én meg kevésszer keveset..)
2018. ápr. 7. 19:38
 12/38 anonim ***** válasza:
55%
A kereszt fiam olyan hogy inkább éhenhal de őt ne etesse senki, kézzel eszik mert evőeszközt még nem használ rendeltetésszerűen. Úgy viszont mindent és egész jó mennyiségben, még a joghurtot is. Elég morbid látvány, de sógoromékat megnyugtatja, hogy legalább eszik.
2018. ápr. 7. 20:08
 13/38 anonim ***** válasza:
0%

Nem, nem nemevésért kap, hanem ellenkezésért. Nálatok a gyerek a főnök, vagy mi? Őszinte részvétem, de segítek: A szülő és a gyerek közül a szülő a főnök. Ha mond valamit, a gyerek azt csinálja. De gondolom, nálatok ez máshogy van. Sok sikert a hajtépéshez! :)

/1-es/

2018. ápr. 7. 20:27
 14/38 anonim ***** válasza:
0%
Plusz néhány embernek nem jött le a vége. Azt írtam, átneveltem, és most nem hisztis, mint a tieitek, nekem még meg van a hajam, mindenki köszöni, jól van. :D
2018. ápr. 7. 20:29
 15/38 anonim ***** válasza:
87%
#13: nem, nem a gyerek a főnök. De nem fogok olyan harcokat vívni vele, amit nem lehet megnyerni. Hogy lehetne az evést ráerőltetni? Meg minek? Hogy gyomorgörcse legyen ha le kell ülni enni? Amúgy ha hiszed ha nem, az enyém se hisztis és nem azért, mert retteg hisztizni is (gondolom pofonnal kezeled azt is..), hanem mert kiegyensúlyozottan telnek napjaink. Alig múlt 1 éves mikor láttam, hogy a túlzott szigor még nagyobb ellenálást vált ki benne, na akkor aztán lesz hiszti.. Már 2,5 éves, dackorszak, de amúgy nyugis gyerek. Hiszti inkább ha álmos... szerencsém van vele, tisztában vagyok vele, ilyen természet. A te gyerekednek meg peche van veled, szegény. :( Én azért remélem, hogy csak trollkodsz.
2018. ápr. 7. 21:12
 16/38 anonim ***** válasza:
0%
Képzeld, ahogy írtad, a tied hisztizik, az enyém nem. Ennyi. Megeszi, amit elé rakok, azt csinálja, amit akarok, egész nap vigyorog, látni rajta, hogy soha semmi baja. Na, ezt teszi a nevelés. Sokkal inkább a tieteknek lesz peche, mikor a menzán elé rakják a kaját, de nem hajlandó megenni, inkább éhen döglik. :)
2018. ápr. 8. 09:22
 17/38 anonim ***** válasza:
77%
Mindannyian gratulálunk, nagyon ügyes kis alárendelt robotot ne lesz belőle önálló elképzelésekkel rendelkező felnőtt helyett.
2018. ápr. 8. 10:14
 18/38 anonim ***** válasza:
Hagyjátok a trollt! Arra izgul, ha minél. kisebb a százaléka.
2018. ápr. 8. 10:16
 19/38 anonim ***** válasza:
0%
Köszönöm, én inkább hagyom a témát. Mindenesetre cukik vagytok, és sok sikert az elrontott gyermekeitekhez. Nem lesz egyszerű, de ha majd hazajön az óvodából korgó gyomorral, eszetekbe juthat, hogy én előre szóltam. :)
2018. ápr. 8. 10:53
 20/38 anonim válasza:
73%

Jézusom, milyen nők gondolják anyának magukat... És még el is hiszi, hogy az a jó, ha a gyerek verve és idomítva van.

Most őszintén, az ilyen miért nem vesz magának egy kaktuszt és gondozza inkább azt (mert az ilyennek még állat sem való)?!

Ki képes megütni egy kisgyereket? Undorító, komolyan.

Kérdező, az egyik barátnőmnek is ugyanilyen problémája volt, alig evett a kisfia. Aztán kb. 2 éves korára rájöttek, hogy egyedül szeret enni. Azóta nincsenek problémák, megeszi, amit szeret egyedül.

2018. ápr. 8. 11:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!