Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan vegyem rá az alábbi...

Hogyan vegyem rá az alábbi dolgokra a fiamat?

Figyelt kérdés

6 éves és vannak dolgok, amikre egyszrrűen nem hajlandó, pedig szerintem nem nagy dolgokat kérek tőle.

1. Összepakolás. Nem képes összeszedni maga után a játékokat, hiába kérem szépen, csúnyán, bűntetés, motíválás, együtt stb. Semmi nem hat rá, inkább ül mellette egész nap és néz, de nem szedi össze (óvodában sem pakol).

2. Öltözködés. Nem öltözik, csak ha pl azt mondom nem megyünk játszótérre, akkor igen, de szeretném, ha már a napi tutin része lenne, hogy egyedül öltözik, nem kisbaba már aki csak elfekszik én meg rángatom, mint egy rongybabát vagy a rosszabb, mikor el is szaladgál.

3. Nem köszön/ nem köszön meg semmit. Úgy értem magától, ha szólok megteszi, de azért szerintem ennyi idősen ezért sem kellene figyelmeztetni. Ha mondják neki "Szia" ő csak nézne ki a fejéből, erre mondom, hogy "kicsim köszönj" akkor köszön. Ugyanúgy, ha kap valamit, rá kell kérdeznem "mit mondunk ilyenkor?" akkor megköszöni. Egy 2 évesnél oké, de ennyi idősen?

Ezeken nagyon szeretnék változtatni, de sehogyan nem sikerül.

Meg a visítás is kikészít, pl megígértem neki, hogy veszek egy játékot, nem volt a boltban, hiába mondtam, hogy megnézzük máshol, nem neki azonnal kell és üvölt torkaszakadtából, nincs szégyenérzete. Kisebb korában nem csinálta ezt, most kezdi mikor már lassan iskolás.

Ötletek?

2018. ápr. 7. 07:13
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is, jó ötleteket adtál! :)
2018. ápr. 8. 07:13
 22/23 anonim ***** válasza:

Megpróbálhatsz szerezni neki egy stopperórát. A fiúkat legtöbbször érdeklik az ilyen kütyük. Aztán felajánlhatod, hogy leméred neki mennyi idő alatt készül el valamivel. Aztán az idejét felírhatjátok valahová jól látható helyre, és másnap lehet rekordot dönteni. A pakolás rekordot könnyen megdöntheti, ha már napközben visszatesz dolgokat a helyére. Ha okos gyerek, erre hamar rájöhet :).

Hátránya, ha elmúlik az újdonság varázsa, lehet, hogy nem érdekli már a dolog (bár akkor vissza lehet minősíteni a rekordját).

2018. ápr. 10. 07:55
 23/23 A kérdező kommentje:
Ez is nagyon jó, köszönöm :)
2018. ápr. 10. 11:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!